Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

EC480E - "En riktig rivningsmaskin"

– Att riva effektivt, ekonomiskt och med miljöhänsyn sitter i ryggmärgen hos förarna. Det viktiga är att hålla dem med moderna och bra maskiner. Det säger Jonas Winnerhed, vd på Normans i Jönköping. Därför var valet av två nya Volvo EC480E lätt. – Det är en riktig rivningsmaskin, inte en vanlig grävmaskin som man även kan riva med.

Normans betraktar sig själva som ett kunskapsföretag inom rivning, sanering, håltagning och miljöinventering. Företaget har ett 30-tal medarbetare och de utför jobb från Skåne i söder till södra Norrland.

– Vi expanderar gärna, men det avgörs delvis av marknaden. Så länge det finns fastigheter som ska rivas, så vill vi gärna riva dem.

De två nya EC480E uppfyller alla krav som Normans har: de har bra bränsleekonomi och är miljöklassade enligt de senaste direktiven, de är effektiva, har en bra komfort och Swecon finns alltid i närheten för service, oavsett var i Sverige jobben utförs.

– EC480E är verkligen byggd för rivning. Den är robust, har breddbar bandvagn, tiltbar hytt och högrivningsaggregat. Det är saker som behövs om man ska riva effektivt. Det är ju inte matjord vi ska lägga ut, utan tunga komplexa betong och stålkonstruktioner som ska rivas, säger Jonas Winnerhed och fortsätter.

– Nu är vi även intresserade av att köpa en EC380E. Vi får se, först ska vi utvärdera EC480E ordentligt.

Hänger det på Roger Carlsten, som kör en av de två nya EC480E, är det ingen tvekan. Det senaste dryga halvåret har han rivit sex parkeringshus i Göteborg, de två senaste på Wadköpingsgatan, och han ska sedan börja arbetet med att riva Kålltorps sjukhem för att ge plats åt nya bostäder.

– Jag är supernöjd med den extra bommen på cirka tre meter som kopplas på bomroten. Det ger en räckvidd på 16 meter och maskinen är hur stabil som helst. Det är verkligen imponerande!

Den nya maskinen fick han i somras och i mitten av januari hade den redan gått 800 timmar.

– Ja, det var bråttom att riva p-husen. Tur att det är så bra komfort i maskinen, skrattar Roger.

RELATERADE PRODUKTER

Volvo EC480E

Vi presenterar grävmaskinen EC480E från Volvo – en kraftfull och effektiv produktionsmaskin som är utformad för att minska bränsleförbrukningen och öka produktiviteten. Med avancerad teknik som Volvos unika ECO-läge och ett nytt elhydrauliskt reglersystem ger EC480E förbättrad bränsleekonomi.

Mer information
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss