Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Niclas Wallin - Från NHL till L70H

Han var en uppskattad grovjobbare på isen i elva säsonger i NHL. I dag är Niclas Wallin ”grovis” i entreprenadfirman WEAB i Luleå som han driver med brorsan Stefan och pappa Bengt-Åke. – Det här trivs jag bra med. Jag kan ju inte gå hemma och dra, då blir jag bara orolig, säger Niclas bakom ratten till sin Volvo L70H.

Niclas-Wallin-23224x1200

Tillsammans med pappa Bengt-Åke och brorsan Stefan startade han WEAB i januari 2013. Niclas själv jobbar i vinter med att gräva ner vattenledningar vid Kallax flygplats. I sin L70H återställer han efter att grävmaskinisten är klar med sitt.

– Förarmiljön i L70H är oslagbar. Det tycker jag, även om jag inte är något proffs precis. Inte än i varje fall. Sedan uppskattar jag den långa bommen, det är bra när man lastar snö på vintern. Volvos miljötänk gillar jag också.

Niclas trivs alldeles ypperligt med sin nya karriär. Det enda som stör honom en smula, är när folk ibland undrar varför han över huvud taget jobbar efter flera lönsamma år i NHL.

– Då blir jag faktiskt besviken. Det handlar inte om pengar, inte alls! Jag vill jobba, träffa folk och lära mig något nytt. Och så är det ju så roligt att köra hjullastare!

Relaterade produkter

Volvo L70H

Volvo L70H hjullastare är en mångsidig maskin som klarar alla jobb med ett stort urval av perfekt anpassade redskap. Luta dig bakåt i din hjullastare och njut av en god överblick över arbetsområdet – och öka din produktivitet på samma gång.

Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss