Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Volvoskoporna övertygar och gör jobbet lättare

JKN Entreprenad i Kristianstad startades av Johan Klarin Nilsson för åtta år sedan med en då tio år gammal begagnad hjulgrävare. Idag har företaget 37 anställda och omsätter i år runt 45 miljoner kronor. Johan säger att hans nya favorit är Volvoskopor i serien Custom Built Attachments, CBA.

JKN_2324x1200

Redan som 14-åring började Johan köra lite bandgrävare för en lokal entreprenör och fick sedan som 15-åring formell dispens att köra. Energin saknades inte - Johan jobbade som grävmaskinist parallellt med studierna vid Wendesgymnasiet i Kristianstad inom transport- och anläggningsprogrammet.

Johan började också formas till en duktig roadracingåkare och tävlade både i Skandinavien och övriga Europa. När han sedan lade av med racingen, kände Johan att han var sugen på att starta något eget. Så han sa upp sig, köpte en tio år gammal Volvo EW160 och startade JKN Entreprenad, vilket ledde till att Johan fick jobb direkt. Efter ett halvår köpte han en begagnad Volvo EC240B och behövde då anställa en maskinist. En praktikant, Johan Olofsson, började köra för entreprenaden och är än idag kvar i företaget.

Första nya maskinen kunde JKN Entreprenad köpa efter ett år, 2010, en EWC160C av säljaren Jonny Troedsson på Swecon i Staffanstorp. Och en till och en till... -Så där höll det på och helt plötsligt, efter 3-4 år, hade jag tio anställda. Då valde jag att lämna hytten och styra företaget istället.

JKN Entreprenad har en bred repetoar inom entreprenad, transporter och anläggningsarbeten, men har även specialiserat sig på lite mer känsliga mijlövårdsarbeten för länsstyrelsen med så som sandblottning i naturreservatet vid Hagestad och upprensning av Vinslövssjön i Hässleholm.

Vid årskiftet investerade Johan rejält och beställde fem nya maskiner på ett bräde: en EC220E, en ECR88D och tre EWR150E. Han är noga med att samtliga maskiner ska utrustas med CBA Volvoskopor - i huvudsak planerings-, smal-, VA- och tandskopor.

-Vi testade Volvoskoporna på en maskin för två år sedan. Föraren var riktigt nöjd: de är bra utformade, har bra kvalitet och har rätt vikt, är varken för tunga eller lätta.

Sedan dess har samtliga nya maskiner utrustats med Volvoskopor, även befintliga maskiner har kompletterats med Volvoskopor. -Jag gör det lätt för mig själv. Chaufförerna vill ha Volvoskopor. Om de är nöjda, så slipper jag problem, skrattar Johan.

Relaterade produkter

Volvo Redskap

Eftersom olika jobb kräver olika redskap, och Volvo är den redskapstillverkare som har det mest omfattande sortimentet, kan du utrusta din Volvo-maskin med redskap som kompletterar maskinen, klarar driftförhållandena och uppfyller dina behov exakt. Det här ger oöverträffad produktivitet, drifttid och mångsidighet.

Mer information
VOLVO EWR150E

Hjulgrävaren EWR150E överbryggar gapet mellan maskiner i 14 tons- och 16-tonsklassen, för att ge dig allt som du väntar dig av en 15 tons grävmaskin och mer därtill. Arbeta produktivt i trånga och smala utrymmen med Volvos nya hjulgrävare med kort svängradie, den steg IV-maskin som har kortast svängradie på marknaden. Gå till verket med suverän prestanda och stabilitet.

VOLVO ECR88D

Oavsett om du jobbar med väganläggning, ledningsdragning, markanläggningsarbeten eller någon annan applikation ger Volvos minigrävare ECR88D tillgång till fler arbetsplatser, och möjlighet att arbeta närmare hinder med högre säkerhet. Med en tung motvikt och stark undervagn är denna maskin överlägset stabil.

VOLVO EC220E

Grävmaskinen EC220E från Volvo har ett rykte om att vara effektiv, genom att se till att alla komponenter fungerar tillsammans och kompletterar varandra. Förbättringarna ger den bästa bränsleekonomin i klassen, utan att göra avkall på kraften. Du minskar utsläpp och förbrukning samtidigt som produktiviteten höjs.

Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss