Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Jan bytte gult mot Volvo-blått

I 30 år har Jan Lundblad kört gula maskiner, först Åkerman och sedan Volvo. Han har länge tänkt på att skaffa sig en maskin som sticker ut, som syns i mängden. Det gör verkligen hans nya EW160E lackerad i Volvo blåmetallic och med Ocean Race-tema.

Volvo EW160E hjulgrävare hos Lundblads Entreprenad AB

Maskinen köpte han redan sommaren 2017, men den gamla maskinen – en EW160C – kunde han inte byta in förrän ett par månader in på 2018.

– Ja, det tog tid. Och jag är oerhört tacksam för all hjälp jag fått av säljaren Göran Hultgren och alla andra på Swecon i Mölndal. Utan dem hade det inte gått, säger Jan.

Trots att han inte är särskilt intresserad av segling, var ändå Volvo Oceans Race-temat inte helt gripet ur luften. Han har sett Ocean Race på plats i Göteborg några gånger och han kände till de speciella Ocean Race-grävarna som Swecon tagit fram. Att få fram Volvos blå färg var lite av ett detektivarbete, men det gick till slut. Själva lackeringsjobbet gjordes av Starks Billackering i Alingsås.

– De våtslipade bort originallacken. Och oj vad mycket maskeringsjobb som krävdes, innan de kunde börja lackera!

Då var maskinen redan utrustad på Swecon med allt som Jan ville ha och det var inte lite. På önskelistan fanns bland annat motviktsbåge, blixtljus och en massa extraljus, en annan stol samt bredare tvillingdäck. Sedan ville ju Jan även ha originalloggan för Volvo Ocean Race på maskinen samt en tiltrotator från engcon i Volvos blå färg.

– Det fixade engcon med hjälp från Swecon i Mölndal.

I mars var maskinen äntligen färdig och Jan Lundblad är mer än nöjd.

– Det blev precis som jag ville ha det! Och reaktionerna är bara positiva.

RELATERADE PRODUKTER

EW160E

Nya Volvo EW160E är byggd tillsammans med våra kunder för våra kunder. Den är den mest avancerade multiverktygsfordonet i branschen. Volvos hjulgrävare från Tyskland har tillverkats i 40 år och har ständigt utvecklats till mycket mångsidiga maskiner med hög kvalitet.

Mer information
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss