Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Serviceavtal är guld värt hos Bramac

När Mats-Erik Andersson köpte två nya maskiner – en EC160EL och en EWR150E – började han räkna på Swecons olika trygghetsavtal. Till slut tecknade han serviceavtal Premium Guld. – Jag får perfekt skötta maskiner, en månadskostnad utan överraskningar och dessutom kan jag få pengar tillbaka när avtalet löper ut, säger Mats-Erik.

Mats-Erik Andersson - Bramac

Företaget Bramac i Kopparberg, förkortning för Bröderna Anderssons Maskincentral, startade i blygsam skala 1987 av bröderna Mats-Erik och Jan-Gunnar Andersson. Då var allt fokus på att köra skogsmaskiner, men 1993 köpte de sin första grävmaskin, en splitter ny Åkerman 200.

– Ett par år senare skaffade vi en lastbil och... Ja, det blev mer och mer entreprenadjobb, säger Mats-Erik.

Efter tiotalet år med två olika inriktningar, beslutade sig bröderna för att gå skilda vägar. Mats-Erik tog över Bramac 2005 och Jan-Gunnar satsade på skogsarbeten.

– I dag har Bramac sex grävmaskiner och tre hjullastare, samtliga Volvo, samt tre lastbilar, säger Mats-Erik och fortsätter.

Överlägset bäst

– Volvo har den överlägset bästa förarkomforten, tycker jag. Det betyder väldigt mycket. Det finns förstås billigare alternativ, men... Nej, jag är övertygad om att man får nöjdare förare och bättre lönsamhet, om man satsar lite extra.

De två nya grävmaskinerna fick Bramac levererade från Swecon i Örebro och jobbar nu på fiber- och eldragning utanför Linköping. Mats-Erik kör EC160EL och sonen Linus kör EWR150E.

– Vi hade en traktorgrävare förut, men jag ville testa en Volvo hjulgrävare istället. Det fungerar bra. Maskinen har ett BM-fäste, så den får med sig en planeringsskopa. På flera av de andra maskinerna har Mats-Erik valt vanliga serviceavtal, men nu gick han grundligt igenom de andra alternativen.

Inga nackdelar

Till slut fastnade han för det mest bekväma, ett Premium Guld-avtal som omfattar all service och alla reparationer inklusive reservdelar. Allt till en fast månadskostnad.

– Jag ser inga nackdelar. Det är enkelt, bekvämt och vi slipper risken för negativa överraskningar. När avtalet löper ut, görs en sammanräkning. Har vi då betalat mer än vad service och reparationer har kostat, så delar vi och Swecon på överskottet. Har vi betalat mindre än den verkliga kostnaden, så står Swecon för det.

Än är det förstås alldeles för tidigt att säga något om utfallet, men Mats-Erik är både nöjd och trygg.

– Både jag och Linus kör varsamt,så förhoppningsvis blir det en slant tillbaka om några år.

Fakta Trygghetsavtal

  • Det finns fyra olika nivåer på Swecons trygghetsavtal: vitt, blått, silver och guld.
  • Du väljer själv den nivå av service och trygghet du behöver. Med ett trygghetsavtal får du bättre kostnadskontroll, du kan fokusera på kärnverksamheten och du har en maskin som är maximalt produktiv.
  • Den högsta servicenivån, Premium Guld, omfattar förebyggande underhåll samt inspektioner och reparationer utförda Swecons av Volvo-utbildade servicetekniker.

Mer information

Swecon Trygghetsavtal

Service- och reparationsavtal är trygghetspaket som anpassas för att ge fördelar och lönsamhet för din verksamhet.

Läs mer
Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss