Swecon Anläggningsmaskiner Sverige

Andreas vägval ledde honom rätt

För tre år sedan stod Andreas Wrigsell, 34 år, inför ett vägval: köra på som vanligt eller satsa ordentligt. – Jag satsade, offrade allt kapital jag hade och köpte två Volvo hjulgrävare. På två år steg omsättningen från 1,5 miljoner kronor till 9,6 miljoner kronor. – Och i år ska det öka till 15-17 miljoner kronor, säger Andreas som köpt ytterligare två Volvomaskiner.

Andreas Wrigsell

Wrigsells Entreprenad heter det snabbväxande företaget där den tidigare ensamföretagaren Andreas fått sällskap av fem medarbetare. Verksamheten håller till i Stockholm med omnejd, men det var i Sollefteå allt började.
– Ja, det är där jag är uppvuxen och pappa Kalle hade åkeri- och entreprenadverksamhet. Och mamma Mari-Anne skötte ekonomin.
Det var därför ingen större sensation att Andreas valde den transporttekniska linjen på Gudlav Bilder-skolan. Sedan lämnade han Sollefteå för att jobba för Skanska i Uppsala, bland annat som arbetsledare.

I några år hyrde han ut sig själv i olika projekt som arbetsledare och platschef, men 2014 kom han till det avgörande vägvalet. Han var garanterad jobb i sex månader, men det krävde att han förfogade över två gräv-maskiner.
– Ja, jag satsade allt jag hade av kapital – och lite till – och köpte två nya EW140D av Stefan Bergström på Swecon i Örnsköldsvik.
Året efter hade omsättningen gått från 1,5 till fem miljoner kronor och förra året hade verksamheten vuxit till sex anställda och en omsättning på närmare tio miljoner kronor. Sedan dess har han investerat i fler maskiner, bland annat en L250H och en EC480E som jobbar på långtidskontrakt vid NCC:s krossanläggning i Nynäshamn.

– De maskinerna köpte jag också av Stefan i Ö-vik. Nu lutar det åt en ny Volvo- grävare, en EWR150E, och den affären får Stefan också. Vi har en bra relation och det känns tryggt att ha med norrlänningar att göra, skrattar Andreas.
Företaget har fortfarande sin adress i Sollefteå, men det beror på att mamma Mari-Anne ”sköter pappren”. Annars är verksamheten i Stockholm och den räknar Andreas med ska växa ytterligare.
– Vår största kund är Otera Ratel som bygger anläggningar för kraftöverföring. Efterfrågan är stor och vi har väl fått ett hyfsat bra renommé. Och nu har jag också diskussioner med Vattenfall, så vi får se.

Relaterade produkter

Volvo L250H

Hjullastaren L250H från Volvo är en högproduktionsmaskin som är utformad för att öka din produktivitet och lönsamhet på områden som stenbrott, grus, gruvdrift och tung infrastruktur. Med denna robusta maskin får du korta cykeltider, hög brytkraft och utmärkt manövrerbarhet.

Volvo EWR150E

Hjulgrävaren EWR150E överbryggar gapet mellan maskiner i 14 tons- och 16-tonsklassen, för att ge dig allt som du väntar dig av en 15 tons grävmaskin och mer därtill. Arbeta produktivt i trånga och smala utrymmen med Volvos nya hjulgrävare med kort svängradie, den steg IV-maskin som har kortast svängradie på marknaden. Gå till verket med suverän prestanda och stabilitet.

Volvo EC480E

Vi presenterar grävmaskinen EC480E från Volvo – en kraftfull och effektiv produktionsmaskin som är utformad för att minska bränsleförbrukningen och öka produktiviteten. Med avancerad teknik som Volvos unika ECO-läge och ett nytt elhydrauliskt reglersystem ger EC480E förbättrad bränsleekonomi.

Volvo återförsäljare hem
Vill du ha mer information?

Skicka ett meddelande så hjälper vi dig.

Kontakta oss