Construction Equipment Suomi

Volvo Construction Equipment panostaa huoltopalveluihinsa hankkimalla kaksi poikkeuksellisen suurta Volvo FMX380 6x6 -huoltoautoa

Volvo Construction Equipment parantaa asiakaspalveluaan ja siirtää huoltokalustoaan lähemmäksi asiakkaitaan. Uusien Volvo FMX380 6x6 -huoltoautojen myötä huolto- ja korjaustyöt onnistuvat nyt myös haastavimmissa kaivosolosuhteissa.

Uusien Volvo FMX380 6x6 -huoltoautojen luovutuksessa olivat mukana Volvo Finlandilta Magnus Björklund (vas.) sekä Volvo Construction Equipment Finlandilta Jenni Lampinen ja Jussi Kovasiipi.
Uusien Volvo FMX380 6x6 -huoltoautojen luovutuksessa olivat mukana Volvo Finlandilta Magnus Björklund (vas.) sekä Volvo Construction Equipment Finlandilta Jenni Lampinen ja Jussi Kovasiipi.

Tyypillisesti työkoneiden huoltotehtävissä käytetään pakettiautoja ja keskiraskaita kuorma-autoja. Työkoneiden kasvavat koot asettavat kuitenkin omat haasteensa myös huoltokalustolle, jota on kehitettävä asiakastarpeiden mukaan.

”Uusien huoltoautohankintojen myötä pystymme tarjoamaan laajan valikoiman erityyppisiin huoltotehtäviin tarkoitettuja autoja aina pakettiautoista raskaisiin kuorma-autoihin”, kertoo Jenni Lampinen, Volvo Construction Equipmentin Director Uptime and Parts.

Alansa suurimpana toimijana Volvo Construction Equipmentilla on yhteensä 65 huoltoautoa ympäri Suomen.

Sijoituspaikkana vaativat kaivosolosuhteet

Nyt hankitut Volvo FMX380 6x6 -kuorma-autot ovat poikkeuksellisen isoja autoja huoltokäytössä. Pohjoismaiden, ellei jopa Euroopankin suurimpien huoltoautojen päätoimiset käyttöpaikat ovat kaivokset.

Toinen auto sijoitetaan Sodankylään Kevitsan kaivokseen ja toinen operoi Kuopio-Joensuu-akselilla. Huoltoautot ovat maastokelpoisia ja jokapyörävetoisia, joka on vaatimuksena kaivosympäristössä toimimiseen.

Huoltokalustoa lähemmäksi asiakkaita

Volvo Construction Equipment siirtää huoltokalustoaan lähemmäksi asiakkaitaan. ”Pyrimme ennemminkin menemään asiakkaan luokse kuin että asiakas tulisi meidän luoksemme. Näin asiakas säästää aikaa ja tuottavuus paranee, kun huollot voidaan tehdä paikan päällä, eikä koneelle tarvitse erikseen tilata kuljetusta”, Jenni Lampinen sanoo.

Täyskonekorjaamovarustus

Volvo FMX380 6x6 -huoltoautojen mukana saadaan kuljetettua myös isompi varaosavarasto, mikä tarkoittaa parempaa palvelua asiakkaille. Kyydissä kulkee isojenkin, kuten esimerkiksi kaivinkoneiden ja pyöräkuormaajien komponentteja.

”Uusissa huoltoautoissa on täyskonekorjaamovarustus. Se pitää sisällään muun muassa työkalut, painepesujärjestelmän sekä 19 tm kappaletavaranosturin ohjaamon ja auton korin välissä. Nosturilla saadaan nostettua raskaat tuhansien kilojen painoiset koneiden komponentit ja vaihdettua osat paikan päällä. Pääpiirteissään voisi sanoa, että pystymme tekemään lähes kaikki huolto- ja korjaustyöt paikan päällä työmaalla”, kertoo Jarno Laaksonen, Volvo Construction Equipmentin After Sales Manager.

Turvallisuus ja työergonomia huomioitu autojen varustelussa

Autojen varustelussa on huomioitu työergonomia ja -turvallisuus. Muun muassa hyllykorkeuksiin on kiinnitetty huomiota, jotta vältetään turhaa nostamista. Työvaloihin, hälyttimiin ja vilkkuihin on myös panostettu, jotta huoltoautot näkyvät paremmin kaivosolosuhteissa.

Volvo Construction Equipmentin mekaanikot ovat olleet alusta lähtien mukana uusien huoltoautojen suunnittelussa. ”Mekaanikoilta kerätään jatkuvasti palautetta, jotta tiedämme, mikä toimii ja mikä ei ja pystymme sen perusteella kehittämään autojen varustelua”, Jenni Lampinen sanoo.

Panostus kuljettajamukavuuteen ja työturvallisuuteen polttoainetehokkuutta unohtamatta

”Volvo Construction Equipment on panostanut kalustohankinnoissaan vahvasti kuljettajamukavuuteen ja työturvallisuuteen unohtamatta polttoainetehokkuutta, joka saavutetaan esimerkiksi yhdistämällä I-Shift-vaihteisto ja I-See-toiminto”, kertoo autot myynyt Volvo Trucksin kuorma-automyyjä Pekka Mäkinen.

Nyt toimitetut Volvo FMX -huoltoautot ovat hyvin varusteltuja. Niissä on muun muassa kuljettajamukavuutta lisäävät isot Globetrotter-ohjaamot ja Volvo My Truck -sovellus, jonka avulla saadaan esimerkiksi käynnistettyä webasto etänä ja tarkistettua muita auton tietoja. Lisäksi autoissa on navigointi sekä Volvo Connect, jonka avulla yritys näkee ajoneuvojen reaaliaikaiset paikkatiedot.

”On ollut hienoa olla mukana suunnittelemassa yhdessä Volvo Construction Equipmentin kanssa näitä poikkeuksellisen suuria huoltoautoja vaativiin olosuhteisiin” Pekka Mäkinen toteaa lopuksi.

LISÄTIETOA

Jenni Lampinen

Director, Uptime and Parts

Volvo Construction Equipment Finland Oy

jenni.lampinen@volvo.com