Construction Equipment Suomi

Volvo Construction Equipmentin Kartta palvelu auttaa asiakkaita näkemään ison kuvan

Volvo Construction Equipment on esitellyt Kartta -paikannuspalvelunsa, joka tarjoaa yleisnäkymän työmaasta kaikille työmaan koneille – myös muille kuin Volvon valmistamille – ja ajoneuvoille ja jota henkilöstö voi käyttää koneessa (Volvo Co-Pilotin tai Android-/iOS-laitteen kautta) tai toimistossa (Office Portal -verkkoalustan kautta).

Volvo CE:n Service Offer -työmaaratkaisujen päällikkö Azadeh Fazl Mashhadi kertoo: "Kartta palvelu tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden saada kokonaiskuvan koko työmaasta. He näkevät jokaisen sovellukseen yhdistetyn koneen, ajoneuvon ja vierailijan sijainnin työmaalla reaaliajassa, joten heidän toimintansa on tehokkaampaa ja tuottavampaa."
Azadeh Fazl Mashhadi jatkaa: "Myös työmaan johto näkee koko työmaan Office Portalin kautta ja saa käyttöönsä kaikki tiedot, joita tarvitaan työmaaliikenteen optimoimiseksi maksimaalista tuottavuutta varten. Lisäksi kuljetusten tehokkuuden parantaminen voi myös lyhentää kuljetusaikoja, minimoida materiaalien sekoittumisen, alentaa polttonesteenkulutusta ja vähentää päästöjä."

Kuinka se toimii

Kartta palvelu poimii paikannustiedot koneen telematiikkajärjestelmästä tai SIM-kortilla varustetusta Android-/iOS-laitteesta ja lataa ne Volvon pilvipohjaiselle alustalle. Olipa kyseessä Volvon kone, muun valmistajan kone, ajoneuvo tai satunnainen työmaalla kävijä, Kartta palvelu näyttää kunkin yksikön, johon sovellus on asennettu, sijainnin työmaalla – joko Volvo Co-Pilotissa tai Android-/iOS-laitteessa.
Työmaalla säännöllisesti käytettäviin muiden valmistajien koneisiin Volvo suosittelee yleisen / muun valmistajan Co-Pilotin ja Kartta-sovelluksen asentamista. Se voidaan ostaa jälkimarkkinointivarusteena Volvo-jälleenmyyjältä, tai muiden valmistajien koneiden kuljettajat voivat käyttää työmaan Kartta -sovellusta SIM-kortilla varustetun Android/iOS-laitteensa kautta. Satunnaiset työmaalla vierailijat voivat käyttää sovellusta samalla tavalla tutustuakseen helposti työmaahan.

Kartta palvelu visualisoi lukuisat tyypilliset työmaan ominaisuudet ja maamerkit, muun muassa tiet, jotta kuljettajien on helpompi liikkua työmaalla, kuormaus-, kippaus- ja nopeusrajoitetut vyöhykkeet sekä rajoitetut vyöhykkeet. Kohdepisteet, kuten toimistot, korjaamot ja tankkauspisteet, voidaan myös visualisoida tueksi uusille tai väliaikaisille kuljettajille. Yksisuuntaisia (kapeateisiä) osuuksia voidaan määritellä, jotta kuljettajalle ilmoitetaan toisen koneen lähestymisestä yksisuuntaisella osuudella ruuhkien välttämiseksi.

Kauaskantoisia hyötyjä

Office Portalin ansiosta työmaapäälliköiden on helpompi hallita suurikokoisia työmaita tai jopa useampaa työmaata yhtä aikaa. Sen lisäksi, että Office Portal tarjoaa visuaalisen näkymän kaikista koneista, kuljettajista ja työmaalla vierailevista henkilöistä, työmaapäällikkö voi sen avulla myös reagoida työmaalla vallitseviin olosuhteisiin. Työmaapäällikkö voi ottaa käyttöön erilaisia toimenpiteitä, kuten yksisuuntaisen liikenteen tai rajoitettuja vyöhykkeitä, ja kertoa näistä muutoksista hetkessä kaikille käyttäjille kokonaiskuvan parantamiseksi, onnettomuuksien vähentämiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi.
Kartta -sovelluksen käyttäjät voivat myös pysyä ajan tasalla koneidensa sijainnista käyttämällä Kartta -sovelluksen hakutoimintoa, joka etsii ja paikantaa käyttäjät ja koneet reaaliajassa ja näyttää koneen viimeisimmän sijainnin 30 päivän ajan.
Toimiston ulkopuolella Kartta palvelu helpottaa kuljettajan tutustumista työmaahan ja sillä olevien henkilöiden sijainteihin – vierailijat mukaan lukien – tehden työskentelystä vaivattomampaa, turvallisempaa ja rennompaa.
Kartta -sovellus on saatavana ilmaiseksi App Store- ja Google Play -kaupoista. Asiakkaiden tulee ottaa yhteyttä Volvo-jälleenmyyjäänsä Kartta -sovelluksen ja Office Portal -alustan käytön aloittamiseksi.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com