Construction Equipment Suomi

Ympäristöystävälliseen kaupungin puhtaanapitoon käytettävä Volvo L25 Electric ei hätkähdä talvesta

Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE:n) ensimmäinen sähkökäyttöinen minipyöräkuormaaja – Volvo L25 Electric – on osoittanut säänkestävyytensä auttamalla pitämään saksalaisen Kölnin kaupungin jäiset kadut puhtaina ja esteettöminä pitkän kylmän talven aikana.

Nollapäästöisellä L25 Electric -kuormaajalla on tärkeä tehtävä Kölnin kaupunkin talvikunnossapidossa

Kölnin, Saksan neljänneksi suurimman kaupungin, puhtaanapidosta vastaa AWB Abfallwirtschaftsbetriebe Cologne GmbH. Sen katujen puhtaanapidon ja jätehuollon eteen tekemä tärkeä työ varmistaa tuomiokirkkokaupungin puhtauden ja turvallisuuden sekä myös sen, että kaupunkia ympäröivä Reinin alue ja sen moottoritieverkosto pysyvät esteettöminä ja turvallisina alueella liikkuville. Noin 700 työntekijää pitää huolen siitä, että noin 2 000 km pääteitä, 600 km liittymäteitä ja 500 km asuntokatuja pysyvät lumettomina ja jäättöminä.

Nollapäästöt nollassa asteessa

Tätä vuoden haastavimpien kuukausien vaativaa tehtävää varten AWB tarvitsi kumppanin, joka voisi tukea yritystä huomattavasti sen toiminnassa – kumppanin, joka olisi tehokas ja suorituskykyinen kaikissa olosuhteissa ja vähentäisi nollapäästöillään samalla myös yrityksen ympäristövaikutuksia. Siksi AWB valitsi L25 Electric -mallin, jonka sille toimitti Volvo -kumppani ja jälleenmyyjä, Swecon Baumaschinen GmbH, auttamaan talven töissä kaupungin sydämessä sijaitsevalla uudella varastollaan. Sen lisäksi, että sähkökäyttöinen pyöräkuormaaja on luotettava, tehokas ja hyvää vastinetta rahoille, se valittiin tehtävään, koska se ei tuota pakokaasupäästöjä ja melua sekä tärinää syntyy vain vähän, joten se on ihanteellinen ratkaisu työskentelyyn varastolla, jolla ei ole ilmanvaihtojärjestelmää.

L25 Electric käsittelee kaupungin kaduille tarkoitettua hiekkaa AWB:n varastolla

Kestävä kehitys on kuulunut jo jonkin aikaa AWB:n ydintavoitteisiin, ja yritystä pidetään toimialalla vastuullisten ympäristöaloitteiden uranuurtajana. Lisäksi yritys pitää itseään Kölnin kaupungin yhteistyökumppanina ja on sitoutunut parantamaan jatkuvasti sen asukkaiden elämänlaatua. Siksi se valitsee kalustoonsa ainoastaan vähäpäästöisiä ajoneuvoja ja koneita.

"Pyöräkuormaaja on tärkeä etappi AWB Colognen matkallamme kohti sähköistä työkonekalustoa, ja se täyttää ilman muuta odotuksemme", AWB Colognen liikkumisen ja kestävän kehityksen päällikkö Bert Schröer sanoo. "Sähkökäyttöiset koneet toimivat hyvin kylmälläkin säällä. Kapasiteetti, käsiteltävyys ja kauhan koko – kaikki täsmää. Tähän mennessä emme ole joutuneet kyseenalaistamaan päätöstämme millään tavalla. Teimme ehdottomasti oikean valinnan."

Nollapäästöt, alhainen melu ja vähäinen tärinä tekevät koneesta ihanteellisen valinnan varastolla tehtäviin töihin

Tiellä menestykseen

Tämä ensimmäinen Saksassa sijaitsevaan toimipisteeseen toimitettu ja joulukuussa käyttöön otettu Volvo L25 Electric on jo osoittautunut menestykseksi. Tällä kaluston uudella tulokkaalla on myös tärkeä tehtävä vastuullaan. Sen päätehtävä 1 700 neliömetrin kokoisella varastolla on lastata hiekkaa ruuvikuljettimelle, joka siirtää hiekan siiloihin täytettäväksi AWB:n soranlevittimiin. "Jos pyöräkuormaaja ei siirtäisi hiekkaa siiloihin, Kölnin kaduilla ei olisi yhtään hiekkaa", Schröer toteaa. "Äärimmäinen luotettavuus ja käyttövarmuus ovat siksi toiminnan ehdottomia edellytyksiä."

Koska pyöräkuormaaja on jatkuvassa käytössä kolmessa vuorossa koko talviylläpidon ajan, sitä varten solmittiin nelivuotinen huoltosopimus. Sopimus kattaa koneen ja sen komponenttien kunnossapidon ja huollon. AWB:n varastolle kehitettiin nopea latausinfrastruktuuri, jotta L25 Electric voi työskennellä itsenäisesti. Swecon panostaa huomattavasti työntekijöidensä kouluttamiseen etenkin sähkökäyttöisiin koneisiin siirtymiseen liittyvissä asioissa, jotta he voivat tarjota asiakkaille parasta mahdollista palvelua. 

Kesäkuukausien aikana L25 Electric -kuormaajaa tarvitaan edelleen "yleiskuormaajana", joka tukee AWB:tä kuljetustöissä sen 93 000 neliökilometrin suuruisella alueella puujätteen kuljettamisesta aina suurikokoisen tavaran lastaamiseen asti.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi -ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com