Construction Equipment Suomi

Volvo CE avaa uuden testaus- ja esittelyalueen kestävän kehityksen teho-, yhteys- ja autonomisia ratkaisuja varten

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) erottuu muista rakennuskoneteollisuuden toimijoista rakentamalla maailman ensimmäisen sähköisten autonomisten kuljetusratkaisujen testaus- ja esittelyalueen Ruotsin Eskilstunassa sijaitsevaan Customer Center -keskukseensa.

Ruotsin Eskilstunassa sijaitsevassa Volvo CE:n keskuksessa on jo aloitettu kestävän kehityksen teho-, yhteys- ja autonomisten ratkaisujen uusimpien innovaatioiden testaamiseen ja esittelyyn tarkoitetun täysin uuden alueen rakennustyöt.

Tämä 66 000 m²:n kokoinen innovaatioalue tulee sisältämään turvallisen radan täyssähköisiä, automatisoituja ja etäkäyttöisiä koneita varten sekä latausinfrastruktuurin ja 5G-yhteydet, valvomo- ja koulutustilarakennuksen, katsomon ja koulutusalueen Volvo Co-Pilot -tukitoimintoja varten.

Tärkein näytteillä oleva innovaatio tulee olemaan Volvo Autonomous Solutionsin tarkasti rajattuja alueita, kuten louhoksia ja kaivoksia, varten tarkoitettu autonominen kuljetusratkaisu TARA.

"Odotamme malttamattomina tilaisuutta esitellä asiakkaille kattavan TARA-ratkaisumme, muun muassa työmaan perustaminen ja pyörittäminen, sähkökäyttöisten autonomisten TA15-kuljetusajoneuvojen lataaminen ja säilyttäminen sekä se, miten hallitsemme valvomoa ja tarkkailutoimintaamme – kaikki tämä aivan uusissa, huippuluokan tiloissa", Volvo Autonomous Solutionsin yhdistettyjen koneiden tekninen asiantuntija Calle Skillsäter kertoo.

Turvallisella radalla esitellään myös etäohjattuja koneita, jotka ovat samoin ihanteellinen valinta työskentelyyn louhoksilla tai kaivoksissa. Koneita ohjataan kahdella etäohjauslaitteistolla, jotka ovat asennettu yhteen alueen valvomoista. Toisessa valvomossa esitellään reaaliaikaisesti, miten yrityksen toimintavarmuus- ja tuottavuuspalvelut voivat alentaa asiakkaiden omistajuuden ja toiminnan kokonaiskustannuksia.

"Tämä on tärkeä strateginen investointi sekä Volvo CE:n ja Volvo Autonomous Solutionsin että koko Volvo Groupin kannalta – ja todiste sitoutumisestamme kestävään kehitykseen innovoinnin avulla. Iloitsemme jo etukäteen näiden maailmanluokan tilojen avaamisesta asiakkaille, jotta he voivat kokea itse, miten me rakennamme huomista", Volvo CE:n Euroopan alueen & kansainvälinen myyntijohtaja Carl Slotte sanoo.

Uuden innovaatioalueen odotetaan avautuvan viimeistään vuoden 2021 syksyllä.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi -ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com