Construction Equipment Suomi

Ensimmäiset Volvon sähkökäyttöisiä minikoneita vuoden 2019 Bauma-messuilla tilanneet asiakkaat vastaanottivat koneensa

Norjalaiset K Baugerød Anlegg ja Veidekke, jotka tilasivat ensimmäisinä yrityksinä Volvo Construction Equipmentilta uuden sähkökäyttöisen ECR25-kaivukoneen ja sähkökäyttöisen Volvo L25 -minipyöräkuormaajan vuoden 2019 Bauma-messuilla, ovat nyt vastaanottaneet koneensa.

Sara Iselin Nysveen Bakke ja Kai Baugerød, työnjohtaja, K Baugerød Anlegg

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ja sen paikallinen jälleenmyyjä Volvo Maskin juhlistavat tärkeää virstanpylvästä Norjan pitkän aikavälin matkalla kohti sähköistämistä ja kestävämpää infrastruktuuria.

Tällä viikolla pitkäaikaisille asiakkaille K Baugerød Anlegg ja Veidekke luovutettiin maan ensimmäiset sähkökäyttöiset rakennuskoneet – sähkökäyttöinen Volvo ECR25 -minikaivukone ja sähkökäyttöinen Volvo L25 -pyöräkuormaaja.

K Baugerød Anlegg ja Veidekke olivat ensimmäisiä asiakkaita maailmassa, jotka tilasivat nämä mullistavat uudet mallit, kun ne esiteltiin maailmanlaajuisesti Saksan Münchenissä järjestetyillä Bauma-messuilla vuonna 2019. Allekirjoittaessaan sopimukset Volvo CE, K Baugerød Anlegg ja Veidekke sitoutuivat yhdessä rakentamaan kestävää tulevaisuutta.

K Baugerød Anlegg suunnittelee alkavansa käyttää sähkökäyttöistä Volvo ECR25:ttä Oslon kaupungin kaapeli- ja putkistotöissä, kun taas Veidekke aikoo käyttää sähkökäyttöistä Volvo L25:ttä ensiksi Norjan tiehallituksen tilaamassa urakassa. 

Hiljaista ja päästötöntä työskentelyä

"Asiakkaamme ovat toivoneet ympäristöä säästävämpiä ratkaisuja, ja haluamme olla etulinjassa tarjoamassa niitä. Uusi hiljainen ja päästötön kaivukone vaikuttaa myös välittömästi kuljettajan sekä työmaan muun henkilöstön elämänlaatuun", K Baugerød Anlegg -yrityksen toimitusjohtaja Sara Iselin Nysveen Bakke sanoo.

Veidekken kalustopäällikkö Are Ellefsrud lisää: "Olemme ylpeitä siitä, että otamme ensimmäisten rakennusliikkeiden joukossa Norjassa käyttöön sähkökäyttöisen Volvo-koneen ja voimme osoittaa asiakkaillemme ja laajemmin koko yhteiskunnalle, että suhtaudumme erittäin vakavasti rooliimme ympäristön suojelijana ja ilmastonmuutoksen torjujana."

Are Ellefsrud, Veidekke ja Kenneth Hansen, Volvo Maskin Norway_02
Veidekken Are Ellefsrud ja Volvo Maskin Norwayn Kenneth Hansen
Nämä koneet, joissa käytetään polttomoottorin sijasta 48 voltin litiumioniakkuja ja sähkömoottoreita, tarjoavat saman suorituskyvyn jota Volvo CE:n koneilta yleensä odotetaan ja sen lisäksi nollapäästöt, alhaisen melutason, vähemmän tärinää ja vähemmän huoltotarpeita. Akkuihin varastoitava energia riittää tavanomaisissa käyttötarkoituksissa, kuten maisemointi- ja kunnallistekniikkatöissä, kahdeksantuntista työvuoroa varten, ja akut voidaan ladata yön aikana tavallisesta kotitalouspistorasiasta.

Yhteistyötä fossiilittoman tulevaisuuden puolesta

Luovutustapahtumassa, jossa noudatettiin sosiaalista etäisyyttä paikallisten COVID-19-rajoitusten takia, Volvo Maskinin myyntijohtaja David Kristianslund kiitti K Baugerød Anleggia ja Veidekkea yhteistyöstä.

"Haluaisimme kiittää K Baugerød Anleggia ja Veidekkea heidän meille osoittamastaan luottamuksesta ja olemme ylpeitä siitä, että saamme tehdä yhteistyötä Norjan ensimmäisten sähkökäyttöisten Volvo ECR25- ja Volvo L25 -mallien omistajien kanssa paremman ja kestävän tulevaisuuden uranuurtajina", hän sanoi.

Myös Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg lähetti digitaalisen viestin K Baugerød Anleggin ja Veidekken johtajille. "Edistyksellisten ja ympäristötietoisten asiakkaiden, kuten K Baugerød Anleggin ja Veidekken, tuki ja sitoutuminen ovat ensiarvoisen tärkeitä seikkoja kestävien infrastruktuuriratkaisujen kehityksen kannalta. Tekemällä tiivistä yhteistyötä voimme kaikki oppia nopeammin, jouduttaa siirtymistä fossiilittomaan tulevaisuuteen ja auttaa rakentamaan maailmaa, jossa haluamme elää", hän totesi lopuksi.

 

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi -ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com