Construction Equipment Suomi

Volvo laajentaa materiaalinkäsittelijöiden mallivalikoimaa ja kasvattaa niiden ulottuvuutta

Volvo CE esittelee täysin uuden EW200E-materiaalinkäsittelijän jäte- ja kierrätysteollisuutta varten Sen isoveljen, EW240E-materiaalinkäsittelijän, puomi on päivitetty pidempään suoraan malliin.

Volvo EW200E Material Handler
Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) Saksan tehtaalla suunnitellut ja valmistetut materiaalinkäsittelijät tarjoavat äärimmäistä luotettavuutta, joustavuutta sekä tuottavuutta jätteenkäsittely- ja kierrätystarkoituksiin. Uusi EW200E-materiaalinkäsittelijä painaa 22,6 tonnia ja sen voimanlähteenä on Vaiheen V päästövaatimukset täyttävä Volvo-moottori, joka tuottaa 129 kW (173 hv) tehoa. Koneessa on 5,5- tai 6,25-metrinen suora puomi sekä 4-metrinen hanhenkaulavarsi ja sen ulottuvuus eteenpäin on 9,3 tai 10,0 metriä.
 
Volvo CE kasvattaa myös kierrätyssegmentille tarkoitetun nykyisen EW240E-materiaalinkäsittelijänsä ulottuvuutta esitellen uuden 7,25-metrisen suoran puomin, jonka myötä ulottuvuus – yhdistettäessä nykyiseen 5 metriä pitkään hanhenkaulavarteen – kasvaa jopa 12 metriin.
 

Täsmäsuunniteltu jätteenkäsittelyä varten

Vuosikymmenien suunnittelukokemukseen perustuva EW200E-materiaalinkäsittelijä on valmistettu erityisesti jätteenkäsittelyä varten. Myös EW240E-materiaalinkäsittelijässä ja muissa Volvon pyöräalustaisissa kaivukoneissa käytettävien luotettavien komponenttien ansiosta Volvo pystyi käyttämään aikaa uuden koneen hiomiseen vastaamaan täydellisesti jätteenkäsittelytöiden vaatimuksia. Vaikka tämä pienemmän kokoluokan materiaalinkäsittelijä perustuu isoveljensä hyväksi havaittuun suunnitteluun, siinä on myös joukko uusia ominaisuuksia, jotka on testattu tinkimättömästi vaativissa todellisissa olosuhteissa.

Volvo EW200E Material Handler
Erittäin tuottavaksi ja tehokkaaksi suunnitellussa EW200E-materiaalinkäsittelijässä on räätälöity hydrauliikkajärjestelmä. Muita muutoksia – vakiokaivukoneeseen verrattuna – ovat hydraulisesti nostettava ohjaamo, lisävarusteina saatavat neljä tukijalkaa (vakiovarusteluun kuuluvat etupuskulevy ja takatukijalka), täyskumirenkaat ja räätälöity suora puomi, johon voidaan asentaa joko 4-metrinen hanhenkaulavarsi tai 3,5-metrinen lajitteluvarsi. Volvon materiaalinkäsittelijät voidaan tilata tehtaalta ilman ohjauspylvästä – tällöin kuljettaja voi ohjata koko konetta pelkillä ohjaussauvoilla.
 
Tehdasasenteisten lisäpiirien ansiosta lajittelukourat ja kahmarit toimivat täydellisen harmonisesti yhdessä Volvo-koneiden kanssa. Näitä työvälineitä on saatavana Volvon jakeluverkoston kautta molempiin materiaalinkäsittelijöihin.

Volvo EW200E Material Handler
Puomin kelluntatoiminto ja puomisylinterien vaimennus parantavat suorituskykyä minimoimalla tärinän ja pitämällä kouran paikallaan vakauden parantamiseksi. Tarkkuuden parantamiseksi kouran ohjaus ja käännön pehmeä jarrutusjärjestelmä toimivat yhdessä samanaikaisten toimintojen aikana, kun taas optimoitu hydrauliikkajärjestelmä tarjoaa välittömän reagoinnin.
 

Sosiaalista etäisyyttä – mukavasti!

Kuljettajat voivat työskennellä mukavasti tilavassa Volvo-ohjaamossa, joka voi nousta jopa viisi metriä maanpinnan yläpuolelle työmaan tarkastelemiseksi lintuperspektiivistä. Ohjaamossa on myös kaksoisvaimennetut kiinnitykset, jotka vähentävät melua ja tärinää ja vakauttavat työskentelyä työskenneltäessä ohjaamo ylös nostettuna. EW240E-materiaalinkäsittelijän myötä esitellyn ohjaussauvakonseptin ansiosta tukipuomeja, puskulevyä ja ohjaamon nostotoimintoja voidaan nyt käyttää irrottamatta käsiä ohjaussauvoista. Molemmissa materiaalinkäsittelijöissä on säädettävä varren sisäänkäännön rajoitustoiminto, joka on suunniteltu estämään ohjaamon ja kouran osuminen toisiinsa. Korkeuden rajoitustoiminto lisää turvallisuutta työskenneltäessä sisätiloissa. Lisäksi kirkkaanväristen kaiteiden ja tukipuomeihin lisättyjen askelmien ansiosta kuljettajan on nyt helpompi nousta ohjaamoon ja poistua siitä.

Volvo EW200E Material Handler
EW200E-materiaalinkäsittelijä voidaan sekä räätälöidä tehtävää työtä varten että varustaa useilla lisävarusteilla, jotka soveltuvat parhaiten asiakkaiden liiketoiminnan tarpeisiin. Suurilla lasipinnoilla varustettu Volvo-ohjaamo tarjoaa hyvän näkyvyyden joka puolelle. Turvallisuuden parantamiseksi entisestään asiakkaat voivat valita Volvo Smart View -ominaisuuden tai yksiosaisen polykarbonaatti-ikkunan. Käyttömukavuutta parantava vipuohjaus (Comfort Drive Control, CDC) antaa kuljettajalle mahdollisuuden ohjata konetta 19 km:n/h ajonopeuteen asti pelkällä ohjaussauvan rullalla. Kaikki nämä ominaisuudet löytyvät jo nykyisestä EW240E-materiaalinkäsittelijästä. 

E tarkoittaa tehoa (Efficiency)

Edelläkävijänä EW200E-materiaalinkäsittelijä toimii sekä älykkäästi että polttonestetehokkaasti. Automaattinen joutokäynti, joka alentaa moottorin kierrosluvun joutokäyntinopeudelle, kun hallintalaitteita ei ole käytetty tietyn ajan kuluessa, ja moottorin automaattinen sammutus yhdessä auttavat vähentämään polttonesteenkulutusta. Automaattisesti kytkeytyvällä ECO-tilalla varustettu EW200E-materiaalinkäsittelijä on täynnä ominaisuuksia, jotka parantavat polttonestetehokkuutta ja vähentävät koneen kulumista. 
 
Käyttökatkojen vähentämiseksi EW200E-materiaalinkäsittelijä on suunniteltu helpoksi huoltaa. Voitelupisteet on koottu yhteen ja suodattimet sijoitettu kaikissa E-sarjan pyöräalustaisissa kaivukoneissa laajalle avautuvien moottoriluukkujen taakse siten, että niihin on pääsy maan tasalta. Kunnossapito on helppoa, sillä pumppuosaston kaltaisille alueille pääsyä on helpotettu, ja valinnainen jätteenkäsittelypaketti sisältää suojasäleiköt ja suunnanvaihdolla varustetun tuulettimen jäähdytysjärjestelmän pitämiseksi puhtaana.
 
Kuten kaikkien Volvo CE:n koneiden kohdalla, asiakkaiden saatavilla on erilaisia Volvon palveluja, jotka on suunniteltu maksimoimaan investoinnin tuotto. Työvälineet ja varaosat, huoltoasentajat ja koneiden valvonta – kaikki on saatavana yhdestä paikasta.

Volvo Material Handler EW200E MH

Tärkeimmät erittelyt:

Moottori -> EPA Tier 4 final / EU vaihe V Volvo D6J
Toimintapaino
Suora puomi 5,5 m ja 3,5-metrinen lajitteluvarsi, FOPS
Solideal-parirenkaat 10,00-20, tukipuomit edessä & takana
Kinshofer S60 D20 H P 100 (450 l / 1135 kg)
kg 22,850
Toimintapaino
Suora puomi 5,5 m ja 4-metrinen hanhenkaulavarsi, FOPS
Solideal-parirenkaat 10,00-20, puskulevy edessä & tukipuomit takana
Kinshofer OP-GR P22V-450-5-W (450 l / 1046 kg)
kg 22,100
Bruttoteho kW 129
...moottorin käyntinopeudella
r/min 1 800
Suurin ulottuvuus m 9,3 - 10,0
Suurin nopeus km/h 19 tai 20

 

Hanhenkaulavarsi

Suora puomi (m) Hanhenkaulavarsi (m) Ulottuvuus (m)
5,50 4 9,3
6,25 4
10,1
6,50 5 11,2
7,25 5 12

 

Lajitteluvarsi

Suora puomi (m) Lajitteluvarsi (m) Ulottuvuus (m)
5,50 3,5 9

LISÄTIETOA

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh.: +32 499 56 68 47
Sähköposti: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O’Sullivan

SE10
London
Puh.: +44 7733350307
Sähköposti: osullivan@se10.com