Construction Equipment Suomi

Volvo CE ottaa käyttöön selkeän tuotebrändäyksen osana palkittua muotoilufilosofiaansa

Tämä yksinkertainen päätös siirtyä lyhyempiin ja vähemmän monimutkaisiin tuotenimiin kuvastaa Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) paljon laajempaa pyrkimystä tarkastella työmaata kokonaisvaltaisemmin yksittäiseen tuotteeseen keskittymisen sijasta. Tämä brändin premium-luokan ulkoasua ja tuntumaa paremmin vastaava uusi muotoilufilosofia ja nimeämispolitiikka ovat jo voittaneet vuoden 2020 arvostetun Red Dot -tuotemuotoilupalkinnon.

Kuluvasta kuukaudesta alkaen uusien ja päivitettyjen Volvo-merkkisten tuotteiden kylkeen merkitään vain tuotetyyppi ja koko – eikä mitään muuta. Kaikki muut tuotetiedot, kuten mallisarja ja malliversio, löytyvät edelleen teknisistä tiedoista, esitteistä ja PIN-kyltistä, joten asiakkaat eivät huomaa eroa siinä, miten he ostavat palveluja tai tilaavat varaosia tuotteisiinsa.

Perimmäisenä vaikuttimena tämän muutoksen takana on pyrkimys yhdenmukaistaa tuotteen brändäys yhtiön minimalistisen skandinaavisen perinnön kanssa ja edistää pitkään jatkunutta pyrkimistä puhdaslinjaiseen, selkeään ja rajattomaan ihmiskeskeiseen muotoiluun. 

Toiminnan ja muotoilun selkeyttä

Volvo CE:n muotoilujohtaja Gustavo Guerra sanoo: "Pyrimme aina rehelliseen ja yksinkertaiseen muotoiluun, joka kuitenkin ilmentää tuotteidemme älykästä voimaa. Brändimme nimeämisperiaatteet eivät kuitenkaan sopineet yhteen tuotteidemme määrätietoisen ja edistyksellisen luonteen kanssa. Tämän muutoksen tarkoitus on tarjota sekä kuljettajalle että työmaan kaikille muille henkilöille enemmän itseluottamusta ja selkeyttä – tätä tarkoitamme puhuessamme rajattomasta muotoilusta."

Nykyaikaiset työmaat keskittyvät nyt paljon vähemmän pelkkään tuotteeseen ja enemmän työmaahan kokonaisuutena. Tämän uudistetun nimeämistavan myötä Volvo CE pyrkii luomaan selkeämmän viestintäyhteyden kaikkien osapuolten välille työmaalla työskentelevästä kuljettajasta aina toimiston työntekijöihin asti. Uusien teknologioiden esiintulo lisää väistämättä sukupolvien välisiä tuotepäivityksiä, joten kun tuotenimeä ei tarvitse muuttaa jokaista päivitystä, pientä tai isoa, varten, brändäys pysyy selkeänä, yksinkertaisena ja merkityksellisenä.

"Olemme risteyksessä, jossa kohtaavat uudet ja perinteiset työskentelytavat", Gustavo sanoo. "Sähkökäyttöisten, autonomisten ja yhdistettyjen teknologioiden kehittyessä ja dieselkoneiden kysynnän samalla jatkuessa tulemme pian näkemään myös tuotepäivitysten määrän kasvavan eksponentiaalisesti. Toimialalla vallitsee muutoksen aika, mutta tämän muutoksen ei tulisi näkyä brändäysrakenteessamme."

Ensimmäiset uudella tavalla nimetyt mallit esitelty

Onpa sitten kyse muutoksista ohjaamoon, käyttölaitteisiin, tuotteen runkoon tai tekniseen toimintaan, nämä muutokset eivät enää roikota mukanaan pitkiä ja vaivalloisia mallinimiä, kun päivitykset tuodaan markkinoille. Käytännössä tämä tarkoittaa versiotietojen ja tuote-erittelyjen poistamista koneessa näkyvästä merkinnästä, jolloin jäljelle jäävät vain tuotelyhenne ja tuotteen koko. Kaikki tekniset tiedot ovat löydettävissä normaaliin tapaan PIN-kylteistä ja markkinointimateriaaleista. Ensimmäiset uuden nimeämistavan mukaan nimetyt mallit ovat sähkökäyttöiset ECR25 ja L25 sekä ECR58:n sukupolvi F, joka voitti hiljattain arvostetun Red Dot -tuotemuotoilupalkinnon. Palkinto on kansainvälisesti tunnetuin tunnustus teollisen muotoilun laadusta. Lausunnossaan raati totesi olleensa "vaikuttunut sekä ohjaamon että myös ulkopuolen ja käyttäjäkokemuksen kattavasta tasapainoisesta rakenteesta".

Tämä uusi muotoilufilosofia vaikuttaa minimaalisen vähän tapaan, jolla asiakkaat ostavat tuotteita, tilaavat varaosia tai vievät tuotteet huollettaviksi. Asiakkaat pystyvät edelleen entiseen tapaan tarkistamaan tekniset tiedot PIN-kyltistä löytääkseen tarkat kokoonpanotiedot jälkimarkkinointipalveluja, varaosien tilausta ja korjauksia varten.

Tämä muutos tehdään asteittain kaikkiin uusiin ja päivitettyihin malleihin tästä vuodesta alkaen noin vuoteen 2025 asti.

"Kyse ei ole pelkästä uudelleennimeämisestä", Gustavo sanoo. "Tämä on muotoilufilosofiamme, periaate, joka ohjaa meitä suunnitellessamme maanrakennustuotteiden seuraavaa sukupolvea. Tärkeä osa työtehtäväämme on auttaa asiakkaitamme liikkumaan muuttuvassa digitaalisessa ympäristössä ja tarjota selkeää ja avointa viestintää heidän tukemisekseen näinä muuttuvina aikoina."

LISÄTIETOA

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh.: +32 499 56 68 47
Sähköposti: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O’Sullivan

SE10
London
Puh.: +44 7733350307
Sähköposti: osullivan@se10.com