Construction Equipment Suomi

Volvon autonominen kuljetusajoneuvo voitto Red Dot -palkinnon

TA15, joka on osa Volvo Autonomous Solutionsin autonomista TARA-kuljetusratkaisua, on voittanut tuotesuunnittelullaan tavoitellun Red Dot Award -palkinnon, maailmanlaajuisesti tunnetuimman osoituksen teollisen muotoilun laadusta.

Autonominen sähköinen TA15-kuljetusajoneuvo on voittanut yhden Red Dot -muotoilupalkinnoista

Volvo Autonomous Solutionsin mullistava autonominen sähkökäyttöinen TA15-kuljetusajoneuvo vakuutti muotoiluasiantuntijoista koostuvan raadin Saksan Essenissä voittaen Red Dot -muotoilupalkinnon 2020. Sen myöntää maailman suurin ja arvostetuin muotoilukilpailu osoituksena muotoilun korkeasta laadusta.

Volvo Autonomous Solutionsin pääjohtaja Nils Jæger kommentoi palkintoa seuraavasti: "Olemme haltioissamme voitettuamme erittäin arvostetun Red Dot -palkinnon. Se on todiste siitä, että tuotamme maailmanluokan muotoilua autonomisen ajoneuvoteknologian etulinjassa. Olemme ylpeitä voidessamme jatkaa Volvo Groupin innovointiperinteitä johtavana toimijana hyötyajoneuvojen ja koneiden muotoilun alalla."

Autonominen sähköinen ekosysteemi

Akkukäyttöinen kuljetusajoneuvo on perinteiseen maastokuljetukseen verrattuna uusi konekonsepti, joka muodostaa yhden elementin Volvo Autonomous Solutionsin TARA-kuljetusratkaisusta. Se on suunniteltu mullistamaan nykypäivän maastokuljetukset.

Kuljetusajoneuvossa on akullinen sähköinen voimansiirto, joka perustuu Volvo Groupin yhteiseen teknologiaan. Automatiikkajärjestelmässä käytetään GPS:ää, Lidaria, Radaria ja useita antureita. Koska TA15 on autonominen, siinä ei tarvita ohjaamoa, joten koneen profiili on hätkähdyttävän uudenlainen.

15 tonnin kuljetuskapasiteetillaan TA15 on osa laajempaa autonomista TARA-kuljetusratkaisukonseptia, jolloin niitä voidaan kytkeä useampi yhteen "junaksi" kuormaus- ja kuljetustehokkuuden maksimoimiseksi. TA15 tulee olemaan sähköisen ja autonomisen TARA-kuljetusratkaisun keskeinen elementti.

Autonomisen sähkökäyttöisen kuljetusajoneuvon kehitti ja sitä kehittää edelleen Volvo Construction Equipment (Volvo CE) aiemman HX02-konseptin pohjalta ja se on nyt siirretty Volvo Groupin uuden Volvo Autonomous Solutions -liiketoiminta-alueen vastuulle kaupallistamista varten. 1. tammikuuta 2020 toimintansa aloittaneen Volvo Autonomous Solutionsin tavoitteena on "nopeuttaa autonomisten kuljetusratkaisujen kehittämistä, kaupallistamista ja myyntiä Volvo Groupin nykyisten tuotteiden ja palvelujen täydentämiseksi". Volvo CE voitti tänä vuonna myös itse Red Dot -palkinnon koneesta, joka tuodaan koronaviruspandemian vuoksi markkinoille vasta myöhemmin tänä vuonna.

"On todella hienoa, että tämä kansainvälisesti arvostettu muotoilupalkinto on myönnetty kahdelle Volvon tuotteelle", sanoo Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg. "Tämän lisäksi on loistavaa, että se on tulosta erinomaisesta sisäisestä yhteistyöstä Volvo Autonomous Solutionsin kanssa. Kumppanuus on uutta johtajuutta."

LISÄTIETOA

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Puh.: +32 499 56 68 47
Sähköposti: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O’Sullivan

SE10
London
Puh.: +44 7733350307
Sähköposti: osullivan@se10.com