Construction Equipment Suomi

Hätkähdyttävä EWR130E kirjoittaa kompaktin suorituskyvyn säännöt uusiksi

Lyhimmän kääntösäteen, luokkansa johtavan vakauden ja kuljettajien arvostaman ohjaamon ansiosta Volvo CE:n EWR130E asettaa uuden mittapuun 12-13-tonnisten pyöräalustaisten kaivukoneiden suorituskyvylle.

EWR130E Stage V

"Kompakti" on lähestulkoon liian pitkä sana kuvailemaan uutta EWR130E:tä. Se on mitoiltaan niin pieni, että vain 1,55 metrin (5' 1”) takakääntö ja 1,81 metrin (5' 11”) etukääntö tuottavat 12-13-tonnisten luokan lyhimmän kääntösäteen. Tämä tiiviisti pakattu kone on ykkössijalla monilla tasoilla, ja se on suunniteltu puhtaalta pöydältä lukuisien asiakaskommenttien pohjalta. Tuloksena on kone, joka on äärimmäisen ketterä mutta tarjoaa myös erinomaisen nostokyvyn, kaivuvoiman ja kuljettajan näkyvyyden sekä monipuoliset käyttömahdollisuudet. Eikä pidä unohtaa sen tilavuudesta syntyvää mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä.

Ahtaat työmaat ovat tervetulleita

EWR130E Stage VVaatimattomien mittojensa ansiosta uudella EWR130E:llä voidaan työskennellä kaikkein ahtaimmillakin kaupunkityömailla. EWR130E ei vakuuta vain kaupungeissa, vaan myös tieliikenteessä, jossa turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, sekä – suorituskykyään vastaavasti – myös suuremmissa infrastruktuuriprojekteissa. Sen jalanjälki on myös niin kevyt, että sitä voidaan käyttää myös maisemointiprojekteissa. Sen varsinainen valttikortti on kuitenkin kyky päästä tiukkaankin nurkkaan, ja kaksiosainen puomi ja inline-tukijalat parantavat sen korttikättä entisestään. Nämä uudet tukijalat auttavat sijoittamaan ja vakauttamaan koneen, jos sen kummallakaan puolella ei ole senttiäkään ylimääräistä tilaa.

EWR130E:n tunnistaa välittömästi pyöräalustaisten kaivukoneiden EWR150E ja EWR170E itsevarmaksi pikkuveljeksi. Sen fiksu asemointi erottaa sen kuitenkin kaikista muista markkinoilla olevista koneista. Tämä johtuu siitä, että se on yhtä kompakti kuin pienempi 10-tonninen kone, mutta sen suorituskyky on sama kuin yli 13 -tonnisella koneella.

EWR130E, EWR150E, EWR170E Stage V -mallistoEWR130E:ssä on huomattavasti alhaisempi painopiste kuin vastaavissa koneissa, joten se on lyömättömän vakaa. Kaksiosaisen kääntymättömän puomin maksiminostokyky on 4,3 t (9 480 lb) ja ulottuvuus 6 metriä (19,7 ft). Tämä älykkäästi suunniteltu kaivuväline tuottaa yhdessä Volvon arvostetun D4-moottorin kanssa luokkansa parhaan murtovoiman ja ylivertaisen irrotusvoiman.

EWR130E Stage V

Uudet ominaisuudet parantavat koneen monipuolisuutta ja ketteryyttä

Kaksi EWR130E:n mielenkiintoista uutta lisävarustetta ovat nelipyöräohjaus ja kaksiosaiset puskulevyt. Nelipyöräohjaus parantaa ketteryyttä entisestään pienentämällä kääntösädettä. Tämä sekä muut ohjaustavat valitaan valintarullalla ohjaamosta käsin. Kaksiosaiset puskulevyt tarjoavat puolestaan lisävaihtoehtoja koneen asettamiseen vaakasuoraan epätasaisella alustalla tai reunakiveysten yms. lähellä.

EWR130E Stage V

EWR130E on poikkeuksellisen monipuolinen kone, jonka työvälineet on helppo ottaa käyttöön. Jopa 32 työvälineen paine ja virtaus voidaan esiohjelmoida ilman huoltoteknikkoa. Hydrauliset työvälineet voidaan myös liittää ohjaamosta käsin Steelwristin Auto Connect Coupler -pikaliittimen avulla. Steelwrist-rototiltit tarjoavat paljon paremman joustavuuden työkaluille suurella kulma-alueella, kun taas tehdasasenteisen valmiusjärjestelmän ansiosta Steelwrist-rototilttiä voidaan ohjata alkuperäisillä ohjaussauvoilla ja käyttäen päänäytössä luotuja kuljettajaprofiileja.

Kaikkien pyöräalustaisten kaivukoneiden tavoin EWR130E voi siirtyä itsenäisesti yhdeltä työmaan alueelta toiselle. 35 km/h (22 mph) ajonopeuden ansiosta se ei ole mikään etana, ja sen puomintuentajärjestelmä (BSS) kytkeytyy toimintaan ajonopeuden ylittäessä 5 km/h (3 mph) iskujen vaimentamiseksi ja heilahtelun vähentämiseksi epätasaisessa maastossa. Valinnaiset akseleihin asennetut lokasuojat auttavat pitämään koneen puhtaana, ja vipuohjauksen avulla kaivukonetta voidaan ohjata työmailla pelkkää ohjaussauvaa käyttäen enintään 20 km:n/h (12 mph) ajonopeudella. TüV-hyväksytyn vetolaitteen ansiosta EWR130E voi vetää 3 tonnin (6 600 lb) painoista perävaunua – tai 8 tonnin (17 600 lb), jos perävaunu on jarrullinen.

Kun ajaminen ei ole järkevä tapa siirtää konetta, EWR130E:n matala rakenne sekä alarungon optimoidut sidontapisteet tekevät koneen kuljetuksesta nopeaa ja helppoa.

EWR130E Stage V

Päästessäsi työskentelyalueelle kone on välittömästi toimintavalmis, ja automaattinen kaivujarru kytkeytyy koneen ajonopeuden laskiessa nollaan. Apua on tarjolla myös digitaalisesti: valinnainen Dig Assist -koneenohjausjärjestelmä tarjoaa sovellukset 2D, In-Field Design, 3D-kaivuohjelmisto ja uusi On-Board -punnitus, jotka kaikki näytetään 10-tuumaisessa Volvo Co-Pilot -tabletissa ja jotka tekevät kaivamisesta tarkempaa ja nopeampaa.

EWR130E Stage V

(Mahtavat) näkymät

Vaikka kone on kompakti, ohjaamon ei tarvitse olla sitä. EWR130E:ssä kuljettajan työskentely-ympäristö on yhtä tilava kuin täysikokoisissakin kaivukoneissa. Hallintalaitteet on sijoitettu ergonomisesti, ja mukavuus – ja etenkin näkyvyys – on erinomainen. Tämä johtuu matalasta ylävaunusta sekä vastapainon, konepellin ja ovien suunnittelusta, jotka parantavat näkyvyyttä koneen perää kohti. Näkyvyys koneen oikealle puolelle on luokkansa paras, koska Volvon ainutlaatuisessa suunnittelussa mikään koneen rakenneosa ei ole oikeanpuoleisesta ikkunasta aukeavan näkymän tiellä. Ja jos haluat täydellisen 360 asteen näkyvyyden, valitse Volvo Smart View – kolme runkoon kiinnitettyä kameraa, jotka näyttävät koneen lintuperspektiivistä katsottuna ohjaamon värinäytössä.

EWR130E Stage V

Ohjaussauvoilla voidaan käyttää lähes kaikkia toimintoja ohjauksesta lasinpyyhkimiin asti. Ohjelmoitavien painikkeiden ansiosta kuljettajat voivat vaihtaa toimintoja yhdellä kytkimen käännöllä. Lisävarusteena saatava edistynyt L8-ohjaussauva on ergonomian optimoimiseksi säädettävissä erikoispallonivelen ansiosta mihin kulmaan tahansa.

EWR130E Stage V

Muihin käteviin ominaisuuksiin kuuluu vetolaatikko lokeroineen työkaluja, ketjuja jne. varten. Sen kantokyky on 120 kg (265 lb) ja siinä on useita lokerikon väliseiniä, jotka voidaan asettaa viiteen eri paikkaan työkalujen ja tarvikkeiden pitämiseksi järjestyksessä. Kaivukoneessa on myös hyvin erottuvat askelmat ja kaiteet sekä valikoima valinnaisia LED-valopaketteja, mukaan lukien tervetulovalo, joka opastaa kuljettajia näiden noustessa koneeseen tai poistuessa siitä.

Koneesta huolenpidosta on huolehdittu

Yhteen kerättyjen voitelupisteiden ja käden ulottuvilla olevien suodattimien ansiosta huoltaminen on helppoa, ja kaikkiin päivittäisiin huoltokohteisiin pääsee käsiksi maan tasalta. Eikä tässä kaikki: kääntyvä ilmastoinnin lauhdutin on kiinnitetty joustavalla salvalla, jolloin jäähdyttimien luokse on helpompi pääsy, puhdistaminen helpottuu ja komponenttien käyttöikä pitenee.

EWR130E Stage V

EWR130E:hen on asennettu vakiona CareTrack-telematiikkajärjestelmä. Etäkäytettävä CareTrack tarjoaa käyttöön koneen tietoja, kuten paikannuksen, polttonesteenkulutuksen ja huoltomuistutukset, jotka helpottavat töiden suunnittelua ja koneen käyttöä. Valvo konetta itse tai tee Volvo Active Care -sopimus ja anna Volvo Uptime Center -keskusten valvoa konetta ympärivuorokautisesti, saat viikoittaiset raportit ja ilmoitukset mahdollisista toimenpidetarpeista.

Lukuisien pieneen tilaan sovitettujen nerokkaiden ratkaisujen ansiosta Volvon täysin uusi EWR130E on uusi esikuva, johon muiden tulee pyrkiä.

EWR130E:n tärkeimmät tekniset erittelyt:

Moottori EPA Tier 4 final / EU Stage V Volvo D4J
Toimintapaino
4,85-metrinen kiinteä kaksiosainen puomi ja 2,1-metrinen varsi, yhdet Camso-renkaat 500/45-20 ja vakiomallinen suuntaispuskulevy takana
kg 12 900
lb 28 440
Toimintapaino
4,85-metrinen kiinteä kaksiosainen puomi ja 2,4-metrinen varsi, 9-tuumaiset Mitas-parirenkaat, kaksiosainen etupuskulevy ja takatukijalat sekä 4-pyöräohjaus
kg 14 400
lb 31 750
Bruttoteho kW 90
hv(imp)
120
. moottorin käyntinopeudella r/min 2000
Maksimiulottuvuus (2,1–2,4-metrinen varsi) m 8,44 - 8,67
ft 27,7' - 28,5'
Suurin nopeus km/h 20/30/35
mi/h 12,4/18,6/21.

Loppu.
Marraskuu 2020

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi -ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Puh.: +44 7733350307
Sähköposti: osullivan@se10.com