Construction Equipment Suomi

EC350E:n esittely rakentaa vahvan perustan 35-tonnisten kaivukoneiden segmentille

Täysin uusi kaivukone laajentaa Volvo CE:n keskikokoisten koneiden mallistoa ja tarjoaa erinomaisen joustavuuden, tehokkuuden ja tuottavuuden kaikkiin yleisiin rakennusurakoihin.

EC350E

Volvo Construction Equipmentin (Volvo CE) täysin uusi EC350E on suunniteltu täydellisen suorituskykyiseksi malliksi yrityksen nykyisten kaivukoneiden EC300E ja EC380E välimaastoon. Tämä 35-tonninen kaivukone on ehdoton valinta yleisiin rakennustöihin. Koska sen kokonaiskorkeus lavetilla kuljetettaessa on alle neljä metriä, sitä voidaan kuljettaa purkamatta mitään osia, jolloin siirtäminen työmaalta toiselle sujuu kitkattomasti.

EC350E

Sen lisäksi, että tämä monipuolinen kone on kooltaan optimaalinen, se voidaan muokata hetkessä sopimaan mitä moninaisimpiin työtehtäviin. Kuljettajat voivat valita useita toimintoja tehtävän työn ja oman harkintansa mukaan. Tämä tarkoittaa myös puomi/kääntö- ja puomi/ajo-toimintojen prioriteettia eli sitä, kumpi toiminnoista on kulloinkin etusijalla. Myös puomin laskunopeutta voidaan säätää, jolloin erityistä tarkkuutta vaativien töiden hallinta on parempi. Yhteensopivien Volvo-työvälineiden valikoiman ansiosta työt saadaan tehtyä mahdollisimman tuottavasti, tehokkaasti ja suorituskykyisesti.

Tehokas ja mukava

Koneeseen kohdistuvia tärähtelyjä vaimentavan puomin ja varren heilahtelunvaimennusteknologian ansiosta pitkät päivät ohjaamossa ovat vähemmän rasittavia. Lisävarusteena saatava vipuohjaus auttaa vähentämään kuljettajan väsymistä, koska kuljettajat voivat ohjata konetta ohjaussauvan rullilla polkimien sijasta. Jotkut asetukset ovat myös muokattavissa, muun muassa ohjaussauvan "pitkä painallus" -toiminto, jonka avulla kuljettajat voivat asettaa lisäpikavalinnan.

EC350EKuljettajan työtä helpottavat entisestään valinnaiset Dig Assist -sovellukset, joita käytetään 10-tuumaisen Volvo Co-Pilot -tabletin kautta. Näitä sovelluksia ovat muun muassa 2D, In-Field Design, 3D-ohjelmistopaketit ja On-Board Weighing. Ei pidä unohtaa myöskään puomin ja kauhan liikkeet automatisoivaa Volvo Active Control -ominaisuutta, joka kaksinkertaistaa kaivunopeuden. Volvo Active Controlin ansiosta kuljettajat voivat myös asettaa kääntörajan sekä korkeus- ja syvyysrajoitukset. Tämä auttaa välttämään osumisen koneen sivulla sekä sen yläpuolella ja maanpinnan alapuolella oleviin esteisiin, kuten sähköjohtoihin tai putkiin ja kaapeleihin.

EC350E

Turvallisuus etusijalla

Pultatut luistamattomat askelmat, hyvin erottuvat tartuntakaiteet sekä ergonominen ja hiljainen Volvo Care Cab -ohjaamo, jossa esiintyy hyvin vähän tärinää, parantavat turvallisuutta. Koneen oikealla puolella olevan nousumahdollisuuden ansiosta kuljettajat voivat nousta ylävaunuun varmasti ja turvallisesti kolmipisteotetta käyttäen. Näkyvyys on turvallisuuden ytimessä: matala konepelti parantaa osaltaan luokkansa parasta näkyvyyttä kuljettajan istuimelta koneen sivulle ja taakse. Taka- ja sivukamerat sekä lisävarusteena saatava, näkyvyyden joka puolelle tarjoava Volvo Smart View parantavat näkyvyyttä entisestään.

EC350E

Alhaiset käyttö- ja kunnossapitokustannukset

Useilla erilaisilla ominaisuuksillaan, joihin kuuluvat klassinen ECO-tila, valittavissa oleva työskentelytila ja älykäs sähköhydrauliikka, EC350E tarjoaa luokkansa johtavan polttonestetaloudellisuuden. Volvon D8M-moottorin nimellisteho on 1600 r/min ja sillä on vaikuttavan suuri vääntömomentti alhaisilla kierrosluvuilla. Siinä on myös automaattinen joutokäyntiin siirtymis- ja automaattinen sammutustoiminto, jotka auttavat vähentämään tarpeetonta polttonesteenkulutusta.

EC350EAutomaattisen regenerointiteknologian ansiosta konetta ei tarvitse pysäyttää dieselhiukkassuodattimen puhdistamista varten. Lisäksi kovassa käytössä olevia (ja kuumia) turboahtimia jäähdytetään huolellisesti lisävarusteena saatavan moottorin viivästetyn sammutuksen ansiosta, joka auttaa välttämään ylikuumenemisen ja parantaa koneen luotettavuutta. Koneen luotettavuutta parantaa myös sähköhydraulinen järjestelmä, jossa tarvitaan tavallista vähemmän letkuja – jolloin myös liittimiä tarvitaan vähemmän ja huoltotarpeet vähenevät minimiin.

Moottoriöljyn ja suodattimen 1 000 tunnin vaihtovälit vähentävät huoltoihin tarvittavaa aikaa ja kustannuksia entisestään, kuin myös pääsy yhteen ryhmiteltyjen suodattimien luo maan tasalta. Ja kun ureaa on lisättävä, uusi roiskesuojus nopeuttaa ja helpottaa täyttämistä vähentäen samalla myös roiskeiden ja niistä seuraavan korroosion vaaraa.

EC350E

Kovaa työntekoa pidempään

Volvo CE:n Uptime Services -valikoimalla on keskeinen tehtävä koneen pitkän aikavälin suorituskyvyn varmistamisessa. Oil Analysis, Care Inspection ja Undercarriage Inspections auttavat pitämään koneet huippukunnossa, kun taas CareTrack-telematiikkajärjestelmän tarjoamat helppolukuiset raportit auttavat omistajia seuraamaan koneidensa tuottavuutta, polttonestetehokkuutta ja kuntoa. Vielä helpommalla asiakkaat pääsevät, kun Volvo Uptime Center -keskukset valvovat konetta ja ilmoittavat heille mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä. Tämä palvelu on nimeltään Volvo Active Care.

EC350E, jossa monipuolisuus ja tehokkuus yhdistyvät käytön helppouteen ja yksinkertaiseen kunnossapitoon, on suunniteltu auttamaan asiakkaita saavuttamaan maksimikannattavuuden yleisissä rakennusprojekteissaan.

Tärkeimmät erittelyt:

Toimintapaino kg 34 690 - 40 600
lb 76,478 - 89,508
Bruttoteho kW 220
hv(imp) 295 
. . . moottorin käyntinopeudella
r/min 1600
Kauhan tilavuus m3 0,87–2,33
y3
1,14–3,05
Nostokapasiteetti alavaunun suuntaan kg 13 470
lb 29 700
...ulottuvuudella/korkeudella m 6,0 / 1,5 
ft 20' / 5'
Suurin kaivu-ulottuvuus mm 11 123
ft-in 36'6''
Suurin kaivusyvyys mm 7 490
ft-in 24'7''
Murtovoima, SAE1179 (tavallinen) kN 177
lbf 39,791
Murtovoima, SAE1179 (tehostus) kN 192
lbf 43,163
Irrotusvoima, SAE J1179 (tavallinen) kN 201
lbf 45,187
Irrotusvoima, SAE J1179 (tehostus) kN 219
lbf 49,233
Kokonaisleveys mm 3 190
ft-in 10'6''
Perän kääntösäde mm 3 600
ft-in 11'10''

Perustuu kokoonpanoon: EC350E L; puomi 6,45 m; varsi 3,2 m

Loppu.
Joulukuu 2020

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi -ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com