Construction Equipment Suomi

5 syytä valita tehdasvarusteltu purkukaivukone

Unohda murskauspallot, nykypäivän purkutyömaan tehokkaimpia laitteita ovat kaivukoneet. Seuraavassa tutustumme erityisen purkukaivukoneen etuihin jälkivarusteltuun vakiokoneeseen verrattuna.

1. Parempi turvallisuus

Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää kaikissa töissä, mutta kaikkein eniten purkutyömaalla, ja tehdasvarustellun purkukaivukoneen ja jälkivarustellun koneen välillä on useita eroja, jotka voivat vaikuttaa turvallisuuteen huomattavasti.

Kun Volvo suunnittelee tehdasvarustellun purkukaivukoneen, sen insinööreillä on tarvittavat tiedot koko koneesta, mukaan lukien sen rakenteellisesta eheydestä, painosta, komponenttien lujuuksista ja kestävyydestä. Näitä tietoja hyödyntäen Volvo voi tehdä rakenteellisen FEM-analyysin purkutöiden kuormitustapausten pohjalta, varmistaen laadun ja koneen pitkäikäisyyden vaativissa purkutöissä.

Kun kone valmistetaan alusta asti purkutöitä varten, Volvo voi helposti ja edullisesti noudattaa korkeimpia mahdollisia turvallisuusstandardeja ohjaamossa ja koneen kaikissa suojauksissa. Volvon HR-kaivukoneessa (high-reach, korkealle ulottuva) on vakiona runkoon asennettu FOG (suoja putoavia esineitä vastaan) ohjaamoon asennetun suojauksen sijasta. Kaikki sivuovet ovat lujatekoisia ja niiden paksuus ja lujuus on yli kaksinkertainen jälkiasennetuilla suojuksilla varustettuihin vakio-oviin verrattuna. Lisäksi asiakkaille tarjotaan täydellinen varaosatuki.

2. Vahva ja vakaa alusta

Purkukaivukoneissa on paljon suuremmat puomisylinterit, raskaat rungot ja lisävastapaino. Niissä on myös hydraulisesti levitettävät telat, jotka tarjoavat kuljettajille 360°:n työskentelyalueen. Huomioitaessa vaadittavat kustannukset ja työt näiden ominaisuuksien lisäämiseen vakiokaivukoneeseen, tehdasvarustelu on aina paras valinta.

3. Ylivertainen näkyvyys ja pölyn hallinta

Purkukaivukoneissa on kallistuva ohjaamo hyvällä näkyvyydellä ja pölynpoistojärjestelmät. Tehdasvarustellun koneen ohjaamo voi kallistua jopa 30°, jolloin kuljettajilla on erittäin hyvä näkyvyys työvälineeseen ja työmaalle. Ohjaamon kallistustoimintoa säädetään ohjaussauvojen kytkimillä, jotta kuljettajat voivat pitää katseensa koko ajan suunnattuna ylös. Jälkiasennettavat kallistuvat ohjaamot ovat hyvin kalliita ja hankalia asentaa. Jälkiasennettavat pölynpoistojärjestelmät ovat myös kalliita eivätkä ehkä sisällä erilaisia sumutusmahdollisuuksia, joita tehdasvarustellussa purkukaivukoneessa on.

4. Kokoonpanojen joustavuutta

Tehdasvarusteltuun purkukoneeseen on saatavana useita eri puomikokoonpanoja. Volvo CE:n valikoimassa on HR-puomeja, jatkopuomeja ja kaivupuomeja koko mallistoa varten. Eri puomikokoonpanoja voidaan ostaa joko heti konetta hankittaessa tai myöhemmin asennussarjoina. Kaikkien puomien mukana toimitetaan markkinoiden parhaat tukikehikot, jotta kuljettajien ja asentajien turvallisuus on huipussaan vaihdettaessa puomikokoonpanoa.

5. Yksi yhteystaho

Jos jälkivarustellussa koneessa esiintyy ongelma, kolmannet osapuolet vierittävät syyn usein toistensa niskoille. Jos koneeseen tekevät lisäksi muutoksia jälkimarkkinointitahot, jotka eivät ole valmistajan hyväksymiä yhteistyökumppaneita, tehdastakuut eivät todennäköisesti ole voimassa. Näiden tilanteiden välttämiseksi on parasta ostaa täydellinen tehdasratkaisu, jota koskee yksi ja sama takuu.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com