Construction Equipment Suomi

5 helppoa tapaa lisätä koneen jälleenmyyntiarvoa

Korkea jälleenmyyntihinta on tärkeä tekijä, joka alentaa Volvo-koneiden omistamisen kokonaiskustannuksia (TCO, Total Cost of Ownership). Tässä on viisi yksinkertaista vinkkiä koneesi tuottavuuden lisäämiseksi.

1. Säilytä koneen täydellinen huoltohistoria

Jos myyt käytetyn koneen, jonka käyttötuntimäärä on suuri, ostaja voi luulla sen tarvitsevan paljon korjaustyötä, vaikka se on erinomaisessa kunnossa. Pidä koneesi huoltohistoria aina ajan tasalla, jotta voit osoittaa, että huollot on tehty, samoin kuin mahdolliset komponenttien tai osien vaihdot. Tämä auttaa ostajaa ymmärtämään sen todellisen kunnon – ja saat hyvän hinnan – riippumatta sen iästä ja käyttötunneista.

2. Puhdista kone ja paikkamaalaa mahdolliset maaliviat

Ensivaikutelma on tärkeä. Puhdistamalla koneen, varmistamalla että metallilevyissä ei ole lommoja ja korjaamalla maaliviat paikkamaalaamalla parannat sen ulkonäköä ja arvoa. Älä kuitenkaan maalaa liikaa. Liikaa maalattu kone ei näytä yhtenäiseltä, ja ostaja voi ajatella, että yrität peittää jotakin. Komponenttien kuten käämien, jousien ja hydrauliletkujen maalaaminen keltaiseksi voi itse asiassa alentaa jälleenmyyntiarvoa. Puhdas kone ja pienet paikkamaalaukset tekevät aina parhaan vaikutuksen.

3. Huolehdi hyvin ohjaamostasi

Hyvin ylläpidetty ohjaamo viestii ostajalle, että olet hoitanut koko konetta hyvin. Puhdista ohjaamo perusteellisesti ja varmista, että kaikki kytkimet toimivat oikein, vaihda ne jotka eivät toimi. On tärkeää tarkastaa, että myös istuimen säädöt toimivat hyvin, koska istuinkokoonpano voi olla kallis ja sen kustannukset vähennetään jälleenmyyntiarvosta.

4. Korjaa mahdolliset vuodot

Jos ostaja havaitsee vuodon, hän voi pitää sitä osoituksena suuremmista ongelmista, vaikka niitä ei olisi. Tarkasta koko kone ja korjaa löytämäsi vuodot.

5. Vaihda osat tarvittaessa

Osien vaihto voi tuntua suurelta ja tarpeettomalta kustannukselta, kun olet myymässä konetta, mutta se maksaa itsensä takaisin. Ei ole epätavallista, että purkuympäristössä käytetyssä kaivukoneessa on esimerkiksi takaovessa vaurio, ja vaikka sen vaihto maksaa sinulle paljon, voit saada rahan moninkertaisesti takaisin jälleenmyyntiarvon nousuna.

 

Koska missiomme on tarjota asiakkaillemme mahdollisimman alhaiset TCO-kustannukset, suunnittelemme koneemme siten, että ne säilyttävät korkean jälleenmyyntiarvon. Koneen laadusta riippumatta sen puhtauden ja toimintakunnon varmistaminen lisää jälleenmyyntiarvoa – ja sen täydellisen huoltohistorian avulla vahvistat sen todellisen arvon.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com