Construction Equipment Suomi

5 helppoa tapaa parantaa työmaan turvallisuutta

Me Volvo CE:llä suunnittelemme koneemme mahdollisimman turvallisiksi, mutta loppujen lopuksi turvallisuus on seurausta koneen teknologian ja kuljettajan käyttäytymisen yhdistelmästä. Seuraavassa on viisi helppoa tapaa, joita noudattamalla kuljettajat voivat työskennellä turvallisesti ja varmistaa ympärillä olevien ihmisten turvallisuuden.

1. Tee päivittäiset kunnossapitotarkastukset

Ennen kunkin työvuoron alkua kuljettajan pitää kiertää koneen ympäri tarkastaen se vaurioiden ja vuotojen varalta sekä varmistaa, että tapit ja holkit ovat paikoillaan ja hyvässä kunnossa ja että tapit on voideltu oikein. Hänen tulee myös tarkistaa, että valot, tuulilasinpyyhkimet, näkyvyysvarusteet, varoitustarrat ja muut turvallisuusvarusteet on säädetty oikein ja että ne ovat täydellisessä toimintakunnossa. Lisäksi kuljettajan tulee poistaa lika ja roskat ohjaamosta, koska irtomateriaali saattaa aiheuttaa loukkaantumisvaaran.

Tee päivittäiset kunnossapitotarkastukset

2. Nouse ohjaamoon ja poistu siitä kolmipisteotetta käyttäen

Liukastumis- ja putoamisonnettomuuksia tapahtuu rakennusteollisuudessa paljon.Volvo CE asentaa koneisiinsa kestävät luistamattomat askelmat ja kaiteet, mutta kuljettajien tulee silti poistaa mahdollinen muta, jää tai öljy. Heidän on myös käytettävä tukevaa kolmipisteotetta (kaksi jalkaa ja yksi käsi tai kaksi kättä ja yksi jalka) aina noustessaan ohjaamoon tai poistuessaan siitä.

Nouse ohjaamoon ja poistu siitä kolmipisteotetta käyttäen

3. Käytä koneen omia punnitsemistoimintoja ylikuormaamisen välttämiseksi

Koneen omat punnitusjärjestelmät, kuten pyöräkuormaajien Volvo Load Assist ja dumpperien On-board Weighing, ovat tärkeitä niin turvallisuuden kuin tuottavuudenkin kannalta. Nämä järjestelmät estävät koneen vakautta huonontavan ja mahdollisesti jopa vaurioita aiheuttavan tahattoman ylikuormituksen.

Käytä koneen omia punnitsemistoimintoja ylikuormaamisen välttämiseksi

4. Tarkkaile telematiikkatietoa turvallisuusongelmien varalta

Koneiden yhdistäminen Volvo CareTrackiin tarjoaa omistajille ja kalustopäälliköille runsaasti tietoa siitä, mitä heidän koneensa tekevät kentällä, ja myös siitä, miten turvallisesti niitä käytetään. Usein toistuva suuri ajonopeus saattaa esimerkiksi kertoa virheellisestä käyttötavasta ja kuljettajan koulutuksen tarpeesta.

Tarkkaile telematiikkatietoa turvallisuusongelmien varalta

5. Tunne koneen turvallisuusominaisuudet

Useimmissa koneissa on oltava ROPS-järjestelmällä (ympäripyörähdyksen suojajärjestelmä) varustettu ohjaamo, mutta järjestelmän suojausteho huononee huomattavasti, jos kuljettaja ei esimerkiksi käytä turvavyötä. Turvallisuusominaisuudet vaihtelevat koneesta toiseen, joten kuljettajien on aina luettava käyttöohjekirja ja hakeuduttava tarvittaessa koulutukseen, ymmärtääkseen käytettävissä olevat ominaisuudet sekä niiden merkityksen onnettomuuksien ehkäisyssä, jotta he voivat hyödyntää niitä täysimääräisesti.

Tunne koneen turvallisuusominaisuudet

 

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com