Volvo Construction Equipment Finland Suomi

Volvo CE julkistaa Bauma-messuilla sähkökäyttöisen compact kaivukoneen ja compact pyöräkuormaajan

Volvo Construction Equipment on julkistanut kaksi nollapäästöistä konetta – ECR25-kaivukoneen ja L25-pyöräkuormaajan – uudesta sähkökäyttöisten compact koneiden mallistostaan.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lunastaa lupauksensa 'Huomisen rakentamisesta' esittelemällä Münchenin Bauma-messuilla ensimmäiset nollapäästöiset sähkökäyttöiset rakennuskoneensa: compact kaivukoneen ja compact pyöräkuormaajan. Nämä koneet, jotka ovat Volvo-merkkisten sähkökäyttöisten compact kaivukoneiden ja compact pyöräkuormaajien uuden malliston ensimmäiset edustajat, tarjoavat nollapäästöt, huomattavasti alhaisemman melutason, pienemmät energiakustannukset, paremman tehokkuuden ja vähemmän huoltotarpeita kuin vastaavat tähänastiset mallit. Vuoden 2020 puolivälistä alkaen Volvo CE tuo markkinoille sähkökäyttöisten compact kaivukoneiden (EC15–EC27) ja minipyöräkuormaajien (L20–L28) mallistonsa ja lopettaa näiden mallien dieselmoottoriversioiden kehittelyn.

Voimanlähteenä sähkö

ECR25- ja L25-malleista on tehty sähkökäyttöisiä korvaamalla polttomoottorit litium-ioniakuilla. ECR25:ssä on litium-ioniakut ja yksi sähkömoottori, joka käyttää hydrauliikkaa koneen ja työvälineen liikuttamiseksi. Koneen akut varastoivat tarpeeksi sähköenergiaa ECR25:n käyttämiseksi kahdeksan tunnin ajan sen yleisimpiin käyttötarkoituksiin, kuten infrastruktuuritöihin. L25:ssä on litium-ioniakut, joiden ansiosta konetta voidaan käyttää kahdeksan tunnin ajan sen tavallisiin käyttötarkoituksiin, kuten kevyisiin infrastruktuuritöihin, puutarhatöihin, maisemointiin ja maanviljelyyn. L25:ssä on myös kaksi erillistä sähkömoottoria, joista toinen on voimansiirtoa ja toinen hydrauliikkaa varten. Osajärjestelmien erottaminen toisistaan on parantanut sekä järjestelmien että koko koneen tehokkuutta. Sekä ECR25:ssä että L25:ssä on omat laturit, joiden avulla niitä voidaan ladata yli yön tavallisesta kotitalouden pistorasiasta. Saataville tulee myös pikalatausmahdollisuus, joka tarvitsee tehokkaamman verkkopistorasian.

"ECR25 ja L25 ovat mullistavia koneita, jotka edustavat Volvo CE:n sitoutumista tulevaisuuden teknologiaan," Electromobility and Automation -liiketoiminta-alueen johtaja Scott Young sanoo. "Koska koneet ovat sähkökäyttöisiä, ympäristöön ei pääse hiukkasia, typen oksideja eikä hiilidioksidia. Tämä seikka sekä niiden hyvin alhainen melutaso tekevät niistä ihanteellisia koneita kaupunkeihin ja tiheästi asutuille alueille."

Konseptista todellisuudeksi

ECR25:n ja L25:n esittelyt ovat seurausta positiivisista reaktioista Volvo CE:n konseptikoneisiin muutaman viime vuoden aikana. Näihin konseptikoneisiin kuuluvat täysin sähkökäyttöisen EX2 -compact kaivukoneen sekä sähkökäyttöisen LX2 -compact pyöräkuormaajan prototyypit. "Vaikka ECR25 ja L25 ovat erilaisia koneita, näistä tutkimusprojekteista saamamme kokemus ja tieto ovat auttaneet rakentamaan perustan sähkökäyttöisten compact koneiden uutta mallistoa varten," Young selittää. "Kehittelemämme teknologia on nyt tarpeeksi kestävällä pohjalla, ja asiakkaiden käyttäytymisen muuttumisen ja lainsäädännön tiukentumisen myötä nyt on oikea aika esitellä sähkökäyttöiset compact koneemme."

Nyt kun ensimmäiset sähkökäyttöiset compact koneet on julkistettu, asiakkaat käyttävät ja testaavat useita koneita pilottiprojekteissa ennen tuotannon aloittamista vuoden 2020 puolivälissä.

Innovaatioita kestävän kehityksen eteen

"Ensimmäisten kaupallisten sähkökäyttöisten koneidemme julkistaminen on tärkeä virstanpylväs Volvo CE:n matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta," Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg sanoo. "Volvo Groupin kaikkia liiketoiminta-alueita koskevan sähkökoneisiin keskittyvän strategian mukaisesti kuljemme kehityksen kärjessä sähkökäyttöisten koneiden alalla ja toimitamme asiakkaiden menestystä tukevia kestäviä ratkaisuja. Maanrakennuskoneiden sähköistäminen tuottaa puhtaampia, hiljaisempia ja tehokkaampia koneita, jotka edustavat toimialamme tulevaisuutta."

Lisätietoa saat osoitteesta: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/electrifying-the-future.

Kuva 1: Kaksi nollapäästöistä konetta ovat ihanteellisia valintoja kaupunkiolosuhteisiin.
Kuva 2: Sähkökäyttöisen ECR25:n esittely.
Kuva 3: Sähkökäyttöisen L25:n esittely.