Construction Equipment Suomi

Oikean kauhan valitseminen kaivukoneeseen käyttötarkoituksen mukaan

Koska kaivukoneet ovat niin monipuolisia koneita, mitään jokaiseen työhön sopivaa yleistä kauhakokoa ei ole olemassa. Oikean kauhan valitseminen on kuitenkin tärkeää. Se vaikuttaa tuottavuuteen, polttoainetehokkuuteen ja käyttöikään.

Oikean kokoisen kauhan valitseminen

Kaivukoneen erittelyt

Kauhan kokoa rajoittavat ennen kaikkea kaivukoneen tekniset erittelyt. 14-tonnisessa kaivukoneessa ei esimerkiksi koskaan käytettäisi samaa kauhaa kuin 22-tonnisessa koneessa. Vaihtoehtoja karsivat kaivukoneen koko, konfiguraatio, haluttu ulottuvuus ja muut tekniset erittelyt. Volvon Attachment Selector -sovelluksesta (Google Play / App Store) löydät luettelon kaikista kuhunkin kaivukonemalliin sopivan kokoisista kauhoista.

· Materiaalin tiheys

Suurempi kauha ei tarkoita aina parempaa tuottavuutta. Erityisen tiivis materiaali saattaa painaa suuria kauhoja alemmas ja pidentää työjakson kestoa. Volvo CE suosittelee, että tiiviiden materiaalien, kuten louheen tai tiukkaan pakkautuneen saven, kuljettamiseen käytetään aina pienempää kauhaa kuin pehmeämpien materiaalien, kuten pintamaan tai hiekan, siirtämiseen.

· Dumpperin/kuorma-auton tilavuus

Kaivukoneen kauhan koon ja tuottavuuden pitäisi vastata mahdollisimman hyvin kaivukoneen kanssa käytettävän dumpperin tai kuorma-auton tilavuutta, jotta kuormausnopeus on mahdollisimman suuri ja ajokertoja tarvitaan mahdollisimman vähän. Oikean kauhan ansiosta kuljettajat saavat enemmän aikaan lyhyemmässä ajassa ja pienemmällä polttoaineenkulutuksella, lisäksi koneiden kuluminen vähenee.

Oikeantyyppisen kauhan valitseminen

· Yleiskauhat

Yleis- tai kaivukauhat ovat kaivukoneen yleisin kauhatyyppi yleisillä rakennus- ja kaivutyömailla. Niissä on kynnet tehokasta kaivamista ja suurempia kaivuvoimia varten, joten ne soveltuvat monenlaisilla maaperillä tehtäviin kaivutöihin. Pintamaan, löysän saven ja hiekan sekä soran ja irtokivien käsittely on yleiskauhoille lasten leikkiä.

· Järeät HD-kauhat

Järeitä Heavy Duty -kauhoja käytetään yleensä kuormaamiseen kivilouhosten kaltaisissa käyttökohteissa. Hankausta kestävästä lujasta teräksestä valmistetut kauhat ovat kauttaaltaan raskaampia ja kestävämpiä kuin yleiskauhat. Niillä voidaan kaivaa tuottavasti tiiviitä materiaaleja kuten louhetta, tiukkaan pakkautunutta savea sekä kiviä. Järeillä kauhoilla voidaan käsitellä myös soraa, revittyä basalttia, räjäytettyä graniittia, hyvin piipitoista hiekkaa, teräviä kiviä ja muita tiiviitä materiaaleja.

Tasauskauhat

Tasaus- tai ojituskauhoja käytetään usein tienrakennukseen, maisemointiin ja infrastruktuuritöihin. Ne ovat muita kauhoja leveämpiä ja niissä on tasainen leikkausterä, joka tekee niistä ihanteellisen valinnan pehmeiden materiaalien kaivamiseen ja siirtämiseen.

Kauhoihin voidaan valita erityyppisiä kynsiä ja sivuteriä sekä lisäkulumissuoja optimaalista suorituskykyä varten. Volvon jälleenmyyjät auttavat asiakkaita tekemään nämä valinnat lyömättömän toimintavarmuuden ja tuottavuuden varmistamiseksi.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com