Construction Equipment Suomi

Näin valmistelet kaivukoneesi talvea varten

Erittäin alhaiset lämpötilat voivat vaikuttaa merkittävästi kaivukoneen suorituskykyyn ja kunnossapitoon. Näiden vinkkiemme avulla varmistat koneesi toimintavarmuuden ja kannattavuuden edessä olevina kylminä kuukausina.

1. Vaihda talvilaatuisiin hydrauliikka- ja moottoriöljyihin

Synteettinen moniasteöljy riittää yleensä useimpien Euroopan maiden eri vuodenaikojen lämpötiloja varten. Jos käytät konetta kuitenkin säännöllisesti pakkasella, sinun kannattaa harkita erityisten talvilaatuisten hydrauliikka- ja moottoriöljyjen käyttämistä. Tämä varmistaa optimaalisen viskositeetin ja suorituskyvyn myös lumessa ja jäässä.

2. Käytä erityistä talvidieseliä

Harkitse myös siirtymistä erityiseen talvi- tai arktiseen dieseliin, jonka jäätymispiste on vakiodieseliä alhaisempi ja kylmän suodattimen tukkeutumispiste parempi. Suosittelemme myös polttoainesäiliön täyttämistä yli 70-prosenttisesti mahdollisen korrosoivan kondensaation minimoimiseksi.

3. Nosta jäähdytysnesteen pitoisuutta

Mitä alhaisempi lämpötila, sitä suurempi jäähdytysnesteen suositeltu pitoisuus. -10 °C:seen asti voit käyttää 40 %:n pitoisuutta, mutta jos työskentelet jopa -50 °C:n lämpötiloissa, nosta se 50 %:iin.

4. Testaa akkusi

Akut voivat menettää jopa 50 % toimintakyvystään kylmissä ympäristöissä, joten jos akku on jo heikko, kaivukoneesi ei luultavasti käynnisty. Valmistaudu talvikuukausiin tarkistamalla jännite akkutesterillä ja tarkkailemalla suorituskyvystä kertovia merkkejä, kuten moottorin tahmeaa tai hidasta käymistä.

5. Harkitse muita mahdollisia talvivarusteita

Volvo CE:ltä on saatavana valikoima kaivukoneiden talvivarusteita suorituskyvyn parantamiseksi, kunnossapidon minimoimiseksi ja kuljettajan mukavuuden parantamiseksi. Näitä ovat moottorin lohkolämmittimet, jotka lämmittävät sylinteriryhmän ennen käynnistystä; dieselkäyttöiset jäähdytysnesteen lämmittimet, jotka tukevat käynnistystä pakkasella ja lämmittävät ohjaamon; lämmittimillä varustetut vedenerottimet dieselpolttoaineen vahan muodostumisen minimoimiseksi; sekä arktiseen käyttöön luokitellut letkut, jotka kestävät jopa -40 °C:n pakkasia.

Pienellä valmistautumisella ja paikallisen Volvo CE -jälleenmyyjäsi avustuksella kaivukoneesi on valmiina tuottamaan – ja ansaitsemaan – talvikuukausinakin.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com