Construction Equipment Suomi

Tanskan Bendt Risom vei voiton Operators Club -loppukilpailussa 2019

Rakennusteollisuuden kovimmassa Operators Club Final -tarkkuuskilpailussa Tanskan Bendt Risom peittosi 26 muuta kilpailijaa voittaen parhaan kuljettajan tittelin.

Lauantaina 5. lokakuuta Volvo Construction Equipment (Volvo CE) asetti eeppisessä, nopeutta ja tekniikkaa testaavassa, Operators Club -loppukilpailussa vastakkain 27 EMEA-alueen taitavinta kuljettajaa.

13 maasta loppukilpailuun saapuneet osallistujat kohtasivat toisensa Ruotsin Eskilstunan Volvo Customer Center -keskuksessa, yhdessä toimialan suurimmista testausalueista, kuluvan vuoden aikana järjestetyistä vaativista paikallisista alkueristä.

Operators Club -loppukilpailu 2019, Time Square

Ensimmäisessä tehtävässä kuljettajat suorittivat tiukan esteradan Volvo A45G -dumpperilla. Sen jälkeen heidän täytyi haarukkapiikein varustetulla Volvo L70H -pyöräkuormaajalla vaihtaa vesiämpärillä lastattu kuormalava toiseen kuormalavaan, jonka päällä oli putken päälle asetettu jalkapallo - läikyttämättä vettä tai pudottamatta palloa.

Operators Club -loppukilpailu 2019

Seuraavaksi kuljettajat poimivat pyöräalustaisella Volvo EW220E -kaivukoneella ja tela-alustaisella EC160E-kaivukoneella renkaita maasta ja pinosivat ne öljytynnyrin päälle.

Operators Club -loppukilpailu 2019, The Flip

Kaikki tehtävät suoritettiin kellon käydessä ja virheistä annettiin rangaistuksia. Kuljettajista 10 nopeinta aikaa kellottaneet pääsivät loppukilpailuun. Siinä tehtävänä oli työntää pieniä puukappaleita ulos metallikehikosta Volvo EC160E -kaivukoneeseen kiinnitettyä ohutta muoviputkea käyttäen.

Operators Club -loppukilpailu 2019

Bendt Risom Tanskasta nousi korkeimmalle palkintopallille, toiseksi ja kolmanneksi tulivat itävaltalaiset Johannes Unger ja Othmar Pletzer.

Osa Volvo-perhettä

24-vuotias Bendt Risom varttui Volvo-koneiden ympäröimänä ja on käyttänyt niitä nuoresta iästä asti. Hänen isänsä omisti urakointiyrityksen ja osti ensimmäisen Volvo-kaivukoneensa sen jälkeen, kun Åkerman oli sulautettu liiketoimintaan 1990-luvun alussa. Vuonna 2010 Risom pestattiin Vildbjerg MiniMaskiner & Anlægsfirma -yritykseen, jossa hän käytti useita Volvo-kaivukoneita. Isä ja poika vetävät nyt yhdessä yritystä Trehøje Anlæg.

Risom on osallistunut useisiin paikallisiin kuljettajakilpailuihin Tanskassa ja tuli kolmanneksi viimevuotisessa Operators Clubin 20. vuoden juhlakilpailussa.

Johannes Unger vei voiton aiemmin vuosina 2017 ja 2013 ja tuli toiseksi vuonna 2014, Othmar Pletzer puolestaan on Operators Club -loppukilpailun veteraani, joka voitti kilpailun vuosina 2018, 2015, 2010 ja 2009.

"Finaali oli todella jännittävä! Kamppailu oli tiukka ja yleisö osoitti innokkaasti suosiotaan. Kilpailu vain paranee vuosi vuodelta", Volvo CE:n EMEA-alueen Customer Experience & Events -johtaja Paulina Ekestubbe toteaa. "Siihen osallistuu alueemme taitavimpia kuljettajia ja he voivat kaikki olla todella ylpeitä saavuttamistaan taidoista."

Liity klubiin

The Operators Club perustettiin Saksassa vuonna 1998 Volvo CE:n halutessa osoittaa arvostustaan kuljettajille. Tänä päivänä sillä on kymmeniätuhansia jäseniä ja määrä kasvaa jatkuvasti. Kukin Operators Clubin 19 jaostosta järjestää ympäri vuoden omia tapahtumiaan, joissa kuljettajat voivat hioa taitojaan turvallisessa ympäristössä ja jakaa kokemuksia toistensa kanssa.

Lisätietoa löytyy Operators Clubin verkkosivustolta.

Operators Club -loppukilpailu 2019, kilpailijat

Loppu.

Lokakuu 2019

Kuva 1: (vasemmalta) Johannes Unger, Bendt Risom ja Othmar Pletzer palkintokorokkeella.

Kuva 2: Tehtävä 1 – Time Square ja Volvo A45G -dumpperi.

Kuva 3: Tehtävä 2 – The Swap, Volvo L70H -pyöräkuormaaja ja haarukkapiikit.

Kuva 4: Tehtävä 3 – Flip It, pyöräalustainen Volvo EW220E -kaivukone ja tela-alustainen EC160E-kaivukone.

Kuva 5: Finaali – The Wall ja Volvo EC160E -kaivukone.

Kuva 6: Vuoden 2019 kilpailijat.

 

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com