Construction Equipment Suomi

Volvo CE esittää "Megaproject Listing" -juttusarjan toisen episodin: Kiirunan kaupungin siirto

"Megaproject Listing" -sarjan viimeisin episodi vie katsojat Ruotsin pohjoisimpaan kaupunkiin Kiirunaan – jossa kaupunkia ollaan siirtämässä. Kiirunaa siirretään uuteen paikkaan 3 kilomeriä itään päin, jotta se ei luhistu laajenevaan kaivokseen, jonka ympärille se kasvoi.

"Moving a City" kertoo tarinan Kiirunan historiallisesta siirrosta ja siihen liittyvistä haasteista. Ruotsin pohjoisin kaupunki perustettiin yli 100 vuotta sitten, koska maasta löytyi rikas rautamalmiesiintymä. Nykyisin kaivostyö on kaupungin tärkein tulonlähde. Rautamalmikaivos on itse asiassa niin tärkeä, että Kiiruna siirtää koko kaupungin keskustan, jotta kaivostoiminta voi jatkua ja laajentua.

Noin 6 000 ihmisen on muutettava seuraavien 20 vuoden aikana. Myös noin 3 000 kotia puretaan ja rakennetaan tai sijoitetaan uudelleen siirrossa, jonka kokonaiskustannukset ovat 1,3 miljardia €.

Volvo Megaproject Listing Kiiruna

Kiirunalla on edessään suuri haaste, mutta siirto on myös mahdollisuus – voidaan luoda uusi, moderni ja kestävän kehityksen kaupunki yhdyskunnalle.

"Tässä videossa me seuraamme uudelleensijoitusprojektia ja sitä, miten Volvo-koneet työskentelevät uuden kaupungin keskustassa valmistaen sitä uusia asuntoja ja kauppoja varten. Tämä episodi esittää, mihin Volvo CE:n visio ja nämä megaprojektit pyrkivät: rakentamaan maailmaa, jossa haluamme elää", sanoo Tiffany Cheng Volvo CE:llä.

Kiiruna-episodi seuraa Megaproject Listing -sarjan ensimmäistä osaa, joka esitti Floridan tärkeän Interstate-4-valtatien uudelleen rakentamista. Volvo CE:n megaprojektisarjat ovat keskeisiä tarinoita myös Spirit Magazine -lehdessä, joka on äskettäin julkaistu uudelleen painettuna, verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Tämä "The Megaproject Listing" -juttusarjan toinen osa on nyt luettavissa osoitteessa www.volvoce.com/spirit. Katso Megaproject Listing -video napsauttamalla tässä.