Evocon DOO Srbija

Veći domet uz pomoć novog Volvo bagera točkaša E-serije

Proverena konstrukcija bagera točkaša EW220E firme Volvo Construction Equipment nudi udobnost, čvrstoću i precizno kretanje u cilju maksimalnih performansi.

volvo wheeled excavator ew180e

Kao novi član asortimana bagera točkaša firme Volvo Construction Equipment, EW220E ima sve poznate karakteristike svog prethodnika, modela EW180E, pa čak i više od toga. Zahtevne zadatke ćete obavljati sa lakoćom pomoću nove dvodelne strele za teške radne uslove koja ima veliki kapacitet dizanja. Osim toga, ova snažna mašina može da dohvati materijale udaljene više od 10 metara.

Impresivni točkaš

EW220E može da obavlja razne zadatke jer postoji čitav niz fleksibilnih konfiguracija i priključaka. Mašina može fabrički da se poruči na dva načina, kao mašina atestirana za put ili kao mašina za teren, pri čemu ima teži protivteg. Kupci takođe imaju na raspolaganju asortiman vrlo kvalitetnih pneumatika za jednostruku i dvostruku ugradnju, u skladu sa terenskim uslovima. Provereni motor za kretanje obezbeđuje vučnu silu potrebnu za kretanje uzbrdo ili po neravnom terenu, a opcionalni sistem vešanja strele (BSS) automatski se uključuje pri brzini od 5 km/h (3,11 mph) kako bi apsorbovao udare i smanjio prosipanje materijala iz korpe.

Bager točkaš E-serije može da se prilagodi pomoću asortimana Volvo priključaka koji su namenski napravljeni u cilju kraćih ciklusa i ekonomičnije potrošnje goriva. Nove korpe za usecanje kanala su idealan alat za uređivanje terena, oblikovanje nagiba ili održavanje kanala, a fabrički montiran Steelwrist® tiltrotator nudi vrhunsku kontrolu. Da biste maksimalno koristili mašinu, opcionalni pomoćni vodovi obezbeđuju optimalan protok i pritisak pri korišćenju priključaka koji zahtevaju jednosmeran ili dvosmeran protok.

Osim što rukovalac lako i brzo menja priključke na gradilištu, lako ih transportuje sa jednog gradilišta na drugo. Opcionalna kuka za prikolicu, koja vuče prikolicu mase do tri tone ili do osam tona ako postoje inercijske kočnice, može da se montira na stabilizatore ili paralelni nož. Rukovaoci takođe mogu da transportuju sav svoj alat u specijalnoj kutiji za alat sa fiokama koja se izvlači iz donjeg postroja. Ova kutija za alat, koju je prva počela da proizvodi firma Volvo, može da nosi do 130 kg. Pregrade unutar kutije mogu da se postave u pet različitih položaja, što olakšava organizovano držanje stvari, dok mehanički graničnik sprečava da se fioka izvuče tokom transporta ili rada.

Udobnost i kontrola

Zbog vrhunske preglednosti u svim pravcima i ergonomski postavljenog interfejsa, Volvo kabina sa ROPS atestom je, s pravom, lider u ovoj delatnosti. Specijalno konstruisana kabina ima veliki prostor za noge i skladištenje zato što rukovalac radi produktivno samo ako se oseća udobno.

Da bi još lakše radio, komforna kontrola vožnje (CDC) omogućava rukovaocu da upravlja mašinom samo pomoću točkića na komandnoj ručici, do brzine od 20 km/h (12 mph) – ovo je nova karakteristika za Volvo asortiman bagera točkaša. Specifično za EW220E jeste to što stub upravljača može da se ukloni radi veće udobnosti i tada rukovalac može samo pomoću komandnih ručica da kontroliše celu mašinu – uključujući tiltrotator, nož i stabilizatore.

Osim standardne zadnje i bočne kamere, EW220E takođe može da ima opcionalni Volvo Smart View – tri kamere pričvršćene za okvir koje u realnom vremenu prikazuju radnu oblast iz ptičje perspektive kako biste se lakše kretali u teškim situacijama. Ova opcija može da se integriše sa displejom mašine ili da se koristi na samostalnom ekranu.

Da bi rukovalac lako i bezbedno ulazio u mašinu i izlazio iz nje, rukohvati i stepenici su obojeni svetlom bojom, a prilazno svetlo, koje se kontroliše daljinskim putem, može da se montira kao opcija kako bi usmeravalo rukovaoca u mraku.

volvo bager točkaš ew180e

Napravljen za transport

Snažni Tier 4 Final Volvo motor ima veliki obrtni moment na malim brojevima obrtaja, pa EW220E postiže vrhunske performanse. Da bi potrošnja goriva bila manja, a produktivnost ista, ECO režim se uključuje automatski. To još više poboljšavaju funkcija automatskog praznog hoda i funkcija automatskog isključivanja motora koje se aktiviraju nakon isteka unapred podešenog vremena, zbog čega je habanje mašine manje.

Bager točkaš je konstruisan i testiran prema najstrožim standardima u pogledu efikasnosti i pouzdanosti. Izdržljiva konstrukcija donjeg postroja ima visok razmak od podloge, što omogućava vožnju po tvrdom, neravnom terenu, a robustne prednje osovine sa funkcijom oscilovanja, koja se kontroliše automatski ili preko rukovaoca, obezbeđuju čvrstoću pri zahtevnim vrstama primene.

U cilju lakšeg i efikasnijeg rada, EW220E može da ima automatsku kočnicu za kopanje koju je prva počela da proizvodi firma Volvo pre više od 10 godina. Ova inteligentna opcija automatski uključuje radnu kočnicu i blokira oscilovanje kada je brzina mašine jednaka nuli.

Da bi mašina EW220E uvek bila u radnom stanju, konstruisana je tako da se lako servisira. Kod svih bagera točkaša E-serije, sa nivoa podloge se pristupa svim grupisanim tačkama za podmazivanje i filterima postavljenim iza vrata motora koja se otvaraju pod velikim uglom. Bolji pristup oblastima kao što su hladnjaci i mrežice olakšava održavanje, pa rukovalac ne gubi vreme čak i kada je u pokretu.

Volvo takođe nudi čitav niz postprodajnih usluga pomoću kojih se sprečavaju neplanirani zastoji u radu. Rešenja kao što su originalni Volvo delovi, praćenje mašine ili planovi održavanja pomažu vlasnicima Volvo bagera točkaša da maksimalno iskoriste uloženi novac.

 


Ključne specifikacije za EW220E T4f

Motor

Volvo D6J

Radna težina

kg

22180

lb

48898,4716

Bruto snaga

kW

129

KS

172,99158

... pri brzini motora

o/min

1800

Kapacitet korpe

m3

1

yd3

1,307951

Maksimalni kapacitet podizanja

kg

8500 napred/4800 bočno

lb

-

... na dohvatu/visini

m

6 / 1,5

ft

20 / 5

Maks. dohvat pri kopanju

mm

10150

ft in

33'4"

Maks. dubina pri kopanju

mm

6310

ft in

20'8"

Sila kidanja, ISO (normalna)

kN

132

lbf

29674,7748

Sila kidanja, ISO (pojačana)

kN

117

lbf

26302,6413

Maksimalna brzina

km/h

30

mi/h

18,641136