Evocon DOO Srbija

Volvo nova generacija sistema zuba omogućava korpama nešto za sitnjenje

Nova generacija Volvo sistema zuba predviđena je za veće bagere točkaše i utovarivače točkaše, ima veću sposobnost prodiranja, duži vek trajanja – i jednostavan sistem za montažu „bez čekića“.

Volvo Tooth System

Srednji i veliki utovarivači točkaši i bageri točkaši kompanije Volvo Construction Equipment sada mogu više da se „smeju“ – potpuno novi premium sistem zuba koji ne samo da povećava produktivnost i efikasnost potrošnje goriva, već je i otporniji na habanje i mnogo lakši za sklapanje zahvaljujući dizajnu sa klinom bez upotrebe čekića.

Novi sistem zuba kopa dublje i duže ostaje oštriji i nalazi se u ponudi za Volvo utovarivače točkaše između L60 do L350, i za Volvo bagere točkaše kapaciteta od 14 tona do onih najvećih od 95 tona. Dizajn dubokog profila obezbeđuje veću sposobnost prodiranja i obimnije punjenje korpe, brže cikluse rada i još dodatnih 20% prodiranja tokom veka trajanja zuba – povećavajući produktivnost i produžavajući vek trajanja zuba. Jedna od karakteristika dizajna je sposobnost samooštrenja, što dodatno pomaže u smanjenju potrošnje goriva.

Geometrija sklapanja

Zaštićeno zavarivanje, snažniji nosač adaptera i pametan dizajn pomažu sistemu da bude više robustan, dok veća trajnost sistema znači duže intervale za zamenu i smanjeno habanje korpe. Zubi i adapteri su posebno prilagođeni specifikaciji, veličini i modelu mašine obzirom da su projektovani isključivo za ove Volvo mašine.

Volvo sistem zuba

Zahvaljujući glatkim površinama u kritičnim oblastima, novi sistem zuba pomaže u raspodeli nivoa naprezanja tokom rada. Sa optimalnim balansom zaštite od habanja i težine, sistem zuba je projektovan da poboljša potencijal ovih mašina – pružajući maksimalne performanse, silu probijanja i vreme neprekidnog rada.

Postavite. Gurnite. Kliknite.

Vrhunski u pogledu potrošnih delova: čak i najbolji zubi moraju da se zamene na kraju, ali promena zuba sa novom generacijom Volvo sistema zuba ne može biti lakša – ili brža. Pravi sistem bez upotrebe čekića, zubi imaju novi sistem zaključavanja sa blokirajućom osovinicom za višekratnu upotrebu. Pruža odlično prianjanje i zadržavanje – i učinak automatskog zatezanja prilikom sklapanja, dok se osovinica za višekratnu upotrebu otključava jednostavnim okretanjem za četvrtinu okreta. Instalacija traje samo nekoliko minuta i ne može biti jednostavnija – postavite, gurnite i kliknite – i to je to.

Pravi zubi za obavljanje zadatka

Postoji pet tipa zuba koji su dostupni za bagere točkaše: za opštu namenu, za abrazivne materijale i stene, za mesto sakupljanja, za udvojeno sakupljanje i vrhunsko kopanje. U ponudi su dva tipa adaptera, kao i opcioni mehanički poklopac koji odgovara standardnom adapteru i produžava vek trajanja zuba. Postoje tri tipa zuba koji su dostupni za utovarivače točkaše – za opštu namenu, za abrazivne materijale i stenu, zajedno sa tri tipa adaptera. 

Volvo sistem zuba