Evocon DOO Srbija

Volvo CE i Nacionalna geografija su partneri u kampanji o održivosti

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) i TV kanal Nacionalna geografija su udruženim snagama objavili projekat koji oduzima dah da bi spasili ugroženu zajednicu od opasnosti od porasta nivoa mora.

Volvo mega project Sundarbans

Obe kompanije imaju novi vid saradnje sa usklađenim zajedničkim vrednostima po pitanju očuvanja planete, tako da nova kampanja otkriva kako Volvo bageri pomažu u izgradnji nasipa preko Sundarbansa, regiona od istorijskog značaja između Indije i Bangladeša, da bi se zemlja zaštitila od poplava. Dragocena delta Sundarbansa predstavlja dom Bengalskog tigra i proglašena je svetskom baštinom pod zaštitom Uneska – ali je pod stalnom pretnjom da bude opustošena bez neodložnog i dugoročnog akcionog plana.

Sundarbans se pruža duž Bengalskog zaliva i predstavlja dom za nekoliko ugroženih vrsta i za 4,5 miliona ljudi. Nakon razornog ciklona 2009. godine, uništeno je plodno tlo, pobijena stoka, a zidove od blata koji su štitili ostrva odnela je bujica. Ovo područje je zato izloženo izuzetno dramatičnom delovanju plime i oseke, tako da svakog dana oko trećina zemljišta nestaje i ponovo se pojavljuje. Problem otežava i nedostatak čiste vode u Indiji, zemlji u kojoj je zagađeno 80% vode.

Kampanja otkriva kako 20 Volvo bagera radi na lokalitetu baštine da bi ponovo izgradili ove nasipe i obezbedili da zemljište i stoka budu zaštićeni od šteta usled poplavljivanja morskom vodom.

Volvo mega projekat Sundarbans

Filmski sadržaj je spojen sa istinitom pričom, tako da će digitalno partnerstvo imati oblik niza kratkometražnih filmova koji će biti prezentovani globalnoj publici tokom zajedničke kampanje u trajanju od mesec dana. Od danas se ovo emituje ne samo u okviru nagrađivane Volvo CE „Megaprojekat liste“ – globalne digitalne kampanje koja prikazuje neke od najneverovatnijih građevinskih projekata iz celog sveta – već i preko digitalnih kanala Nacionalne geografije.

Bill Law, viši potpredsednik za komunikacije u Volvo CE, kaže: „Ovaj neverovatni projekat je još jedan korak napred u našoj globalnoj borbi protiv klimatskih promena i ponosni smo što smo direktno uključeni u izgradnju boljeg sveta. Ponosni smo što možemo da istaknemo izuzetan značaj ovog projekta sa Nacionalnom geografijom – ovo partnerstvo nam omogućava ne samo da delimo svrhu buduće izgradnje, već i da ovu poruku prenesemo još većoj globalnoj publici.“

Da biste saznali više o Sundarbansu, posetite https://www.volvoce.com/global/en/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ i kanale društvenih medija kompanije Volvo.

Slika 1: Sundarbans je dom za više od 4,5 miliona ljudi i izložen je pretnji od poplava.
Slika 2: Istorijski region između Indije i Bangladeša je lokalitet svetske kulturne baštine pod zaštitom Uneska.

Februar 2019. godine