Evocon DOO Srbija

Volvo CE lansira EMEA centar za mobilnost

U nastojanju da postane prvi zbor za kupce u toku neprekidnog rada u Evropi, Srednjem Istoku i Africi, Volvo CE je okupio posvećeni tim koji će proaktivno podržati Volvo prodavce u obezbeđivanju rešenja za probleme koji mogu dovesti do smanjenja vremena rada.

Smešten u EMEA regionalnom sedištu kompanije Volvo CE u Eskilstuni, Švedska, novi centar za mobilnost će pomoći celoj mreži distributera kompanije Volvo u Evropi, Srednjem Istoku i Africi prilikom održavanju i rada mašina klijenata.

Centar treba da bude glavni centar za IT usluge, da prati podatke koji se prenose povezanim mašinama preko CareTrack-a i identifikuje oblasti u kojima se vreme rada i efikasnost mogu povećati.

„Većina problema sa kojima radimo bi trebalo da se odnosi na one činjenice koje otkrivamo pre nego što ih otkriju prodavac ili klijent. To je naš cilj – da budemo proaktivni i da obezbeđujemo rešenja za probleme pre nego što se pojave,“ kaže Fredrik Gerhardsson, VP za tržište rezervnih delova, pribora i komponenti u okviru EMEA regionalne prodaje kompanije Volvo CE.

Rukovodioci slučaja obaveštavaju prodavce u vezi kodova grešaka i oglašavanje alarma kod mašine kako bi oni mogli odmah da reaguju u ime i za račun svojih klijenata i tako da smanje neplanirana zaustavljanja, potrošnju goriva i troškove održavanja kao i da spreče buduće probleme.

„Kada identifikujem problem, napravim kompletan izveštaj koji šaljem prodavcu. Prodavac preduzima preventivno održavanje, dodatnu obuku ili nudi opcije koje će obezbediti još bolje vreme rada ili efikasnost. Na primer, obučeni rukovaoc može da uštedi mnogo novca na gorivu i neplaniranom održavanju,“ kaže Leif Waad, jedan od rukovodioca slučaja u centru za mobilnost.

Međufunkcionalna saradnja

Centar je rezultat reorganizacije odeljenja za podršku proizvoda, jer je više od samog postojanja tržišta rezervnih delova, pribora i komponenti potrebna stručnost za efikasno rukovođenje preventivnim održavanjem od strane prodavaca.

„Uključivanje svih područja delovanja tima kompanije Volvo CE pomaže u stvaranju kulture neprekidnog rada i pružanja usluga korisnicima koji su na prvom mestu“, kaže Robert Sundkvist, direktor centra za mobilnost.

Uptime Centre