Evocon DOO Srbija

Kompanija Volvo CE uvodi elektroniku kod manjih mašina

Kompanija Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je objavila da će, pre svega za industrijsku namenu, u 2020. godini pokrenuti lansiranje asortimana električnih kompaktnih utovarivača i bagera marke Volvo.

U pionirskoj posvećenosti tehnologiji budućnosti, kompanija Volvo CE je najavila da će do sredine 2020. godine početi sa lansiranjem asortimana električnih kompaktnih bagera (od EC15 do EC27) i utovarivača na točkovima (od L20 do L28), i time obustaviti razvoj ovih modela na bazi dizel motora.

Ovim potezom, kompanija Volvo CE je prvi proizvođač građevinske opreme koji se obavezao na buduće uvođenje elektronike kod palete kompaktnih mašina u svom asortimanu. To doga je došlo nakon izuzetno povoljne reakcije tržišta zbog uspešnog lansiranja brojnih inovativnih mašina u poslednjih nekoliko godina, kao i bliske saradnje sa kupcima. Ovaj potez je usklađen sa strateškim fokusom kompanije Volvo Group na uvođenje elektromobilnosti u svim poslovnim oblastima.

Prve mašine će biti predstavljene na izložbi Bauma u aprilu 2019. godine, nakon čega će uslediti postepeno uvođenje na pojedina tržišta sa tendencijom povećanog ulaska na tržišta u 2020. godini.

Dok kompanija naglašava da sagorevanje dizel goriva ostaje trenutno najprikladniji izvor energije za njene veće mašine, električna pogonska tehnologija i tehnologija rada na baterije su posebno prikladne za manju Volvo opremu. Kompanija Volvo CE preduzima korak u pravcu razvoja kompaktne opreme bez dizel goriva u budućnosti tako što investira u istraživanje i razvoj koji su sada usredsređeni na brzi razvoj električnih kompaktnih utovarivača na točkovima i bagera.

„Kompanija Volvo CE ispunjava svoju obavezu „Gradimo budućnost“ kao lider u elektromobilnosti i obezbeđuje održiva rešenja koja podržavaju uspeh kupaca“, kaže predsednik kompanije, Melker Jernberg. „Tehnologija koju smo do sada razvijali je dovoljno snažna i to, zajedno sa promenama u ponašanju kupaca i pojačanim zakonskim propisima u okruženju, znači da je sada pravo vreme da se u budućnosti posvetimo razvoju elektromobilnosti za asortiman naše kompaktne opreme.“

Dodatne informacije biće dostupne u narednim mesecima.