Evocon DOO Srbija

Kompanije Volvo CE i Trimble razvijaju 3D nadogradnju za sistem kontrole bagera Dig Assist

Fabrički ugrađen Trimble Earthworks Grade Control Platform (platforma za kontrolu kvaliteta mešovitog voznog parka) integriše se sa sistemom kontrole mašina Volvo Dig Assist 2D na Volvo bagerima.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je objavio da je trogodišnja saradnja sa kompanijom Trimble Inc. rezultirala razvojem integrisane Trimble® platforme za kontrolu kvaliteta mešovitog voznog parka za sistem kontrole mašine Volvo Dig Assist 2D. Projektovan za upotrebu sa Volvo CE bagerima točkašima i bagerima guseničarima, integracija platforme Trimble Earthworks na Volvo bagerima dopunjuje sposobnost sistema Volvo Dig Assist da omogući upotrebu 3D konstruktivnih modela, fabričkih podataka, daljinske podrške, dizajna i upravljanja sredstvima i drugih tehnologija Trimble Connected Site®. 

Kontrola mašine: ključ za budućnost automatizacije

Zahvaljujući korišćenju Volvo Co-pilota kao primarnog korisničkog interfejsa, nema potrebe za dodatnim monitorima i senzorima. Sve što je potrebno je preuzimanje aplikacije Trimble Earthworks i instalacija dodatnog CPU-a. Kada se naruči funkcija Co-Pilot sa Dig-Assist-om, sav potreban hardver se fabrički montira na mašinu. Za 3D, korisnik može da naruči fabrički ugrađenu Volvo Trimble Earthworks Grade platformu za kontrolu. Volvo bager tada besprekorno radi sa ekonomičnim sistemom Trimble Connected Site.
 
Integracija Trimble Earthworks 3D rešenja za kontrolu kvaliteta na Volvo bagerima dopunjuje sposobnost sistema Volvo Dig Assist. Dodatak 3D funkcionalnosti omogućava da se 3D konstruktivni modeli bežično uvezu i prikažu u kabini mašine. Idealni za veće, složene infrastrukturne projekte, 3D dizajni se mogu uvesti u više bagera, tako da svi koriste isti model. Ovaj korisnički interfejs će biti poznat i onima koji koriste Trimble rešenja.

Izbor korisnika – integrisan u fabrici

„Volvo Co-Pilot obezbeđuje savršeni interfejs za kontrolu mašine,“ rekao je Jeroen Snoeck, direktor odeljenja za povezane usluge za gradilišta i mašine u kompaniji Volvo CE. „Mnogi korisnici već imaju 3D i preferentne dobavljače geodetskih usluga. Pošto sebe ne vidimo u geodetskim uslugama i 3D dizajnu, sretni smo da sarađujemo sa vodećim tehnološkim partnerima kao što je Trimble. I tako našim korisnicima isporučujemo najbolje iz oba poslovna sveta: Dobro poznato Trimble rešenje integrisano sa fabrički integrisanim sistemom Volvo Dig Assist i Co-Pilot platformom.
 
„Rad sa kompanijom Volvo na integrisanom 3D rešenju kontrole kvaliteta pruža prednosti koje obe kompanije donose našim zajedničkim korisnicima,“ kaže Jean Francois Sourdoire, menadžer Trimble Business Development za EAME. „Čvrsta integracija Trimble Earthworks-a sa Volvo Dig Assist-om pruža izvođačima način da lakše prihvate tehnologiju izgradnje za brži ROI.“
 
Kompanije Trimble i Volvo sprovode globalno kontrolno testiranje korisnika u pripremi za međunarodno izdanje najkasnije u 2019. godini.

 

Slika 1: Integracija sistema Volvo Dig Assist i Trimble® Earthworks Grade kontrolne platforme bešavno povezuje Volvo bager sa ekonomičnim sistemom Trimble Connected Site® za javne projekte zemljanih radova. Ekonomični sistem Trimble Connected Site obuhvata sisteme za kontrolu mašine, sisteme pozicioniranja na lokaciji i softver koji pojednostavljuje komunikaciju i saradnju tokom čitavog ciklusa izgradnje.