Evocon DOO Srbija

Volvo Construction Equipment i SDLG preduzimaju sledeći korak na kineskom tržištu

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) i SDLG će dodatno proširiti svoju saradnju da bi ubrzali rast profitabilnosti. Od decembra 2020., svi bageri nosivosti 15 tona proizvedeni za kinesko tržište biće konsolidovani u jednu proizvodnu liniju zasnovanu na najnovijoj Volvo tehnologiji i brendirani Volvo znakom.

Volvo CE i SDLG trenutno proizvode i prodaju sopstvene odvojene proizvodne linije bagera u Kini. U cilju daljeg ubrzanja rasta u vezi sa predstojećim standardima emisije izduvnih gasova Kina IV, svi bageri nosivosti 15 tona za kinesko tržište biće objedinjeni u jednu proizvodnu liniju do decembra 2020. godine. Proizvodi će biti bazirani na najnovijoj Volvo tehnologiji i brendirani Volvo znakom. 


Od kada je Volvo CE kupio 70% kompanije SDLG u 2007. godini, neto prodaja je porasla sa približno 3 milijarde na 17 milijardi švedskih kruna uz dobru profitabilnost. SDLG ima jaku tržišnu poziciju u oblasti utovarivača točkaša i uspešno je ušla na tržište bagera uz tehnološku podršku Volvo CE. 


„Uvođenjem poslovanja sa velikim bagerima na kinesko tržište postižemo da zajedničkom saradnjom povećamo sposobnost opsluživanja kineskih klijenata“, kaže Melker Jernberg, predsednik kompanije Volvo Construction Equipment. „Kompanija SDLG je bila veliki uspeh od kada smo započeli našu saradnju 2007. godine. Uz rastući trend prodaje oba brenda i uspostavljanjem čvrste saradnje tokom niza godina, ovo je prirodni sledeći korak za obe kompanije.“

Novinari koji žele dodatne informacije mogu kontaktirati: Bill Law, SVP Korporativne komunikacije +46 31 323 84 96