Evocon DOO Srbija

Vrhunski kvalitet na najvišoj brzini uz Volvo Active Control

Nova Volvo Active Control pomoću automatizovanih pokreta strele i korpe proizvodi polu-samostalni bager koji postiže savršeni kvalitet pritiskom na dugme.

Ko ne bi želeo da olakša postizanje savršenog kvaliteta? Za rukovaoce početnike je teško da dobiju pravu dubinu i ugao, dok za iskusne rukovaoce to može biti malo...pa, dobro… radnja koja se ponavlja. Na sreću, oba rukovaoca sada mogu da slave zahvaljujući genijalnom, novom, automatizovanom upravljačkom sistemu mašina iz Volvo Construction Equipment.

Volvo Active Control je upravljački sistem za građevinske mašine koji se koristi pomoću 10-inčnog Volvo Co-Pilot tableta u kabini i prvobitno je ponuđen na novom EC220E bageru guseničaru, ali će uskoro biti proširen u celom asortimanu. Sistem vodi rukovaoca kroz funkcije da bi se automatizovao proces kopanja. Kada se potrebni parametri zadatka unesu u sistem i posao pokrene preko dugmeta, bager automatski podešava kretanje strele i korpe da bi obavio precizne rezove, pratio željeni oblik i obezbedio tačan, pravi ugao nagiba – sve u što kraćem vremenskom okviru.

Bolji posao za kraće vreme

Volvo Active Control

Prednosti sistema su neosporne. Brzina i preciznost su takvi da se vreme ocenjivanja skoro prepolovi (45%) u poređenju sa konvencionalnim ocenjivanjem. I nema potrebe za prepravkom, jer sistem to na početku dobija na pravi način. Bezbednost je takođe poboljšana, pošto je sistem toliko precizan da nije potrebna druga osoba za proveru dubine/nagiba.

Volvo Active Control je sistem koji je u potpunosti dizajnirala kompanija Volvo i pokreće ga aplikacija Dig Assist, a koristi i tehnologiju „drive-by-wire“ kompjuterski sistem za upravljanje elektro-hidrauličnim sistemom bagera. Pomoću Volvo Active Control automatski se podešava kretanje strele i korpe tako da rukovaoc može savršeno da odradi posao samo jednom rukom – samo leva ruka je potrebna za kontrolu brzine ručice.

Volvo Active Control

Rastereti se briga

Volvo Active Control upravlja brojnim funkcijama koje obezbeđuju savršeni kvalitet – ali i obezbeđuju izbegavanje opasnosti. Funkcija ograničenja dubine sprečava kopanje korpom ispod unapred podešenog ograničenja, čime se izbegava sudar sa poznatim podzemnim sistemima. Ograničenje visine, u međuvremenu, pomaže u sprečavanju sudara korpe, strele i palice sa kablovima za napajanje, plafonima itd., postavljanjem unapred podešene bezbedne visine. Konačno, njihanje sprečava da mašina udari prepreke na svojoj strani. I utovarivanje kamiona može biti olakšano, zahvaljujući upravljanju pozicijom njihanja koja omogućava rukovaocu da unapred programira lokaciju gomile i kamiona.

Volvo Active Control

Čak je i servisiranje poboljšano, jer ne postoje hidraulične pilot linije o kojima treba brinuti – što dodatno povećava vreme rada mašine.