Evocon DOO Srbija

Volvo Group: pomaže u rešavanju najtežih zahteva u savremenom građevinarstvu i građevinarstvu budućnosti

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) danas i sutra na sajmu bauma 2019 predstavlja održive inovacije sa svojim najnaprednijim portfeljom mašina i usluga do sada – sve je izgrađeno na osnovu znanja i vodeće tržišne pozicije Volvo Group širom sveta.

Volvo Group je spreman da bude najveća zvezda na ovogodišnjem sajmu bauma u Minhenu, Nemačka. Volvo CE, Volvo Penta, Volvo Trucks i Volvo Financial Services zajedničkim snagama nude paket integrisanih proizvoda i usluga na temu izgradnje za budućnost. Podstaknut ovom sinergijom bez premca, Volvo CE će isporučiti i pokazati svoj prvi kompaktni električni bager i utovarivače točkaše, na osnovu datog obećanja o proizvodnji električnih kompaktnih mašina do 2020. godine. 

Vodeći paket „Najbolji na sajmu“

Volvo Group pruža vitalnost i entuzijazam svojim kupcima tako što prikazuje nove ideje i metode o trajnosti proizvoda i usluga na svoja dva štanda – na zatvorenom štandu 203 u hali C6 površine 2.293m2, kao i na otvorenom prostoru površine 5.870m2 u areni za demonstraciju proizvoda i usluga uživo, i dodatnom prostoru površine od 297m2 na otvorenom na štandu FM714. Pored dve električne mašine, ECR25 i L25, novi tehnološki proizvodi u ovom paketu uključuju mašine velikog radnog učinka i hidraulični-hibridni model EC300E, polu-samostalni model EC220E sa opcijom Volvo Active Control pomoću automatizovanih pokreta strele i korpe, i mali, ali odlučan model EC60E, koji simpatično spakovan radi kao velika mašina.
 
I ne završava se samo na tome. Volvo najkompaktniji guseničari do sada, modeli P2820D i P2870D, pridružuju se širokom spektru nove generacije mašina EW60E, EC750E bageru za rušenje visokog dometa, vodećem Volvo modelu krutih dampera R100E i mnogim drugim modelima. Sveukupno, posetioci mogu da uživaju i da se dive posmatrajući više od 50 najnaprednijih Volvo mašina za vožnju na putu i van puta, i to ne samo na štandu već i na demonstraciji proizvoda i usluga uživo, kao i putem impresivnog prikaza na ekranu u unutrašnjosti sajamske hale. Kompletna linija se sastoji od 47 građevinskih mašina, 6 komercijalnih kamiona, uključujući i samostalni Volvo FH i seriju električnih kamiona, kao i demonstraciju Volvo Penta motora.

Volvo Services su u središtu pažnje ovogodišnjeg sajma bauma, jer za svaku mašinu postoji ponuda namenskih usluga, preko ekrana osetljivih na dodir i drugih displeja. Glavna atrakcija će biti globalno lansiranje ActiveCare, inteligentne telematske usluge koja istovremeno objedinjuje praćenje ispravnosti mašine i obezbeđivanje nedeljnih izveštaja koji zajedno pomažu u smanjenju zastoja u radu. Osim toga, ovaj događaj će obeležiti lansiranje najnovije nadogradnje za opciju Haul Assist, paket aplikacija koji se nudi za interfejs Volvo Co-Pilot, koji sada ima mapu za praćenje u realnom vremenu za poboljšanje protoka voznog parka, zajedno sa efikasnijom funkcijom ugrađenog sistema za merenje težine. Pored toga, Volvo Financial Services za kupce na baumi predstavlja posebne ponude sa povlašćenom sajamskom cenom od 0,79%

Pretvaranje koncepta u stvarnost

Volvo CE obezbeđuje rešenja iz stvarnog sveta – crpeći snagu iz višedecenijskog istraživačkog rada i plasirajući na tržište proizvode koji su ekološki čisti, produktivni i pomažu u izgradnji boljeg sveta. Da bi sve ovo predstavila, kompanija je postavila deo posvećen inovacijama, sa detaljno opisanim svakim korakom na svom putu razvoja inovacija.
 
Današnje lansiranje električnih mašina označava značajan trenutak u težnji kompanije da izgradi održivu budućnost. Prve su predstavljene električne mašine ECR25 i L25 iz Volvo asortimana novih električnih kompaktnih bagera i utovarivača točkaša, koje isporučuju nultu emisiju izduvnih gasova, znatno niže nivoe buke, smanjene troškove energije, poboljšanu efikasnost i manje potrebe za održavanjem u poređenju sa konvencionalnim mašinama.

Snaga partnerstva

Predsednik Volvo CE, Melker Jernberg, koji je organizovao zajedničku konferenciju za štampu kompanije Volvo sa predsednicima kompanija Volvo Penta i Volvo Trucks, komentariše: „Imamo dugogodišnju posvećenost inovacijama, počev od našeg pionirskog istraživanja i razvoja pa sve do današnjih proizvoda spremnih za tržište, koji se mogu videti po prvi put ovde na baumi. Ali to ne možemo sami. Naša stalna saradnja sa svim našim akterima je dokaz da je partnerstvo zaista novi vid vođstva. Ponosni smo što smo na ovom putu zajedno sa našim partnerima, radeći zajedno kako bismo odgovorili na najsloženije izazove održivih rešenja sa kojima se društvo suočava – za danas i sutra.“
 
Nakon rekordne 2018. godine s aspekta globalne prodaje i rasta od 12% na evropskom tržištu, Volvo Group kreće u budućnost sa pozicije finansijske snage. Bez obzira da li se oslanja na veštine i iskustvo stečeno u okviru cele grupe ili na bazi saradnje sa interesnim stranama na nebrojenim projektima, Volvo plasira najnovije inovacije na tržište za izgradnju budućnosti.

 

Slika 1: Melker Jernberg nakon prvog prikazivanja električnih mašina.
Slika 2: Unutrašnji štand kompanije Volvo na sajmu bauma.
Slika 3: Spoljni štand kompanije Volvo na sajmu bauma.