Evocon DOO Srbija

Jednostavan Volvo hibridni komplet za povećanje efikasnosti potrošnje goriva do 17%.

Predstojeći EC300E hibridni bager sa pokretima strele za spuštanje napaja se akumulatorima koji skladište energiju za napajanje hidraulične pumpe.

Često su najbolje ideje najjednostavnije. Volvo CE je ovu ideju doveo do savršenstva svojim genijalnim novim EC300E hibridnim bagerom koji sada ulazi u fazu terenskog ispitivanja. Za razliku od drugih sistema koji „hvataju“ energiju njihanja nadgradnje bagera da bi električno pomogli motoru, novi Volvo hidraulični hibrid sakuplja „slobodnu“ energiju koju generiše silazno kretanje strele bagera i koristi je za dopunu hidrauličnog sistema. 

Snažni i pravilni pokreti za spuštanje strele pune hidraulične akumulatore od 20 litara, a oni zatim isporučuju energiju za pogon hidrauličnih motora koji pomažu napajanje hidraulične pumpe. Postoje isti nivoi kontrole i performansi kao i u standardu EC300E, uključujući mogućnost istovremenog rada u ECO režimu i hibridnom režimu.

VOLVO-BAUMA-MINHEN-EC300E-02-1920x1400

Brzi povrat od aplikacija za kopanje i kipovanje

Sva ova jednostavna i nekomplikovana veština rasterećuje motor i u tom procesu obezbeđuje 10-12% manju potrošnju goriva, do 12% manje emisije CO2 – i sve to bez gubitka performansi. Kada se koristi u proizvodnim aplikacijama „kopanje i kipovanje“ (posebno u primenama sa zamahom od 90o), povrat ovog jednostavnog pristupa se može očekivati za nešto više od godinu dana. Mašina obezbeđuje iste nivoe kontrole i performansi koje biste očekivali od ekvivalentne konvencionalne mašine i do 17% bolju efikasnosti potrošnje goriva, u zavisnosti od primene.

Nije jednostavna samo ideja – jednostavna je i komponenta; potrebno je samo nekoliko dodatnih komponenti koje su jednostavne za održavanje.

VOLVO-BAUMA-MINHEN-EC300E-03-1920x1400

Iako još nisu komercijalno dostupni, EC300E hibridi se trenutno testiraju na korisničkim lokacijama da bi se tehnologija potvrdila u realnim aplikacijama širom sveta.

Tehnologije kao što je ova su još samo jedan primer načina na koji je kompanija Volvo CE posvećena inovacijama i razvoju održivih i isplativih rešenja za korisnike. 

Za više informacija, posetite: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/ec300e-hybrid

Slika 1: EC300E Hibrid sada ulazi u fazu terenskog ispitivanja.
Slika 2: Novi hidraulični hibrid Volvo sakuplja „slobodnu“ energiju koja se generiše silaznim kretanjem strele bagera.
Slika 3: Ova tehnologija pomaže rasterećenju motora.