Evocon DOO Srbija

Nova aplikacija postavlja dampere na mapu

Najnovija ažuriranja u paketu aplikacija ponuđena su za Volvo Co-Pilot interfejs, Haul Assist sada ima mapu za praćenje u realnom vremenu koja pomaže da se poboljša saobraćajni protok voznog parka dampera na licu mesta, zajedno sa povećanjem efikasnosti funkcije Ugrađeni sistem za merenje težine.

Volvo Haul Assist Map

Mape vam pomažu da dođete do odredišta i još mnogo toga. Nova funkcija mapa na ažuriranoj aplikaciji Haul Assist kompanije Volvo omogućava rukovaocima da nagledaju saobraćaj dampera oko lokacije i da proaktivno prilagođavaju svoju vožnju u skladu sa uslovima saobraćaja, posebno oko zona utovara i istovara.

Vizuelno opažanje oko uglova

Rad putem funkcije Volvo Co-Pilot — nagrađivani interfejs u kabini sa 10-inčnim ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije — funkcionalnost Haul Assist mape omogućava rukovaocima ne samo da identifikuju svoj položaj već i položaj drugih dampera opremljenih ovom tehnologijom. Ovo znanje dolazi do izražaja na lokacijama sa smanjenom vidljivošću, tako što omogućava rukovaocima da vide gde su drugi damperi, čime se smanjuju potencijalno opasne situacije. U svim okolnostima, mogućnost da se nadgleda protok saobraćaja pomaže rukovaocima da predvide optimalno vreme dolaska na područja utovara ili istovara, čime se izbegava vreme zagušenja i čekanja, a poboljšava ukupna efikasnost lokacije.

Volvo Haul Assist Map

Ostanite u kontaktu

Aplikacija radi koristeći ugrađenu GPS funkciju za pozicioniranje i kombinuje je sa digitalnom vezom preko funkcije Volvo Co-Pilot za komuniciranje sa drugim mašinama. Sistem može da zabeleži i brzinu dampera i da emituje upozorenje da podseti rukovaoce da održavaju bezbednu brzinu vožnje.

Funkcija mape može da iscrtava puteve i željene rute kako bi pomogla rukovaocima da se kreću oko lokacije. Ona može da označi kada se damper približava unapred definisanom delu uzanog puta ili puta sa jednom trakom, pa čak i da vizualizuje područja za sastanke/prolaze. Mapa može da označi i bilo koje referentne tačke ili značajne oblasti lokacije.

Ugrađeni sistem za merenje težine

Zone utovara i istovara ne mogu se samo vizuelizovati na mapi, već mogu pokrenuti i neke pod-funkcije, kao što je aktiviranje informacija o Ugrađenom sistemu za merenje težine. Ugrađeni sistem za merenje težine pomaže da se optimizuje ciklus vuče tako što svaki damper premešta optimalni korisni teret. Visoko precizan sistem eliminiše nedovoljno opterećenje koje je potrebno za dobru produktivnost i prekomerno opterećenje koje povećava habanje mašine i potrošnju goriva.

Volvo Haul Assist Map

Sistem nadgleda količinu premeštenog materijala, pružajući korisne podatke i pregled produktivnosti svakog dampera u realnom vremenu. Ovo može pomoći pri nadgledanju proizvodnje u odnosu na postavljene ciljeve za svaki projekat. Dodavanje mape dodatno povećava funkciju Ugrađeni sistem za merenje težine, tako što pruža mogućnost da se uključe podaci za GPS koordinate u izveštaje i omogućava merenje materijala koji se premešta od i do različitih koordinata.

Podaci postaju informacije

Sposobnost funkcije Haul Assist da prikupi i uskladišti detaljne informacije o proizvodnji u Volvo Co-Pilot daje pravi podsticaj efikasnosti rada. Podaci se mogu izvoziti na portal za upravljanje klaud uslugom ili preko USB memorijskog uređaja i koristiti za kreiranje izveštaja, ručno ili automatski – na dnevnoj ili nedeljnoj osnovi.

Volvo Haul Assist Map

Volvo Co-Pilot – interfejs aplikacijeVolvo Haul Assist Map

Napravljen na operativnom sistemu Android, Volvo Co Pilot je projektovan na način koji ga čini jednostavno prilagodljivim za buduća ažuriranja softvera, dodatnu funkcionalnost i nove aplikacije. Sistem je kompatibilan sa 3G tehnologijom kada je opremljen SIM karticom, i omogućava sistemu da automatski i bežično primi ažuriranja softvera bez ikakve potrebne radnje vlasnika ili rukovaoca.

Pored funkcije Haul Assist i funkcija Volvo Co-Pilot služi kao interfejs za nekoliko drugih aplikacija, uključujući i Load Assist, kompletan sistem upravljanja težinom za Volvo utovarivače točkaše, kao i sistem Volvo Intelligent Compaction, Compact Assist sa Density Direct™, koji nudi prvu i jedinu alatku za mapiranje gustine u realnom vremenu, a dostupan je isključivo za Volvo finišere za asfalt.