Evocon DOO Srbija

Idemo dublje za izgradnju najdužeg putnog tunela na svetu

Rekonstrukcija autoputa E39 s pogledom na obalu nije samo do sada najveći infrastrukturni projekat u Norveškoj, koji će biti najduži i najdublji podvodni autoput na svetu – već je to i tunel Rogfast, kao sastavni deo. Ovaj pionirski projekat sa dubinom od 392 metara ispod nivoa mora je uzbudljiva izgradnja u okviru osam intervala velikog projekta javnih investicija kompanije Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Kompletna rekonstrukcija autoputa E39, pomoću nove tehnike izgradnje mostova i tunela i smanjivanjem vremena putovanja na pola, duž zapadne obale Norveške je u središtu novog serijala izgradnje koji se sada pokreću – akcenat se stavlja na ljude i mašine koji su deo ovog inovativnog projekta.
 
Norveška je poznata po svojoj obali koja oduzima dah, sa visokim planinama i dubokim fjordovima. Ali postoji i negativni aspekt ovog spektakularnog pejzaža. U ovom trenutku, autoput E39 sa pogledom na obalu između Kristiansand na jugu i Trondheim na severu je putovanje koje traje oko 21 sat. Oko trećina od 5,3 miliona ljudi u Norveškoj živi duž ovog autoputa, koji je i važan trgovački put za norveške poslovne ljude, jer se oko 60% robe koja se izvozi proizvodi na zapadnoj obali zemlje. Osim toga, autoput E39 završava se u Norveškoj ali se dalje nastavlja u Danskoj i tako postaje važna tačka ulaska u ostatak Evrope. 
 
I ako je – kao za Håvarda Langåkera, vozača kamiona za Vassbakk & Stol – vaš posao da vozite duž ovog dela obale, tada su stvari komplikovane. „Vozim do gradilišta i utovarujem kamenje, a zatim ga prevozim do drugih gradilišta kojima je potreban materijal,“ objašnjava Langåker. „Na putu moram da čekam trajekte, da stojim u traci za trajekte, da se bavim otkazanim trajektima i uskim putevima. Imamo ostrva i fjordove sa putevima koji se protežu duž obale. To je najduži put, a ne najkraći, pa to oduzima dosta vremena.“ Ali sve ovo će se promeniti.

 

Ovaj pionirski projekat duž obale Norveške trebao bi smanjiti vreme putovanja na pola.

Rekonstruisani autoput E39 duž obale koji košta 39 milijardi dolara smanjiće vreme putovanja između Trondheima i Kristainsanda sa 20 sati samo na 11 sati. Tunel Rogfast, koji će biti završen 2026. godine, predstavlja veliki deo ovog poboljšana. Kao najduži i najdublji tunel na svetu za putovanje ispod mora, prostire se 27 kilometara u dužini i 392 metara ispod nivoa mora na mestu najveće dubine.

Međutim, izgradnja tunela na ovoj dubini predstavlja izazov. Izgradnja će obuhvatati dva odvojena tunela za protok saobraćaja da bi putovanje bilo što bezbednije za učesnike u saobraćaju. Osim toga, na svakih 250 metara postojaće prolazi koji povezuju dva tunela, što omogućava brz i lak izlaz u hitnim slučajevima.

Kompanija Volvo Ce će predstaviti svoju ulogu u ovom inovativnom nagrađenom velikom projektu javnih investicija za izgradnju po intervalima. Tiffany Cheng, direktor za globalnu ekonomiju i eksterne komunikacije, u kompaniji Volvo CE, kaže: Kada se završi, ovaj tunel će olakšati život ljudima koji žive i rade u Norveškoj i van nje. Mi, u kompaniji Volvo CE, smo izuzetno ponosni da smo deo ovog izuzetnog projekta i da imamo ulogu u poboljšanju pristupa ovom predivnom kutku sveta.“

Da biste saznali više, posetite Spirit Magazine.

Slika 1: Tunel Rogast će biti izgrađen do dubine od 392 metara ispod nivoa mora.
Slika 2: Ovaj pionirski projekat duž obale Norveške trebao bi smanjiti vreme putovanja na pola.