Evocon DOO Srbija

Četiri načina obuke rukovaoca mogu smanjiti ukupne troškove vlasništva TCO.

Rukovaoci imaju ogroman uticaj na ukupne troškove vlasništva (TCO) Klijenti ulažu u osoblje koje im pomažu da iskoriste mašine na najbolji mogući način i da shodno tome ostvare ogromnu finansijsku dobit. Slede četiri glavna načina obuke rukovaoca za postizanje uspeha.

1. Ušteda novca na gorivu

Neiskusni rukovaoci koji sve vreme pritiskaju gas do kraja i mašine koje brzo promene ubrzanje uticaće na prekomernu potrošnju goriva. Gorivo nije jeftino i na ovaj način se vremenom povećavaju izdaci za nepotrebnu potrošnju goriva. Obuka će pomoći rukovaocima da razviju osećaj snage koja im je potrebna da bi se izbeglo proklizavanje guma. Čak će i iskusni rukovaoci imati koristi od kursa, kao što je obuka EcoOperator koja pomaže učesnicima da planiraju svoj rad na najpametniji način i da iskoriste sve najnovije karakteristike koje poboljšavaju efikasnost na novim Volvo mašinama. Investicija se brzo isplati. Nakon toga, sve uštede na potrošnji goriva idu sve do donje granice.

2. Smanjuju se troškovi održavanja

Pored rasipanja goriva, prekomerno ubrzanje motora, iznenadni pokreti sa oštrim zvukom ili preopterećenje prouzrokovaće će nepotrebno habanje mašine i smanjiti vek trajanja njenih komponenti. Neobučeni rukovaoci mogu čak da pokušaju opasno manevrisanje ili da obavljaju poslove za koje mašina nije namenjena što može prouzrokovati nepotrebne troškove. Treneri obuke će ih ohrabriti da rade sa mašinom bez teškoća, pažljivo i odgovorno jer to dovodi do značajno nižih troškova održavanja u dužem vremenskom periodu.

3. Izbegavanje skupih nesreća

Nesreće su noćna mora svakog klijenta. Nesreće i dalje dovode do neplaniranih zastoja jer je potrebno vreme da se istraži uzrok nesreće i da se obračuna iznos svake pojedinačne štete, iako ne postoji neposredna šteta za rukovaoca i druge ljude u blizini radnog mesta. Izgubljeno vreme za proizvodnju i troškovi opravke smanjuju profit u velikoj meri. Volvo je posvećen bezbednosti i ugrađuje mnoge bezbednosne karakteristike u svoje mašine, ali ne može da garantuje kvalitet ako se mašine pogrešno upotrebljavaju. Obuka pomaže rukovaocima da razviju svest o bezbednosti i da stalno koriste mašine na ispravan i odgovoran način, a ujedno da vode računa i o drugim osobama i mašinama na mestu rada. Bezbedna proizvodnja je pouzdana proizvodnja koja dovodi do smanjenja ukupnih troškova vlasništva TCO.

4. Povećanje ukupne proizvodnje

Veština rukovaoca ima ogroman uticaj na obim posla koji mogu da postignu u toku jedne smene. Rukovaoci koji efikasno planiraju svoj rad, koriste precizne pokrete i postižu optimalno opterećenje ili maksimalnu iskorišćenost čime se štedi dosta vremena. Usavršavanje rukovaoca će dramatično povećati njihovu produktivnost – što više proizvodite, više ćete zaraditi.

Volvo simulatori

Maksimalna profitabilnost