Evocon DOO Srbija

Prvi Volvo električni kompaktni bager stiže na lokaciju kupca

Francuski ugovarač Spac, koji je deo Colas grupe, preuzeo je isporuku prvog električnog Volvo kompaktnog bagera, ECR25 Electric, u fazi ispitivanja kupca.

Nakon otkrivanja prvog električnog Volvo kompaktnog bagera, ECR25 Electric, na Baumi 2019, mašina je sada isporučena kompaniji Spac na testiranje kupca.
 
Spac, koji je deo Colas grupe, koristi bager od 2,5 tone za kopanje rovova na golf terenu Saint-Nom-la Bretèche, neposredno van Pariza, u Francuskoj.
 
Sa nultom emisijom izduvnih gasova i gotovo tihim radom, Volvo ECR25 Electric je savršen za takva okruženja.
 
„Uzbudljivo je to što vidimo ovu mašinu na gradilištu klijenta“, kaže Elodie Guyot, menadžerka projekta za električne kompaktne bagere za Volvo Construction Equipment (Volvo CE). „Nalazi se u vrlo tihom i mirnom području gde stanovnici žele da se poštuju ta tišina i mir, tako da je od presudne važnosti imati mašinu koja ispunjava ovu potrebu.“
 
Benjamin Silvent, menadžer lokacije za Spac, kaže: „Za stanovnike i gradove uopšte, to naša radna mesta čini prihvatljivijim jer ograničava emisiju ugljenika i uznemiravanje usled buke.“
 
Alexandre Birot, rukovalac mašine za Spac, dodaje: „Kada razgovaramo sa momkom u rovu ne treba da vičemo, normalno razgovaramo i on može sve čuti. Kod tradicionalnog bagera moramo prvo isključiti motor da bi on mogao čuti. Štaviše, kada provedemo čitav dan u rovu, on bi obično udisao puno dima, ali sada nema izduvnog gasa koji bi udisao. Da su u kompaniji samo električne mašine, to bi bilo sjajno."
 
Volvo ECR25 Electric zamenjuje motor sa sagorevanjem sa 48-voltnim litijum-jonskim akumulatorima i elektromotor koji pokreće hidrauliku za pomeranje mašine i priključaka. Akumulatori mašine skladište dovoljno energije da se mašina napaja 8 sati u tipičnim primenama, kao što su komunalni radovi. Ugrađeni punjač omogućava punjenje preko noći putem standardne kućne utičnice. Biće dostupna i opcija brzog punjenja, koja zahteva snažniji pristup mreži.
 
Volvo ECR25 Electric biće dostupan na odabranim tržištima od sredine 2020. godine. 

Video 1: https://youtu.be/oi0NYdQoS_A
Video 2: https://youtu.be/HU05dVambi8
Video 3: https://youtu.be/3FfUz57zADo

 
Slika 1: Menadžer lokacije Spac Benjamin Silvent i menadžerka projekta za električne kompaktne bagere Volvo CE Elodie Guyot ispred Volvo ECR25 Electric.
Slika 2: Spac rukovalac Alexandre Birot ispituje Volvo ECR25 Electric na golf terenu Saint-Nom-la Bretèche u blizini Pariza, Francuska.
Slika 3: Spac rukovalac Alekandre Birot uključuje Volvo ECR25 Electric za ponovno punjenje.