Evocon DOO Srbija

5 razloga zbog kojih je analiza ulja ključna za vašu mašinu

Ulje je životna snaga mašine. Redovne provere pomažu u nadzoru njegovog zdravlja, što je od vitalnog značaja za održavanje maksimalnog radnog veka i minimalnih ukupnih troškova vlasništva.

1. Povećava profit

Analiza ulja je nepobediv alat za povećanje performansi mašine, što znači i povećan profit. Na osnovu podataka prikupljenih rezultatima analize, kupci mogu uočiti greške na mašini i planirati održavanje, što smanjuje rizik od neplaniranog zastoja, sprečava skupe popravke i povećava produktivnost. 

2. Unapređuje radni vek

Volvo laboratorije, sa modernom dijagnostičkom opremom, pružaju kupcima sveobuhvatni izveštaj o stanju mašine. Nakon detaljne analize, dijagnoze mašine odmah postaju dostupne kupcima na mreži, ističući upozorenja i pružajući preporuke za delovanje. Zahvaljujući ovim izveštajima, svaki deo mašine može raditi maksimalnim kapacitetom sa malim rizikom od greške, održavajući radni vek na visokom nivou.

3. Beleži trendove na osnovu istorije analize

Analiza uzoraka ulja prikuplja informacije o sadržaju vode/rashladne tečnosti, nečistoćama i kvalitetu metalnih čestica u gorivu. Obavljanjem redovnih provera analize ulja, beleži istoriju rezultata i omogućava laboratorijskim tehničarima i kupcima da vide trendove u performansama mašine. 

4. Ponaša se kao sistem za rano upozorenje

Ulje podržava vitalne komponente mašine, uključujući motor, menjač, osovine, kočnice i hidraulični sistem. Volvo laboratorije, opremljene potpunim poznavanjem Volvo mašina, mogu protumačiti koliko su ove komponente funkcionalne na osnovu analize ulja. To tehničarima daje signale ranog upozorenja za delove mašine, a kupcima daje vremena da zamene sve komponente koje su osetljive na oštećenja ili kvarove.

5. To je proaktivni način rada

Sve u svemu, analiza ulja je najpraktičnija radnja za vašu mašinu. To je odličan alat za planiranje koji vam omogućava bolju kontrolu produktivnosti, održavanja, potencijalnih kvarova i izbegavanje zastoja.

ZA VIŠE INFORMACIJA

Anne Bast

VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe - Middle East - Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com