Evocon DOO Srbija

5 uobičajenih grešaka u radu i kako ih izbeći

Ponašanje rukovaoca ne utiče samo na dobro stanje mašine, već i na produktivnost i profitabilnost celokupnog rada na lokaciji. Navešćemo pet najčešćih grešaka u radu na koje morate obratiti pažnju.

1. Mašina se ne ostavlja da radi nekoliko minuta u praznom hodu pre isključenja

Ako rukovalac dosledno isključuje mašinu a da motor prvo ne ostavi da radi nekoliko minuta u praznom hodu, na kraju će to dovesti do oštećenja ili čak kvara turbo punjača, čija popravka može biti vrlo skupa. Volvo CE preporučuje rukovaocima da mašinu uvek ostave da radi dva do tri minuta u praznom hodu pre nego što u potpunosti isključe motor.

Mašina se ne ostavlja da radi u praznom hodu

2. Kretanje u smeru napred-nazad (ili obrnuto) velikom brzinom

Tokom dužeg vremenskog perioda, redovno menjanje smera vožnje utovarivača točkaša velikom brzinom može dovesti do kvara na pogonskom sistemu. S obzirom da zamena prenosnika može biti veoma skupa, ovo je greška u radu koju bi svaki vlasnik mašine trebalo da izbegava. Volvo CE preporučuje da rukovaoci uvek u potpunosti zaustave mašinu pre nego što krenu u smeru napred-nazad ili obrnuto.

Kretanje u smeru napred-nazad velikom brzinom

3. Korišćenje pogrešnog režima rada bagera

Neki rukovaoci bagera mogu smatrati da će im korišćenje režima za teške uslove rada – Heavy (H) – pomoći da postignu najveću produktivnost. Međutim, oni bi isti nivo produktivnosti mogli postići u nižem režimu rada, trošeći upola manje goriva.

Korišćenje pogrešnog režima rada bagera

4. Previše česta primena kočnica i nekorišćenje retardera

Neki rukovaoci artikulisanih tegljača mogu steći naviku „mučenja kočnica“. Pritiskanje pedale kočnice, ma koliko lagano, znači da tegljač mora napornije da radi da bi održao brzinu, a kočnice se brže habaju. Korišćenje kočnica za održavanje stalne brzine tokom vožnje nizbrdo, umesto retardera, ima sličan efekat. Nepotrebno habanje kočnica dovodi do nepotrebnih troškova za zamenu kočnica.

Previše česta primena kočnica

5. Preterano korišćenje kombinacije pogona na 6x6 točkova na zglobnom damperu

Volvo zglobni damperi imaju blokade diferencijala koje rukovaocu omogućavaju izbor između kombinacija pogona na 4x6 i 6x6 točkova, u zavisnosti od toga kolika vučna snaga im je potrebna. Kombinacija 6x6 pruža odličnu kontrolu i stabilnost na teškim terenima, ali ako je rukovaoci koriste kada im ne treba, mogu potrošiti dosta goriva i izazvati nepotrebno habanje guma.

Preterano korišćenje kombinacije pogona na 6x6 točkova

Preuzmite kontrolu

Povezivanje mašina preko CareTrack telematskog sistema kompanije Volvo CE omogućava praćenje ponašanja u radu i uvođenje programa obuke rukovaoca. To će dovesti do smanjenog habanja, manjih troškova održavanja, veće ekonomičnosti potrošnje goriva, povećane produktivnosti – i većeg profita. Volvo prodavci imaju na raspolaganju sve alatke za pomoć kupcima da preuzmu kontrolu nad svojim troškovima za uspešno i profitabilno poslovanje.

Preuzmite kontrolu sa CareTrack-om

ZA VIŠE INFORMACIJA

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com