Evocon DOO Srbija

Volvo kompaktni bager kratkog zamaha je izvanredan na čvrstom tlu.

Zahvaljujući moćnom, štedljivom Volvo motoru, savršeno usklađenom hidrauličkom sistemu i čvrstom kućištu, nadograđeni bager Volvo ECR88D sa kratkim opsegom njihanja obezbeđuje izuzetnu produktivnost, stabilnost, lakoću korišćenja i bezbednost pri radu u ograđenim ili ograničenim uslovima rada.

volvo mini bager ecr88d t4f

Nadograđeni, kompaktni bager ECR88D proizvođača Volvo Construction Equipment, sa kratkim opsegom njihanja, koristi se za male, ograđene prostore. Zahvaljujući novim funkcijama, postojeća odlična potrošnja goriva dodatno je poboljšana. Prva je automatski režim isključenja motora koji može da se podesi tako da se aktivira nakon perioda neaktivnosti od dva do 60 minuta. Postoji i „eco mode“ za uštedu goriva koji optimizuje potrebe hidrauličnih sistema i motora.

Iako kompaktan po veličini, nadograđeni ECR88D se može pohvaliti performansama kopanja, silama otkidanja i čupanja i kapacitetima dizanja kako bi nadmašio svoju konkurenciju. 

Snalaženje na gradilištu nikada nije bilo lakše zahvaljujući ovoj kompaktnoj mašini i funkciji automatskog kretanja sa dve brzine za poboljšanu vuču, kao i hidrauličnim pedalama za jednostavnu i preciznu kontrolu pravca. 

Superstrukture


Sa uzanim dizajnom karoserije i strelom postavljenom u centralni položaj, superstruktura na nadograđenom modelu ECR88D je tako kompaktna da su njihanja zadnjeg dela u okviru tragova. To znači da bager može da se primakne izuzetno blizu objektima bez opasnosti od sudara sa zadnjim delom mašine koji se njiše. Kratak opseg rada prednjeg/zadnjeg dela je pogodan i za rad unutar jedne trake autoputa, čime se protok saobraćaja manje remeti. (Ova funkcija može ponekad da bude ograničavajući uslov za ugovore.)

Nadograđeni model ECR88D je dostupan u nekoliko konfiguracija ručica sa jednom strelom (ili opciono sa dve strele) i sa nožem za veću fleksibilnost. Postoji i širi dozerski nož koji ima čeličnu papučicu od 600mm. Zahvaljujući ojačanom, trodelnom, čeličnom okviru šasije u obliku X za velike sile naprezanja, model ECR88D je izdržljiv i pouzdan, sposoban da izdrži opterećenja zahtevnih radnih okruženja. D-serija nudi razne opcione brze spojnice i novi, široki asortiman originalnih Volvo priključaka. ECR bageri nude i dubine kopanja koje su vodeće u ovoj klasi. 
Brzo pozicioniranje mašine je jednostavno, sa brzim i izjednačenim pokretima koji se kontrolišu istovremeno pomoću precizne komandne palice jednostavne za korišćenje. Izuzetna hidraulika i protok pumpe takođe pomažu u pružanju bržih ciklusa rada i boljeg kopanja. 

Moćna efikasnost

Novi motor ispušta manje emisije izduvnih gasova, uz izuzetne performanse i efikasniju potrošnju goriva. Ovo je ekvivalentno većoj produktivnosti i nižim troškovima rada.Nadograđeni model ECR88D ima četiri cilindra, motor od 43 KW.Kompatibilan sa klasom 4f /Stage V, poseduje sistem za naknadnu obradu izduvnih gasova (EATS) za smanjenje emisije izduvnih gasova i besprekoran rad, performanse i produktivnost – čak i tokom regeneracije.Duži interval čišćenja DPF-a do 6000 sati pomaže korisnicima da smanje troškove vlasništva. Sistem automatskog praznog hoda smanjuje brzinu motora kada su komande neaktivne na određeno vreme (rukovalac ih prethodno podešava preko displeja na trajanje od tri do 20 sekundi), smanjuje troškove rada i potrošnju goriva.

Mali, ali prostran

Iako mali, ECR bageri D-serije pružaju izuzetno iskustvo rukovaocu — a udobno okruženje za rukovaoca prirodno omogućuje veću produktivnost. Kabina poseduje atestiranu ROPS funkciju u kombinaciji sa savremenim stilom i vidljivošću na sve strane zahvaljujući velikoj površini ravnog stakla. Udobnost se obezbeđuje podesivim sedištem, izuzetnom izolacijom vibracije i buke, ergonomskim naslonom za ruke, idealno postavljenim komandama i velikom površinom poda za veći prostor za stopala.Opciona papučica za pomicanje strele omogućava istovremeni rad strele i priključka. Više opcija obuhvata LED svetla i štitnik od kiše koji štiti rukovaoce da ne pokisnu zbog otvorenog prednjeg prozora – to omogućava nastavak rada bez obzira na vremenske prilike.

Vreme aktivnog rada UP


Za produženo vreme rada, nadograđeni model ECR88D kompaktnog bagera je jednostavan za servisiranje i održavanje. Sva mesta provere i čišćenja su lako dostupna na nivou tla i grupisana ispod poklopca motornog prostora sa širokim otvaranjem i zaključavanjem. Mesta za podmazivanje strele i ručice su takođe lako dostupna, a u većini slučajeva podmazivanje se mora obavljati na svakih 10-50 sati rada. Konačno, među mnogobrojnim korisnim karakteristikama, opcioni Volvo CareTrack poseduje daljinski sistem telematike koji rutinski obavlja samodijagnostiku, upozoravajući rukovaoca – ili menadžera voznog parka pri povratku u kancelariju – da li je detektovan kvar, a uz to prati potrošnju goriva i termine za sledeće servise. 

Ključne specifikacije:

Motor D2.6H
Maks. snaga, bruto 43 kW
Sila kidanja, ISO

57,2 kN (kratka ručica)

56,8 kN (duga ručica)
Sila otkidanja, ISO

39.8 kN (kratka ručica)

34.4 kN (duga ručica)
Maks. dohvat pri kopanju 6,97 m (kratka ručica)
7,35 m (duga ručica)
Maks. dubina pri kopanju 4,13 m (kratka ručica)
4,53 m (duga ručica)
Radna težina 8,6 - 9,5 t

* Model ECR88D je dostupan u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.