Evocon DOO Srbija

Volvo cevopolagači E-serije značajno povećavaju produktivnost, bezbednost i univerzalnost

Obrtni cevopolagači PL3005E kompanije Volvo Construction Equipment postižu superiorne performanse zahvaljujući svojoj konstrukciji bagerskog tipa i izuzetnima tehničkim karakteristikama.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

Pošto su obrtni cevopolagači firme Volvo Construction Equipment verovatno najbolje mašine u svom segmentu, ne čudi to što imaju mnogo modernih karakteristika za veću produktivnost i bezbednost. Inteligentno osmišljena konstrukcija bagerskog tipa i napredni sistemi za upravljanje teretom i telematiku obezbeđuju ovim impresivnim cevopolagačima nenadmašne performanse pri raznim vrstama primene.

Putem impresivnog kapaciteta njihanja od 360°, rukovalac može bezbedno da rotira nadgradnju da bi sa lakoćom podizao i postavljao velike, teške cevi bilo gde oko mašine - što je naročito korisno za utovar i istovar, kao i da bi punio mašine za savijanje cevi. Sa kapacitetom istovara do 55 tona (120.000 lb), zadaci u teškim uslovima rada, kao što su spuštanje i spajanje cevi, obavljaju se efikasno i brzo.

Jedinstvena konstrukcija ovog cevopolagača vam nudi bezbroj mogućnosti za polaganje cevi jer obezbeđuje stabilnost za bezbedan rad na neravnim terenima i nagibima do 35°. Zbog izvanredne stabilnosti i pouzdane hidraulike za istovremeno pomeranje, obrtni cevopolagači su idealan izbor za spuštanje cevi. Kada radite na nagibima, usmerite strelu uzbrdo da biste povećali stabilnost i bezbednost.

Za samo 2,5 sata, cevopolagači E-serije mogu da se pretvore u standardni bager, čime nude pogodnosti dve mašine spojene u jednu i pomaže kupcima da na najbolji mogući način iskoriste uloženi novac. Hidraulika je savršeno prilagođena za polaganje cevi i kopanje, pa je raspoloživa snaga ista bez obzira na konfiguraciju.

Vrhunsko radno mesto

Zasnovani na višedecenijskom izvanrednom projektantskom iskustvu, Volvo cevopolagači E-serije su i produktivni i bezbedni – počevši od Volvo kabine.

Iz podesivog sedišta, rukovalac ima potpunu kontrolu nad svojom udobnošću. Prostrano, zvučno izolovano i klimatizovano okruženje dodatno poboljšavaju praktično postavljene komande. Hidraulički podižuća kabina sa atestiranom ROPS bezbednosnom konstrukcijom obezbeđuje izvanrednu preglednost nad gradilištima i rovovima, a inteligentni sistem za upravljanje teretom (LMS) nadzire teret i upozorava rukovaoca kada dostigne graničnu vrednost u cilju optimalne bezbednosti i efikasnosti.

Odmah počnite sa radom

Volvo cevopolagači E-serije značajno povećavaju produktivnost, bezbednost i univerzalnost

Osim toga što su robustni cevopolagači konstruisani tako da budu produktivni, oni imaju mnogo karakteristika koje smanjuju opasnost od oštećenja radi maksimalne radne efikasnosti. Za razliku od tradicionalnih cevopolagača dozerskog tipa sa bočnom strelom, Volvo cevopolagači E-serije mogu jednostavno da se transportuju između gradilišta ili po gradilištu na prikolici ili niskopodnoj poluprikolici bez rastavljanja strele ili protivtega.

U cilju lakšeg održavanja, udaljeni filteri su odvojeni od motora i hladnjaka, što olakšava čišćenje i omogućava brže obavljanje redovnih servisnih provera. Radi praćenja ispravnosti i performansi na cevopolagače se može postaviti CareTrack, moderni telematski sistem firme Volvo. Sistem prati informacije o raznim podacima mašine u realnom vremenu, uključujući potrošnju goriva i radno vreme motora, pa kupci mogu da optimizuju ekonomičnu potrošnju goriva, izbegnu neplanirane zastoje i maksimalno iskoriste uloženi novac.

Kao i sve Volvo mašine, cevopolagači E-serije imaju originalne Volvo delove koji su strogo ispitani i atestirani da bi se postigli najbolji kvalitet i dugotrajne performanse. Svi Volvo kupci mogu odmah da dobiju podršku kad god im zatreba zahvaljujući globalnoj servisnoj mreži firme Volvo.

Ključne specifikacije:

Motor Volvo D8J

Radna težina

kg
lb
35.030
77.300

Bruto snaga motora

kW
KS
180
241
. . . pri brzini motora o/min 1800 

Maks. kapacitet istovara

t
lb
55
120.000

Nazivni kapacitet

t
lb
31
68.000

Standardna dužina strele

m
ft in 
7,4
24'4"

Povećana dužina strele

m
ft in 
9,2
30'4”
Maksimalni radni nagib  ° 35