Evocon DOO Srbija

Volvo pokreće sopstveni asortiman krutih dampera

Volvo CE je spreman za ulazak na tržište krutih dampera sa kompletnim asortimanom robne marke Volvo. Zahvaljujući stručnosti Motherwell pogona u Škotskoj, ovaj asortiman se sastoji od četiri mašine, od modela R45D od 45 tona i do vodećeg modela R100E od 100 tona.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) je objavila da će ući na tržište krutih dampera sa sopstvenim Volvo brendom krutih dampera u drugom kvartalu 2018. godine. Dugogodišnja stručnost u konstruisanju krutih dampera podružnice kompanije Volvo CE, Terex Trucks, i tehnološka snaga kompanije Volvo Group bili su glavne okosnice razvoja novog asortimana koji obuhvata četiri nova modela. Asortiman, koji će prvo biti plasiran na manje regulisanim tržištima, obuhvata model R45D od 45 tona, model R60D od 60 tona, model R70D od 72 tone i vodeći model R100E od 100 tona. 

Model R100E E-serije je potpuno novi Volvo CE kruti damper od 100 tona (95 tona) koji kombinuje bogatstvo tržišta i znanje kupaca sa dokazanim komponentama, novim tehnologijama i upečatljivim novim dizajnom - sve što obezbeđuje ekonomično i produktivno rešenje koje će ispuniti potrebe današnjih korisnika za rad u rudnicima i kamenolomima. 

Detaljna inženjerska procena

Na osnovu postojeće i dokazane Terex Trucks TR serije, razvoj R45D, R60D i R70D Volvo krutih dampera D serije prati detaljna inženjerska procena, čime se obezbeđuje da mašine zadovoljavaju standarde koji se očekuju od Volvo proizvoda na njihovim ciljnim tržištima i segmentima. Poboljšanja uključuju veću vidljivost i sigurnosne sisteme, zajedno sa Volvo tehničkom podrškom i brendiranjem.

Kao rezultat plasiranja krutih dampera brenda Volvo na tržište, proizvodnja Terex Trucks krutih dampera će prestati sa vremenom.

Volvo Rigid Haulers „Naša kupovina kompanije Terex Trucks 2014. godine bila je strateška odluka koja je kompaniji Volvo omogućila da kupcima ponude opciju krutog dampera“, kaže Thomas Bitter, viši potpredsednik za Marketing i asortiman proizvoda (MaPP) kompanije Volvo CE. „Od tada radimo na dizajnu potpuno novog krutog dampera koji je konstruisan na 84-godišnjem nasleđu kompanije Terex Trucks i koji istovremeno uključuje vodeću industrijsku tehnologiju kompanije Volvo CE i osnovne vrednosti kvaliteta, bezbednosti i zaštite životne sredine. Danas prelazimo na sledeću fazu i nove Volvo mašine koje su rezultat ovog rada, a to se posebno odnosi na model R100E E serije. Uvereni smo da će impresionirati kupce koji rade u rudnicima i kamenoloma.“

Nove mašine u fokusu

Potpuno novi, vodeći model R100E konstruisan je da zadovolji zahteve kupaca za krutim damperom koji pruža visoke performanse i produktivnost, male ukupne troškove vlasništva, jednostavnu mogućnost servisiranja i praktičnu udobnost za rukovaoca. Svojim velikim kapacitetom i brzinama vuče, novom karoserijom V oblika, efikasnom hidraulikom, inteligentnim sistemom za praćenje i okruženjem za rukovaoca, R100E će korisnicima pomoći da premeste više materijala za kraće vreme.

„Terex Trucks kruti damperi su poznati po dobrim performansama u teškim uslovima rada, a takođe su jednostavni za održavanje i pružaju male troškove vlasništva“, kaže Paul Douglas potpredsednik kompanije Volvo CE zadužen za sektor krutih dampera i Terex Trucks. „Naš dokazani dizajn obezbedio je moćan DNK kao pomoć u razvoju inovativnog ulaska kompanije Volvo CE u ovu liniju proizvoda. Novi model R100E E serije je potpuno nova mašina koja obezbeđuje stabilnost, dug vek trajanja, veliku rentabilnost, izdržljivost i udobnost. Pred toga, on je brz i jednostavan za rukovanje i održavanje“. 

Volvo Rigid Haulers

Svetla budućnost

Novi kruti damperi brenda Volvo će biti proizvedeni u pogonu za proizvodnju novog brenda Volvo Motherwell u Škotskoj i prodavaće se isključivo preko mreže Volvo dilera.

Napomena urednika: Ovo obaveštenje se ne zasniva na asortimanu zglobnih dampera brenda Terex Trucks kompanije Volvo CE. Zglobni damperi brenda Terex Trucks će se i dalje projektovati, konstruisati i razvijati u Motherwell pogonu i distribuirati korišćenjem postojeće mreže nezavisnih dilera brenda Terex Trucks.