Evocon DOO Srbija

Volvo D serija utire put ka kontroli, efikasnosti i tehnologiji pegli

Finišeri P6820D ABG i P7820D ABG firme Volvo Construction Equipment nude snagu, lako rukovanje, ekonomičnu potrošnju goriva, univerzalne pegle i funkcije za duži radni vek u cilju vrhunskog asfaltiranja.

Primenjujući iskustvo stečeno u oblasti asfaltiranja, koje je duže od pola veka, kao i inovativni inženjering, firma Volvo je usavršila svoju sledeću generaciju finišera, što se vidi po modelima P6820D ABG i P7820D ABG.

Novi sistem za elektronsko upravljanje finišerom (EPM 3), na primer, predstavlja najrevolucionarniju karakteristiku finišera D-serije. EPM 3 poboljšava kontrolu nad mašinom i optimizuje finišer za određene vrste primene. Sistem ima komandnu dugmad raspoređenu u prikazu mašine iz ptičje perspektive, što intuitivno vodi rukovaoca kroz pojedinačne radne funkcije. Funkcije se brzo biraju i podešavaju pomoću ergonomski postavljenog točkića.

Pri obavljanju pojedinačnih projekata, funkcija za upravljanje podešavanjima skladišti prilagođena podešavanja unutar EPM 3 sistema, što će rukovaocu omogućiti da poziva sačuvane parametre kada bude obavljao slične projekte u budućnosti. Ovu funkciju, koja olakšava pokretanje mašine, rukovalac može fino da podešava tokom asfaltiranja u cilju optimalne produktivnosti i vrlo kvalitetnog asfaltiranja pri svim poslovima.

Platforma za rukovaoca nudi preglednost u svim pravcima – oko finišera, koša, kanala za puževe i pegle – pa rukovalac jednim pogledom može da proveri dotok i protok materijala. Nove staklene površine sa obe strane platforme obezbeđuju još veću preglednost i optimizuju ukupnu efikasnost i bezbednost na gradilištu. Čak i pri slabom osvetljenju, rukovaoci mogu precizno da asfaltiraju uz pomoć najmodernijih LED radnih svetala i balonskih svetala. U cilju maksimalne bezbednosti, prilazna svetla ispod nadstrešnice osvetljavaju platformu za rukovaoca i stepenike u trajanju od tri minuta nakon što rukovalac uključi glavni prekidač i izvadi ključ iz kontakt brave. Brzo asfaltiranje ili pripremu za transport omogućava pokretni krov koji se lako podiže i spušta pritiskanjem dugmeta. 

Da bi vožnja bila prijatna, nadstrešnica je zvučno izolovana, a automatski zatezač gusenica smanjuje vibracije, što znatno olakšava rad.

Snagom do performansi

Osim funkcija za kontrolu mašine i lakši rad rukovaoca, Volvo finišeri P6820D ABG i P7820D ABG imaju puno ugrađenih, vrlo kvalitetnih karakteristika, pre svega vrhunski Volvo motor. Volvo motor se odlikuje velikim obrtnim momentom na malim brojevima obrtaja, što znači da je specijalno prilagođen za hidraulički sistem da bi obezbedio vrhunsku snagu, produktivnost i ekonomičnu potrošnju goriva. Sistem ima prilagodljiv ECO režim koji usklađuje izlaznu snagu motora sa zahtevima gradilišta. Ova podrazumevana funkcija može da smanji potrošnju goriva do 30%, od čega imaju korist i kupac i životna sredina a to je bio glavni cilj prilikom razvoja finišera D-serije.

Kao i svi drugi Volvo finišeri, P6820D ABG i P7820D ABG rade sa vrlo malim nivoom buke, što odgovara i osoblju finišera i lokalnom stanovništvu.

Čak i pri visokim okolnim temperaturama, inteligentno projektovan motorni prostor i poklopac motora obezbeđuju veliki prostor za kontinualno kruženje vazduha od prilagodljivog ventilatora rashladne tečnosti, pa se motor i hidraulika efikasno hlade. Bez obzira na okolne uslove ili vrstu primene, finišeri D-serije proizvode glatku, ravnomernu matiranu površinu zahvaljujući dobitnoj kombinaciji nekoliko karakteristika u koje spadaju koš velikog kapaciteta, sistem za automatsko zatezanje gusenica i Soft Dock.

Ove napredne karakteristike, kao i opcionalni Pave Assist sistem, obezbeđuju vrhunsko asfaltiranje kao nikada do sada. Volvo Co-Pilot i Pave Assist poboljšavaju funkcionalnost da bi rukovalac u realnom vremenu imao uvid u kvalitet i produktivnost asfaltiranja. Ovo vrlo inovativno rešenje, koje je firma Volvo sama razvila, pomaže rukovaocima da znatno lakše i samostalnije upravljaju asfaltiranjem. Pave Assist nudi alatke kao što su Material Manager, Thermal Profiling i Weather View.

Vrhunske pegle

Volvo pegle su napravljene tako da obezbede vrhunski kvalitetnu, ravnomernu i glatku površinu prilikom asfaltiranja. Volvo finišeri P6820D ABG i P7820D ABG, univerzalne i efikasne mašine za širine asfaltiranja do 11 metara, imaju vrhunske pegle koje mogu da se koriste kod raznih materijala.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

Specijalno konstruisane Volvo šipke za ravnanje, koje postižu ciljnu gustinu materijala na čitavoj radnoj širini, potpuno su ojačane da bi dugo trajale. U zavisnosti od vrste primene i uslova, Volvo kupcima je na raspolaganju širok asortiman pegli sa jednostrukim ili dvostrukim nabijanjem koje obezbeđuju glatku površinu. Volvo ABG tehnologija sa dvostrukim nabijanjem nudi najviši stepen prethodnog sabijanja iza pegle, što je bitno kada se za asfaltiranje koristi debeo asfalt i materijal sa cementnom bazom.

Da bi se obezbedilo glatko i precizno pomeranje hidrauličkih nastavaka pegle, stabilan sistem za vođenje pegle ima dva namenska cilindra za vođenje sa svake strane finišera. Ove krute cevi sprečavaju uvijanje nastavaka pegle pri delovanju velikih sila, čime se postiže ujednačena, ravnomerno sabijena površina.

Osim toga, osoblje finišera može da zadovolji razne zahteve gradilišta tako što će za nekoliko minuta dodati ili ukloniti nastavke pegle bez ikakvih specijalnih alata, što omogućava sistem za brzo priključivanje firme Volvo. Bezbednost i kvalitet dodatno povećavaju nova hidraulička krajnja vrata, pa rukovalac peglom radi brže, a bočna završna površina ostaje čista.

Prilikom asfaltiranja specijalnih profila kruna na putnim površinama, pegle VB 79/89 i VDT-V 79/89 su idealan izbor. Proširive pegle imaju dva dodatna zglobna dela i podešavaju se naviše ili naniže za 10% (5,7°), što omogućava asfaltiranje nepravilnih profila, kao što su specijalne drenaže, sa većom lakoćom, uz manju potrošnju materijala i manji trošak.

Optimalna radna efikasnost

Da bi mašine bile efikasne i da bi duže trajale, Volvo nudi brzo i lako održavanje, kao i čitav niz karakteristika za duži radni vek komponenti i usluga za radnu efikasnost. 

Najbitnije kontrolne tačke su pristupačnije prilikom servisiranja, što znači da će kupci Volvo finišera D-serije smanjiti zastoje u radu i radne troškove. Volvo kompleti za održavanje takođe smanjuju troškove jer optimizuju performanse i radni vek potrošnih delova. Oni olakšavaju kupcima identifikovanje delova za zamenu jer su svi delovi nadohvat ruke, u jednom pakovanju.

Osim toga, tehnološki napredne karakteristike, kao što je menadžer za intervale servisiranja, stalno obaveštavaju kupce o zahtevima u pogledu servisiranja. Sistem upozorava rukovaoca na potrebno ili planirano održavanje i čuva istoriju servisiranja unutar EPM 3 sistema. Da bi daljinski pratili mašine, kupci takođe mogu da se oslone na CareTrack®. Ovaj telematski sistem generiše detaljne izveštaje o lokaciji, korišćenju, produktivnosti i potrošnji goriva mašine, kao i o mnogo čemu drugom. Pomoću dijagnostičkog softvera MATRIS, Volvo dileri mogu da analiziraju radne podatke mašine. Sistem prati aktivnosti i identifikuje oblasti za poboljšanje, pa je ekonomičnost mašine veća, a habanje manje.

Ovi inteligentni sistemi, koji dopunjuju asortiman usluga dostupnih preko mreže Volvo dilera, olakšavaju održavanje izdržljivih finišera P6820D ABG i P7820D ABG u radnom stanju.

  P7820D ABG P6820D ABG
Emisija motora EU Stage 4/EPA Tier 4f  EU Stage 3a/EPA Tier 3 EU Stage 4/EPA Tier 4f  EU Stage 3a/EPA Tier 3
Tip motora D8J D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Snaga motora kW
KS
175
235
170
228
140
188
140
188
... pri brzini motora o/min 1800 1800 2000 2000
Osnovna širina m
ft
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Maksimalna širina asfaltiranja m
ft
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Efikasnost asfaltiranja t/h
short ton/h
900
992
900
992
700
772
700
772
Maksimalna debljina sloja mm
in
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Kapacitet koša ton
short ton
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Težina traktora kg
lb
14900
32849
14650
32298
14350
31636
14200
31306