Evocon DOO Srbija

Volvo CE pokreće novu generaciju mini bagera

Mini bageri iz nove E-serije Volvo Construction Equipment su dizajnirani tako da obavljaju teške poslove u tesnim uglovima – dok svakodnevno smanjuju troškove poslovanja.

Mini bageri iz E-serije Volvo Construction Equipment (Volvo CE) obezbeđuju svugde agilnost i fleksibilnost tako da mogu da prođu i kroz najuži prostor. Tipovi EC15E, EC18E i EC20E su mali, ali teški modeli koji zamenjuju prethodne bagere iz serije D, dok je tip ECR18E sa kratkim zamahom novi dodatak kompaktnom rasponu Volvo CE bagera.

Modeli E-serije imaju zajedničku platformu koja je izgrađena da bi se trajno zapamtila. Sveobuhvatne čelične ploče bezbedno su ugrađene 10mm iza Volvo ekskluzivnog visokog profila od livenog gvožđa koji obezbeđuje zaštitu i stabilnost kopanja. Sa visinom mašine od nešto više od 2m i promenljivim donjim nosačem koji se može smanjiti na manje od 1m – ovi novi modeli mogu da obezbede pristup i do najograničenijih radnih područja. Kada je na položaju, donji deo može da se proširi na 1,35m zbog dodatne stabilnosti. Dizajn obezbeđuje da odgovarajući ugao okvira, stub za zakretanje i cilindar ostanu u okviru gusenica, što dovodi do maksimalne vidljivosti i smanjenog rizika od oštećenja mašine prilikom rada duž prepreka.

volvo mini bager

Bezbedno i jednostavno korišćenje


Možda mogu da prođu kroz uske prolaze, ali rukovaoci shvataju da je prostor kabine ovih mini bagera i prostran i da nije pretrpan. Uz rukovanje pomoću prsta, jednostavan raspored kontrola i velike kočnice, svaki novi model je lak za rukovanje – i obezbeđuje lagane, kombinovane pokrete.

volvo mini bagerKao i kod svih Volvo mašina, bezbednost je centralna tačka mini bagera E-serije. Veliki ulazni prostor i dobro pozicionirani stepenik i rukohvati pomažu pri ulasku i izlasku iz kabine, a kada je na svom mestu, rukovalac je bezbedan, zahvaljujući dobroj vidljivosti, kabini ROPS/TOPS/OPG1 i nadstrešnici kao standardu. Ostale bezbednosne funkcije obuhvataju kontrole koje mogu da se zaključaju i spreče kretanje ako rukovalac ne sedi čvrsto na sedištu, svetlo narandžasti sigurnosni pojas i zeleno trepćuće rotaciono svetlo koje pomaže rukovodiocima na položaju da lako potvrde da rukovaoci nose sigurnosne pojaseve u svakom trenutku. 

Mini bageri se daleko češće kreću od većih bagera za opšte namene, ali je Volvo dizajnirao E-seriju kao brzu, jednostavnu i bezbednu za transport. Ova mini čuda imaju funkciju sa automatskom blokadom zakretanja i četiri lako dostupne tačke za pričvršćivanje na gornjem okviru. Zahvaljujući njihovoj maloj težini i Volvo sistemu transporta sa korpom, mašine mogu bezbedno da se transportuju sa do tri korpe i hidrauličnim prekidačem na malom bageru ili prikolici.

Mala težina


Mini bager EC15E zasniva se na uspehu svog prethodnika, proverene i popularne mašine, posebno u sektoru rentiranja. Ne samo da je male težine, već je i najmanji u Volvo asortimanu, tako da može da prođe i kroz najuži prostor. Dok je na poslu, tip EC15E pri radu dolazi na svoje, i poput svojih velikih sestara obezbeđuje jednostavnu upotrebu i izdržljivost potrebnu za težak svakodnevni, celodnevni rad. Lako održavanje i popravka smanjuju vreme van pogona i pomažu da se obezbede niski ukupni troškovi vlasnika.

Male mašine, VELIKE performanse


Modeli EC18E i EC20E podižu performanse na novi nivo sa 13 procenta povećanja u vučnoj sili, odnosno za 2.130kg i 3.120kg kombinovane sile kopanja. Njihov kapacitet dizanja povećao se u proseku za 22 procenta na prednjoj strani u poređenju sa D serijom koju zamenjuju, plus dodatnih 7 procenata na strani modela EC20E. Donji deo, koji je kod modela EC18E duži za 11 procenta, doprinosi još boljem sveobuhvatnom kapacitetu dizanja i stabilnosti u poređenju sa prethodnom generacijom, uz povećanje dubine kopanja od 140mm. Za dalju fleksibilnost, pomoćni hidraulični tokovi mogu nezavisno da se prilagođavaju u svakom pravcu, obezbeđujući optimalnu brzinu i kontrolu, a dostupna je i druga pomoćna linija kao opcija.

Mali poluprečnik obrtanja, veliki potencijal


Model ECR18E je potpuno novi model i ima dizajn kratkog zamaha. Može da prođe kroz najuže prostore, a ultra-kratki dizajn zadnje rampe obezbeđuje mu najmanji poluprečnik u Volvo asortimanu. Uređaj je u potpunosti stabilan tokom svih 360osuperstrukturalnog zamaha, a njegova promenljiva šasija može da se uvuče na samo 995 mm ili da se proširi do 1.352 mm. Idealan za rad na pregrađenim radnim mestima, novi model ECR18E dopunjuje ponudu Volvo mini bagera koja do sada sadrži sedam modela sa poluprečnikom kratkog zamaha u rasponu od 1,7 do 9,5 tona.

volvo mini bager ecr18e

Kompletan paket za maksimalnu profitabilnost


volvo mini bager E-serija može bez napora da se održava zahvaljujući jedinstvenom Volvo rezervoaru za gorivo koji nudi impresivnu lakoću pristupa u prostoru za motor i lako lociranje dnevnih kontrolnih tačaka. Interval podmazivanja od 50 sati dodatno doprinosi najjednostavnijem servisiranju u klasi ovih mašina. Motor može da se opremi funkcijama automatskog praznog hoda i automatskog isključivanja motora koje pomažu u smanjenju ometanja bukom, troškova servisiranja i potrošnje goriva – one, konačno, obezbeđuju veću maloprodajnu vrednost mašine. Kao i kod svih Volvo modela, E-serija može da se upotpuni nizom priključaka, kao što su spojnice za brzo priključivanje, korpe, prekidači i Volvo originalni delovi.

Za više informacija ili da pronađete Volvo dilera idite na volvoce.com

 

Ključne specifikacije:

     EC15E ECR18E  EC18E  EC20E
Radna težina kg  1 640  1 700  1 810  1 965
Snaga motora (bruto) kW  12  12  12  12
Kapacitet korpe I  36  36  36  63
Visina mašine mm  2 335  2 300  2 335  2 335
Širina mašine mm  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
Sila kidanja, ISO daN  1 290 1 290 1 290  1 827
Sila otkidanja, ISO daN  795  795  795  1 229
Maks. dubina pri kopanju mm  2 434 2 434 2 434  2 579
Maks. visina kipovanja mm  2 588  2 588  2 588  2 796

*Svi proizvodi nisu dostupni na svim tržištima. U skladu sa našom politikom kontinuiranog poboljšanja, zadržavamo pravo na izmene specifikacija i dizajna bez prethodne najave. Slike ne moraju nužno da prikazuju standardnu verziju mašine.