Evocon DOO Srbija

Volvo CE na tržište izbacuje kruti damper od 100 t

Potpuno novi R100E od 95 t (100 tona) kompanije Volvo Construction Equipment je podešen tako da bude moćan radnik za radove u rudniku i kamenolomu, čime u prvi plan svog dizajna stavlja male ukupne troškove vlasništva.

Sa veličinom i kapacitetom koji ga jednostavno čine najvećim damperom u liniji proizvoda kompanije, novi R100E kruti damper kompanije Volvo Construction Equipment obećava da će smanjiti troškove rada korisnika optimizujući produktivnost, radnu efikasnost i udobnost rukovaoca.

Ovaj revolucionarni model je zasnovan na snažnoj DNK, sa korenima koji potiču iz davne 1919. godine. Tokom skoro 70 godina, Volvo CE Motherwell pogon je projektovao, proizvodio i distribuirao krute dampere. Nijedna druga mašina ne može da se uporedi sa modelom R100E koji se zasniva na skoro jednom veku inženjerskog savršenstva.

Prevezite više, zaradite više


Volvo Rigid Hauler R100E T2Nudeći stvarni transportni kapacitet od 100 t/95 tona, najnovija zvezda u Volvo voznom parku omogućava rukovaocima da brže ispune proizvodne ciljeve. Proizveden da pruža performanse, R100E se pogoni premium motorom od 783 kW (1075 ks). Kombinovani pogonski sklop pruža mogućnosti velikog obrtnog momenta, neprevaziđene performanse vuče i silu trenja vodeću u klasi za optimalnu vučnu silu. Kontrolu pogonskog sklopa i impuls mašine obezbeđuje nova Volvo Dynamic kontrola menjača koja automatski prilagođava tačke prenosa menjača u zavisnosti od gradilišta i radnih specifikacija.

R100E je proizveden za sve površinske radove u rudniku i kamenolomu kod kojih su troškovi rada od ključnog značaja. Sa R100E, koji poseduje karoseriju u obliku slova V i kapacitet od 60,4 m3 za optimalno zadržavanje tereta i minimalno vraćanje materijala, korisnici mogu da očekuju manju potrošnju po vuči. Politika profila utovara priznata u industriji omogućava da rukovalac postigne dosledan prosečni ciljni transportni kapacitet (95 t), dok brzi sistem naginjanja karoserije obezbeđuje kraća vremena ciklusa za univerzalne efikasne performanse.

Volvo nadograđuje veliki kapacitet i brzine vuče svog krutog dampera pomoću inteligentnih sistema za nadzor. Opcija ugrađenog merenja težine (OBW) je integrisani sistem koji obezbeđuje da mašina premešta optimalan bezbedni transportni kapacitet da bi se dodatno optimizovala proizvodnja i smanjili troškovi rada. Ona to obavlja korišćenjem spoljašnjih senzora pritiska za nadzor i prenos statističkih podataka mašine na ugrađeni ekran za rukovaoca Ne samo da informacije o mašini mogu da se pregledaju u realnom vremenu na ugrađenom ekranu, njima takođe može da se pristupi daljinskim putem preko Volvo CareTrack® telematskog sistema da bi se rukovaocima i menadžerima voznog parka pomoglo da poboljšaju planiranje.

Korisnici zainteresovani za povećanje produktivnosti postojećih i budućih projekata mogu da pristupe Volvo simulaciji lokacije uz pomoć svog lokalnog Volvo dilera. Sistem radi tako što korisnicima obezbeđuje vredne informacije o njihovoj mašineriji, izborima voznog parka i konfiguraciji lokacije, pomažući im da povećaju svoju produktivnost, dok bolje upravljaju troškovima vlasništva i operativnim troškovima.

Izdržljiva konstrukcija


Radna efikasnost i produktivnost su dovele do fokusiranja na izdržljivi dizajn mašine, koji promoviše veliku zaštitu komponenti i duže radne cikluse, za produžene intervale između planiranih održavanja.

Nudeći izuzetno pouzdanu stabilnost, R100E osvaja najteže terene a istovremeno održava kompletnu kontrolu. Robusni damper nudi nizak centar gravitacije i opremljen je ekspertski projektovanom karoserijom i šasijom koja harmonično funkcioniše sa McPherson amortizerom sa prednjim vešanjem sa viljuškastom sponom i novim lako pokretljivim upravljačkim sistemom. Rukovalac može da jednostavno manevriše oko tesnih uglova laganim, intuitivnim upravljanjem koje obezbeđuje daljinski postavljen orbitrol kontrolni ventil sa ugrađenim pilot pogonom.Volvo Rigid Hauler R100E T2

Ne samo da je R100E projektovan da postigne optimalne performanse i produktivnost putem visokih nivoa udobnosti rukovaoca, kontrole mašine i stabilnosti, on takođe obećava da će smanjiti troškove popravke. Prednje vešanje je široko postavljeno da apsorbuje opterećenje i udarce o površinu tla, kao i da zaštiti vitalne strukture mašine. Detaljni inženjering je takođe očigledan u dizajnu okvira mašine „konjska zaprega“, koji obezbeđuje fleksibilnost za kretanje po neravnom terenu. Proizveden od upravljačkih šina četvrtastog poprečnog preseka, okvir poseduje veoma čvrste čelične odlivke na ključnim mestima opterećenja da bi apsorbovao udarce u tlo. Svi otvori okvira su obloženi radi dodatne zaštite. Značajna sredstva su uložena u rigorozno testiranje okvira i karoserije, koje je uključivalo primenu šasijskog opterećenja za simulaciju zamora materijala tokom 60.000 sati. Sa karoserijom proizvedenom od 400-HBW tvrdog čelika otpornog na jake udarce i abraziju, R100E kruti damper postiže dugotrajne performanse.

Izbor rukovalaca


R100E nije samo veoma efikasna mašina, on takođe stavlja produktivnost rukovaoca u prvi plan - počev od kabine za rukovaoca sa atestiranom ROPS/FOPS konstrukcijom. Nudeći smanjene vibracije i spoljašnju buku, kabina je postavljena na izolacione nosače viskoznog tipa za veći kvalitet vožnje.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

Iz sedišta rukovaoca, smeštenog sa leve strane kabine, rukovalac može da posmatra gradilište i okolne oblasti kroz veliku staklenu površinu i vetrobransko staklo sa niskim nagibom. Dobra vidljivost je dopunjena okružujućim sistemom vidnog polja od 360° koji je omogućio Volvo Smart View. Sistem koristi više spoljašnjih kamera sa izuzetno širokim uglom da bi proizveo ptičju perspektivu vozila i okolnog radnog područja preko ugrađenog ekrana. Prednosti ovog sistema od 360° prevazilaze povećanje bezbednosti rukovaoca i radnog osoblja; one takođe smanjuju ili eliminišu sudare sa drugim predmetima i smanjuju oštećenje mašine i pneumatika, delimično prilikom hoda unazad, pošto omogućavaju da rukovaoci bezbedno izbegnu prepreke na tlu. Smanjenje rizika od slučajnog oštećenja mašine smanjuje troškove popravke i povećava radnu efikasnost.

Svi ekrani i ergonomično postavljene kontrole na dohvat ruke nalaze se u blizini potpuno podesivog Volvo sedišta za rukovaoca sa vazdušnim vešanjem, jednostavno podešenog tako da odgovara telu rukovaoca. Kabina je opremljena funkcijama pod pritiskom i HVAC kontrolom, kao i obiljem prostora za skladištenje za smanjenje nereda i ometanja u kabini.

Kao i kod svih Volvo mašina, kruti damper je proizveden sa akcentom na bezbednost, a bezbednost je ugrađena u svaki aspekt mašine visokih performansi. Zbog zaštite rukovaoca i osoblja na gradilištu, svi sistemi mašine, kao što su prekidači za isključivanje u hitnim slučajevima, su lako dostupni. Retarder menjača i neutralna zaštita od klizanja pružaju bezbednu kontrolu mašine na nizbrdicama, dok zaštita od prevelike brzine motora automatski usporava mašinu na bezbedna radna ograničenja.

Jednostavan za pregled


Volvo Rigid Hauler R100E T2Redovni servisni pregledi su potrebni da bi se otkrili potencijalni problemi i obezbedio dug vek trajanja. R100E čini pristup dnevnim servisnim proverama i rutinskom održavanju brzim i jednostavnim zahvaljujući neklizajućim stepenicama i bezbednim rukohvatima, da bi mašina nastavila sa radom što je pre moguće. Sve tačke za servisiranje su strateški grupisane i smeštene na dohvat ruke sa tla i servisne platforme da bi obezbedile brzo, jednostavno i bezbedno održavanje ili podešavanje mašine, dok dizajn točka sa direktno postavljenim naplacima obezbeđuje brzu i jednostavnu montažu i uklanjanje. U kabini, pristupite dijagnostičkim podacima vrhunskog nivoa pomoću praktične kontrolne table za brzu analizu i rešenja. Sa kontrolne table, rukovalac može brzo da prati stanje mašine i pristupi sistemskim pritiscima, temperaturama, potrošnji goriva, dijagnostici motora, dijagnostici menjača i VCU dijagnostici.

R100E takođe poseduje visok nivo hidraulične filtracije sa magnetnim usisnim filterima na svakom hidrauličnom funkcionalnom sistemu, kao i filtraciju pritiska na upravljaču, pumpu za aktiviranje kočnica i jedinice za hlađenje zadnje kočnice. Primarni i sekundarni filteri za gorivo postavljeni na motor kombinuju naprednu dvofaznu filtraciju ulja za uklanjanje štetnih zagađivača. Opremljen izdržljivim funkcijama koje obezbeđuju superiornu zaštitu, R100E optimizuje operacije i produžava intervale održavanja za manje troškove rada.

U retkim prilikama u kojima Volvo R100E zahteva veću pažnju od obične rutinske servisne provere, Volvo stručnjaci su vam uvek pri ruci da obezbede specijalistički savet preko obimne infrastrukture dilera i tehničara. Kombinujući lokalno znanje sa globalnim rudarskim iskustvom, Volvo nudi širok spektar rešenja za korisnike - od telematskih izveštaja mašine, Volvo ugovora o uslugama (VSA) i produženih garancija - do povećanja profitabilnosti tokom celog veka trajanja mašine.

Ključne specifikacije:

Transportni kapacitet kg / lb 95000 / 209,439
Zapremina opterećene karoserije SAE 2:1 m3/ y3 60,4 / 79
Neto težina kg / lb 69550 / 153,331
Bruto težina kg / lb 164550 / 362,770
Motor Cummins QST30 CAC (Tier 2 / Stage II)
Maksimalna bruto snaga motora kW / ks 783 / 1,050
...pri brzini motora o/min 2100
Maks. SAE J1349 bruto obrtni moment Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
...pri brzini motora o/min 1300
Maks. brzina km/h / milja/h 50 / 31.1

Napomena: slike iz ovog obaveštenja za štampu možete direktno da preuzmete kada kliknete ovde.