Evocon DOO Srbija

Volvo CE predstavlja novi asortiman krutih dampera

Novi kruti damperi D serije kompanije Volvo Construction Equipment se zasnivaju na dokazanom konceptu dampera i poseduju najnoviju tehnologiju koja optimizuje ekonomičnu potrošnju goriva i radnu efikasnost.

Kompanija Volvo Construction Equipment je dopunila svoj asortiman dampera vodećih u industriji uvođenjem krutih dampera R45D, R60D i R70D. Pokrivajući kapacitete transportovanja tereta od 41 do 65 tona (45 t-72 t), ove mašine su projektovane da pomognu u smanjenju jednog od najvažnijih operativnih troškova u industriji za svoje korisnike - potrošnju goriva, kao i da promovišu bezbedan rad i jednostavno korišćenje.

Iako su kruti damperi D serije novi, oni imaju bogatu istoriju koja je počela pre više od 70 godina kada je tim tehničkih stručnjaka i inženjera predstavio prvi terenski kiper u svetu proizveden u Volvo CE postrojenju u Madervelu, Škotska. Sada podržani Volvo CE dizajnom i osnovnim proizvodnim vrednostima, kruti damperi D serije su proizvedeni u istom pogonu koji je decenijama proizvodio krute dampere. Kombinujući moćno nasleđe, tehničku stručnost i moderne procese, najnoviji damperi korisnicima pružaju visokokvalitetnu, pouzdanu i produktivnu opremu.

Efikasnost kao standard


Sa pogonom koji obezbeđuju premium motori, R45D, R60D i R70D kruti damperi postižu visoke performanse, obrtni moment i do 567 kW (760 ks) snage, čak i pri malim brzinama motora. Povrh toga, duži intervali servisiranja i efikasna upotreba goriva brinu se za izuzetno male operativne troškove.Elektronska integracija motora i menjača omogućava da mašine postignu kvalitet ravnomerne promene brzine za dosledan impuls i ubrzanje u svim transportnim primenama. Performanse i ekonomična potrošnja goriva su poboljšani integrisanim sistemom položaja brzina koji uključuje dva rasporeda promena brzina - Snaga i Ekonomičnost - za prilagođene performanse u svim uslovima vuče. Rukovalac može da unapred izabere režim rada menjača radi prilagođavanja različitim teretima za vuču. U međuvremenu, hidraulični sistemi obezbeđuju neophodan protok za rashladne sisteme i sisteme za aktivaciju, koji obezbeđuje produktivnost potrebnu za kratka vremena ciklusa i efikasnije performanse.

Energetski produktivna vozila


Efikasni i inteligentni, Volvo damperi poboljšavaju konkurentnu specifičnu snagu, efikasnu promenu brzine i optimalnu raspodelu težine, omogućavajući rukovaocima da brže ispune proizvodne ciljeve. Sa impresivnom vučnom silom koju generišu kako dizajn tako i konfiguracija kompletnog pogonskog sklopa, R45D, R60D i R70D kruti damperi su idealne mašine za prelazak preko strmih nagiba koji se često mogu naći u rudnicima i kamenolomima. Zahvaljujući poboljšanju obrtnog momenta na zadnjoj osovini sa niskim stepenom prenosa, kalibracija kompletne pogonske osovine obezbeđuje visoke nivoe trenja, što dovodi do odlične produktivnosti na lošim uslovima tla i strmijim nagibima.Karoserije velikog kapaciteta, otporne na abraziju, obezbeđuju dobro zadržavanje materijala, izrađene su od čelika specifikacije HARDOX400 i pružaju zagrevanje izduvnih gasova da bi se obezbedio čist istovar i minimalno zadržavanje materijala. Da bi se optimizovala efikasnost gradilišta i produktivnost za postojeće i buduće projekte, korisnici imaju pristup različitim pametnim sistemima, kao što je Volvo simulacija lokacije koja obezbeđuje informacije o mašineriji, opcijama voznog parka i konfiguraciji lokacije. Produktivnost rukovaoca je poboljšana funkcijama sa brzim odzivom, kao što su upravljanje i kontrole kojima se lako rukuje. Radi dodatne praktičnosti, rukovalac može da prilagodi svoju udobnost pomoću HVAC sistema visokog kapaciteta.

Издржљива конструкција


Kruti damperi D serije nisu samo kratkoročno produktivne mašine - oni nastavljaju da rade tokom dugog radnog veka, obezbeđujući veću dostupnost mašine i značajno smanjenje troškova održavanja i popravki. Da bi zadovoljile teške uslove na gradilištu, ove izdržljive mašine su rigorozno testirane pod ekstremnim radnim uslovima da bi se postigla značajna dugotrajnost mašine i komponenti. Damperi jednostavnog dizajna su opremljeni sklopom okvira koji obezbeđuje rezervu strukturalne snage i umnogome prevazilazi uslove svakog zahtevnog gradilišta. Sa balansiranom raspodelom težine, zahvaljujući centralno postavljenom menjaču i niskom centru gravitacije, svi uticaji opterećenja su podjednako raspoređeni po pneumaticima. Veoma snažna šasija krutih dampera koja može da izdrži ekstremna strukturalna naprezanja apsorbuje udarce i vibracije iz uslova puta i procesa utovara radi veće strukturalne dugotrajnosti i manje operativne troškove zbog smanjenog održavanja.

Kruti damperi su podešeni tako da postignu dobru dugotrajnu vrednost zahvaljujući komponentama koje poboljšavaju radni učinak. Vek trajanja primarnog kočionog sistema je produžen pomoću retardera menjača, standardne funkcije koja smanjuje brzinu motora i povećava korišćenje radnih kočnica. Pošto je dugotrajnost komponenti ključna za male troškove rada, svaka komponenta je zaštićena. Na primer, hidraulični sistem ima nekoliko nivoa filtracije da bi se zaštitio od kontaminacije iz dovodnog fluida, čime se povećava radna efikasnost mašine. Mašine su takođe opremljene bezbednim režimom motora koji obaveštava rukovaoca kada se aktivira sistem za zaštitu motora sa smanjenjem snage. Snaga i brzina motora će se postepeno smanjivati u zavisnosti od nivoa ozbiljnosti stanja van predviđenih opsega, čime se sprečava oštećenje motora. Parametri motora uključuju visoke temperature rashladne tečnosti, izlaze pedale gasa i nizak nivo rashladne tečnosti.

Bezbednost nam je u genima


Proizvedeni za naporan rad, kruti damperi D serije su takođe potpuno opremljeni funkcijama za bezbedniji rad na gradilištu. Iz kabine sa atestiranom FOPS konstrukcijom, opremljene nadstrešnicom sa ROPS konstrukcijom, rukovalac ima pregled lokacije i okoline pogodan za upravljanje. Vidljivost je poboljšana pomoću sedišta za rukovaoca koje je postavljeno sa leve strane kabine i Volvo Smart View sistemom koji kombinuje četiri spoljašnje kamere da bi formirao ptičiju perspektivu operacija, koja se vidi na ugrađenom monitoru.

Sa bezbednošću ugrađenom u svaki aspekt dizajna, ove mašine visokih performansi mogu da se kreću nagore i nadole po strmim nagibima i da ostanu pod potpunom kontrolom zahvaljujući retarderu menjača i kočnica i opcionoj neutralnoj zaštiti od klizanja. Element zaštite od prekomerne brzine automatski usporava mašinu na bezbedna radna ograničenja, dok zaštita od podizanja karoserije sprečava povećanja brzine tokom kretanja sa karoserijom u podignutom položaju. Sa velikim brojem drugih bezbednosnih funkcija, kao što su sigurnosno kočenje i sekundarni upravljački sistemi, mašina obezbeđuje spokojstvo koje je veoma važno.

Održavanje je sada jednostavno


Da bi se garantovao dug radni vek i maksimalna radna efikasnost, potrebni su redovni servisni pregledi za detektovanje potencijalnih problema pre nego što do njih dođe. Pristup mašini je bezbedan i jednostavan zahvaljujući neklizajućim stepenicima i bezbednim rukohvatima. Sa široke platforme i nivoa tla, tehničari mogu bezbedno da pristupe praktično grupisanim kontrolnim tačkama uz minimalno korišćenje alata. Centralno montiran menjač obezbeđuje jednostavan pristup bez potrebe za uklanjanjem drugih komponenti. U kabini, rukovalac ima pristup dijagnostičkim podacima vrhunskog nivoa putem kontrolne table za brzu analizu i rešenja.

Ako je damperima potrebno više pažnje od rutinske servisne provere, korisnici mogu da se oslone na Volvo globalnu servisnu infrastrukturu tehničara, radionica i dilera. Kombinujući lokalno znanje i globalno rudarsko iskustvo, Volvo nudi dobru dostupnost delova, Volvo ugovore o servisiranju i telematske izveštaje mašine koji dodatno podržavaju posvećenost kompanije Volvo da smanji operativne troškove korisnika.


 

Ključne specifikacije:

    R45D R60D R70D
Kapacitet transportovanja tereta kg
lb
41000
90,389
54500
120,152
65000
143,300
Zapremina opterećenog kućišta SAE 2:1 m3
yd3
26
34
35
46
41,5
54
Neto težina kg
lb
36435
80,325
42048
92,700
49573
109,290
Bruto težina kg
lb
77435
170,715
96548
212,852
114573
252,590
Motor   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Emisija motora   Tier 3 / Stage IIIA Tier 3 / Stage IIIA Tier 2 / Stage II
Maksimalna bruto snaga motora kW
KS
392
526
522
700
567
760
...pri brzini motora o/min 2 000 2 000 2 100
Maks. SAE J1349 bruto obrtni moment Nm
ft lbf
2407
1,775
2981
2,199
3323
2,451
... pri brzini motora o/min 1500 1500 1350
Maks. brzina km/h
mi/h
65,0
40.4
57,5
35.7
57,0
35.4

Napomena: Slike iz ovog obaveštenja za štampu možete da preuzmete kada kliknete ovde.