Evocon DOO Srbija

Volvo Assist asortiman je izbačen na evropsko tržište na izložbi Intermat 2018. godine

Volvo Construction Equipment izlaže celokupan asortiman Volvo Assist rešenja koja su opremljena najsavremenijim Volvo Co-Pilot displejem u kabini.

Na Intermat izložbi 2018. godine, Volvo Construction Equipment izlaže svoj najsavremeniji pristup upravljanju mašinom u industriji sa proširenim asortimanom inteligentnih kontrolnih sistema mašine. Izložba u Parizu će predstaviti kompletan paket Volvo Assist programa za evropsko tržište, koji obuhvata unapređeni sistem Load Assist za utovarivače točkaše, Haul Assist za artikulisane tegljače, Dig Assist za bagere, Compact assist za valjke za zemlju i asfalt i Pave Assist za finišere za asfalt.

volvo-assist-range-revealed-to-european-market-at-intermat-2018-02-1920Volvo Co-Pilot: partner u kabini

Svi Volvo Assist programi su opremljeni nedavno nadograđenim Volvo Co-Pilot ugrađenim displejem koji je dizajniran da poveća profitabilnost putem veće preciznosti u obavljanju zadataka. 10-inčni ekran osetljiv na dodir je intuitivna, prilagodljiva platforma koja koristi ugrađene podatke o mašini i senzore velike preciznosti da obezbedi podatke u realnom vremenu, za veću efikasnost rukovaoca i performanse na lokaciji.

Svaka Volvo Assist platforma poseduje intuitivni set aplikacija za poboljšanje produktivnosti koje rukovaocu pomažu da nadgleda napredak i učinak njihovog rada u realnom vremenu.

Load Assist: bolji sistem za merenje težine

volvo-assist-range-revealed-to-european-market-at-intermat-2018-03-1920Load Assist za L110H-260H utovarivače točkaše je dodatno razvijen da poboljša efikasnost rukovaoca i performanse lokacije. Ažurirana platforma je opremljena sistemom Volvo Co-Pilot i poseduje aplikaciju ugrađenog merenja težine, čime rukovaocu pruža uvid u teret u korpi u realnom vremenu, sa preciznošću u okviru +/- 1%.

Korišćenjem senzora za pritisak i položaj, ugrađeni sistem za merenje težine snima sve podatke o teretu u pokretu da bi eliminisao bilo kakve prekide radnog procesa. Sistem mašini dostavlja informacije putem Caretrack® telematskog sistema koji obezbeđuje daljinski pristup informacijama mašine, kao što su ukupan transportovani teret, transportovani teret po litru goriva i broj ciklusa. Sa ovim informacijama, rukovaoci i menadžeri voznog parka na bolji način mogu da upravljaju produktivnošću i spreče preopterećenje što, zauzvrat, ograničava habanje mašine, oštećenje pneumatika i prekomernu potrošnju goriva.

Haul Assist: M2M komunikacija

Haul Assist je prvi program u Volvo Assist asortimanu koji nudi komunikaciju mašina-sa-mašinom za zglobne dampere. Haul Assist kombinuje aplikacije Ugrađeno merenje težine, Mapa i Savetnik za brzinu da bi optimizovao teretni kapacitet, obezbedio precizno pozicioniranje drugih mašina na lokaciji i povećao ekonomičnu potrošnju goriva.

Haul Assist je dostupan za svih sedam modela zglobnih dampera, od A25G do A60H.

Dig Assist: projektovan da uradi više

Dig Assist sa svoja tri nivoa produktivnosti (2D, Dizajn na terenu i 3D) je sada dostupan na nekoliko Volvo bagera guseničara (EC220E, EC250E i EC300E) i bagera točkaša (EW160E, EWR150E i EWR170E) između 15 t i 30 t. Sa kontrolnim sistemom mašine Dig Assist, Volvo zaista donosi nešto novo na tržište - tri nivoa pomoći za rukovaoce za produktivnije aktivnosti kopanja od jednostavnih do složenih primena i projekata. Puna 3D opcija je sada dostupna sa tehnologijom Topcon. 3D opcija će u budućnosti takođe biti dostupna sa tehnologijom Trimble.

Radi dodatne vrednosti za korisnike, kompanija Volvo CE je razvila celokupni hardver i on je fabrički postavljen tako da spada pod garantna pravila kompanije Volvo CE sa stručnim servisiranjem Volvo CE mreže.

Compact Assist: uspeh nikad nije bio lakši

Compact Assist za novu generaciju modela SD75B do SD160B valjkova za zemlju koristi mapiranje izmerene vrednosti sabijanja (CMV) i brojanje prolaza da bi proizveo doslednije, visokokvalitetno i ekonomično sabijanje. Compact Assist svakom valjku dodeljuje preklapanje prolaza i cilindra sa pojedinačnom bojom, što rukovaocu omogućava da jednostavno detektuje praznine da bi održao ravnomerno sabijanje.

U međuvremenu, Compact Assist za DD105 valjke za asfalt je dostupan u dva modula: Compact Assist, za beleženje i prikaz mapiranja prolaza i temperature i Compact Assist sa funkcijom Density Direct za izračunavanje procenjenog sabijanja materijala u realnom vremenu.

Pave Assist: radite precizno

Pave Assist je dostupan za celokupni asortiman Volvo finišera klase 2,5 m. On poseduje alatke Material Manager, Weather View i opcioni Thermal Profiling. Material Manager je funkcija koja vam nudi korisne proračune kao što su asfaltirano rastojanje i tonaža, asfaltirana površina i emisija ugljen-dioksida. Ona štedi sate merenja i ručnog pravljenja dokumentacije zahvaljujući ugrađenim informacijama i automatizovanim izveštajima.

Weather View rukovaoce informiše o trenutnim i predstojećim vremenskim uslovima i pomaže menadžeru gradilišta da planira unapred. Thermal Mapping vrši nadzor temperature mešanja asfalta za asfaltiranje iza pegle, jednog od najvećih faktora koji utiču na dugotrajnost trotoara.

Sve u svemu, Pave Assist rukovaocima finišera za asfalt nudi uvid u kvalitet i produktivnost operacija asfaltiranja u realnom vremenu - tokom posla i nakon što se on završi.

volvo-assist-range-revealed-to-european-market-at-intermat-2018-04-1920

Nikada ne prestajte da poboljšavate

Posebno projektovani da odgovaraju Volvo mašinama, Volvo Co-Pilot sve platforme Volvo Assist se podvrgavaju opsežnom procesu proizvodnje i testiranja da bi zadovoljili najviše standarde kvaliteta. Displej tableta sa operativnim sistemom Android je projektovan za brzi rast funkcionalnosti, nudeći Volvo korisnicima i dilerima kraće vreme za plasiranje novih softverskih aplikacija na tržište. Volvo CE će ponuditi nove funkcionalnosti svim Volvo Co-Pilot korisnicima putem njihovih dilera, zahvaljujući mogućnosti bežičnog ažuriranja softvera. Diler može da aktivira novu funkcionalnost mašine daljinskim putem na zahtev korisnika. Volvo obimna mreža dilera je najbolji partner za zadovoljenje poslovnih potreba, uključujući mašine, dodatke, delove, garanciju i usluge.

Slika 1: Prikaz displeja Volvo Co-Pilot sa sistemom Haul Assist iz kabine
Slika 2: Ekran Volvo Co-Pilot sa sistemom Load Assist
Slika 3: Haul Assist sa ugrađenim sistemom za merenje težine
Slika 4: Volvo Co-Pilot sa sistemom Pave Assist