Evocon DOO Srbija

Volvo ECR355E – uvek sa odgovarajućim performansama

Novi bager E-serije firme Volvo Construction Equipment nudi do 10% ekonomičniju potrošnju goriva, značajno veće sile kopanja i podizanja, kontrolu i maksimalnu radnu efikasnost kako bi se obezbedio najveći standard po pitanju produktivnosti i performansi.

Predstavljamo vam ECR355E, bager malog poluprečnika obrtanja firme Volvo Construction Equipment. Zasnovana na proverenoj konstrukciji E-serije, najnovija mašina od 35 tona je snažna i precizna, zbog čega je idealna za polaganje cevi, postavljanje kutija za rovove i komunalne zadatke.

Žila kucavica ove mašine za teške radne uslove je robustni Volvo motor sa Stage IV/Tier 4 Final atestom. Kombinujući veliki obrtni moment i malu brzinu motora, Volvo D8 motor obezbeđuje 180 kW (241 KS) i do 10% ekonomičniju potrošnju goriva, što pomaže kupcima da rade brže i efikasnije. Napredni elektohidraulički sistem skladno funkcioniše sa snažnim Volvo motorom u cilju manje potrošnje goriva i emisije izduvnih gasova, kao i bržeg i lakšeg rada. Kraćem trajanju ciklusa takođe doprinosi funkcija plutanja strele koja štedi snagu pumpe prilikom spuštanja strele.

Da bi performanse bile vrhunske, a radni troškovi mali, ECR355E ima integrisani Volvo sistem radnih režima. U zavisnosti od aktuelnog zadatka, rukovalac može da odabere I (prazan hod), F (fino), G (opšte), H (teško) i P (maks. snaga). Novi ECO režim koristi najnoviju tehnologiju za kontrolu elektronske pumpe da bi potrošnja goriva bila još ekonomičnija, bez ikakvog gubitka performansi u većini radnih uslova.

Mali poluprečnik obrtanja, veliki potencijal

Osim što Volvo ECR355E obavlja više zadataka sa manje goriva, on to radi i sa manje napora. Elektrohidraulički sistem, na primer, nudi značajno veći kapacitet podizanja i silu kopanja. Pošto može da kopa, da se obrće i da utovaruje više materijala, ECR355E postiže veću produktivnost u širem spektru primene i radnih uslova.

Od radova na izgradnji puteva do teške infrastrukture, ECR355E se prilagođava gradilištu jer ima robustnu konstrukciju i mnogo standardnih i opcionalnih karakteristika, kao što su Volvo dozerski nož, spojnica za brzo priključivanje, pomoćna hidraulika i opcionalna dvodelna strela. Da bi se bolje prilagodio različitim specifikacijama posla, Volvo ECR355E može lako da se transportuje sa jednog gradilišta na drugo zato što je kompaktne veličine. Na raspolaganju su opcionalni uski i dugački donji postroji radi veće mobilnosti mašine. Osim toga, ECR355E ima veći hidraulički protok u cilju precizne kontrole prilikom ravnanja terena i kombinovanih operacija. Sinhronizovana strela i krak olakšavaju pomeranje pri istovremenom kretanju i podizanju i doprinose kvalitetnijem ravnanju terena.

Da bi se povećala i održala produktivnost na gradilištu, Volvo nudi usluge za produktivnost. Ponašanje rukovalaca, priprema gradilišta i konfiguracija mašine su samo neki od mnogih faktora u okviru usluga za produktivnost koji mogu da se poboljšaju da bi produktivnost bila mnogo veća. Kupci mogu da biraju razne opcije mašine, Assist rešenja i pakete obuke da bi poboljšali učinak postojećeg Volvo voznog parka i tako više radili i zaradili.

Uradite više – bez napora

U cilju lakog manevrisanja pri ulasku u uske oblasti na gradilištu i izlasku iz njih, najnoviji bager E-serije postavlja strože standarde po pitanju kontrole i lakog rukovanja tako što nudi mnogo novih karakteristika. Unutar zvučno izolovane Volvo kabine, prilagođeni režimi odziva na komandnim ručicama obezbeđuju da mašina radi tačno ono što rukovalac želi. Hidraulički sistem odgovara Volvo D8 motoru, što dodatno povećava snagu i kontrolu bagera. Kontrolu i lako rukovanje olakšava interfejs čoveka i mašine (HMI), elektronski sistem koji rukovaocu omogućava da fino podešava funkcije i postavke preko monitora i tastature. Integrišući ergonomske komande i jednostavne prekidače sa tastaturom, HMI povezuje rukovaoca i tehnologiju i tako stvara koheziono radno okruženje.

Kada sedi u vrhunskoj Volvo kabini sa ROPS atestom, rukovalac ima preglednost u svim pravcima oko mašine zahvaljujući velikim prozorima i uskim stubovima. Opcionalna Volvo Smart View karakteristika kombinuje četiri spoljašnje kamere da bi na monitoru prikazala mašinu iz ptičje perspektive. Sistem omogućava rukovaocu da posmatra sve okolne oblasti, što je prednost pri radu u uskim oblastima.

Ergonomski konstruisana kabina takođe ima veliko vertikalno vetrobransko staklo radi veće preglednosti i bezbednosti. Veliki gornji prednji prozor može lako da se podigne i skloni da ne bi smetao, a donji deo može da se skine i odloži unutar kabine da bi se još lakše radilo. Optimalnu praktičnost i udobnost obezbeđuje napredni sistem za klimatizaciju koji se lako podešava pomoću LCD monitora od osam inča. Vrhunski sistem za cirkulaciju vazduha i odmrzavanje ubrzava grejanje i hlađenje kabine za ugodnije okruženje. Druge standardne karakteristike su podesivo sedište, veliki prostor za noge i prigušivači vibracija, što omogućava rukovaocu da ostane svež, oprezan i fokusiran.

Dorastao testu

Osim produktivnosti i kontrole, ova mašina za teške radne uslove je uvek na raspolaganju i spremna za rad. ECR355E ima donji postroj sa X-okvirom i gornjim valjcima od kovanog čelika, kao i robustnu strelu i krakove za održivu radnu efikasnost i dug radni vek. Široka vrata odeljka sa nivoa podloge pružaju nesmetan pristup najbitnijim tačkama za održavanje, kao što su potisne slavine pumpe, filteri i rashladni paket. Osim toga, logički grupisane cevi za podmazivanje, neklizajuće ploče i razni rukohvati omogućavaju rukovaocu da se brzo i lako vrati na posao.

Za rušenje i druge primene u teškim radnim uslovima, Volvo nudi pakete za ojačanje i zaštitu u cilju zaštite Volvo mašina. Kupci mogu da odaberu nešto iz širokog asortimana opcija, uključujući štitnike cilindara strele i korpe, bočna vrata za teške radne uslove, ojačane donje zaštitne ploče, zaštitu reduktora za obrtanje i zaštitu od predmeta u padu (FOG) na kabini.

Osim usluga za produktivnost, Volvo nudi usluge za radnu efikasnost koje su osmišljene tako da smanje troškove popravke i neplanirane zastoje u radu. Koristeći inovativnu tehnologiju, Volvo dileri daljinski prate mašine kupaca. Svi problemi mogu da se dijagnostikuju u ranoj fazi kako bi se preduzele korektivne mere i pronašlo održivo rešenje.

Više od mašine

Volvo nudi sveobuhvatan asortiman priključaka i rešenja za kupce kako bi obezbedio podršku za novi ECR355E i maksimalno skratio cikluse i povećao produktivnost. Uz pomoć Volvo spojnica za brzo priključivanje i sistema za upravljanje priključcima, rukovaoci lako međusobno menjaju priključke kao što su hidraulički čekići, korpe opšte namene, korpe za teške radne uslove, hidrauličke korpe sa preklopnikom i Steelwrist® tiltrotator.

Volvo nudi čitav asortiman spojnica za brzo priključivanje koji uključuje Volvo S-tip, univerzalni tip i SteelWrist® spojnicu za brzo priključivanje. Fabrički montirani tiltrotatori imaju namenske komandne ručice i displej u boji koji su potpuno integrisani sa sistemom mašine. Tiltrotatori su savršeno usklađeni sa novom serijom Volvo bagerskih korpi za agresivno rezanje. Da bi se postigao ispravan protok i pritisak za hidrauličke priključke kao što su kosačice, sekači, makaze, drobilice i tiltrotatori, mašina mora da bude fabrički opremljena raznim dodatnim hidrauličkim vodovima kao što su cevovod za čekić i makaze, kao i cevovod za rotator.

Sistem za upravljanje priključcima zaštićen lozinkom omogućava skladištenje do 20 različitih priključaka. Ovaj praktičan sistem omogućava rukovaocu da unapred podesi tačan hidraulički protok i pritisak preko monitora u kabini kako bi se dobile maksimalne performanse priključaka.

Da bi smanjila broj zastoja u radu i pružila stručnu podršku, firma Volvo proaktivno reaguje na zahteve kupaca u što kraćem roku, zadovoljavajući sve njihove potrebe za servisiranjem i održavanjem preko svojih lokalnih radionica i terenskih servisnih vozila. Osim toga, originalni Volvo delovi su temeljno testirani i odobreni da bi se obezbedio dug radni vek i radna efikasnost mašine. Volvo dileri pomažu kupcima da bolje iskoriste svaku mašinu tako što im nude slobodan pristup kompletnom asortimanu usluga, čime se maksimalno štiti prihod kupaca.

ECR355E – specifikacije

Na osnovu konfiguracije mašine: ECR355EL, dvodelna strela od 6,2 m, krak od 2,55 m i papuče od 700 mm.

Ključne specifikacije:

Motor D8J  
Radna težina kg 34100–38000
lb 75200–83800 
Bruto snaga kW 180
KS 241 
... pri brzini motora o/min 1800 
Kapacitet korpe 0,92–2,06
yd³ 1,24–2,69 
Kapacitet dizanja duž donjeg postroja kg 12680 
lb 27490 
... na dohvatu/visini  m 6,0/1,5 
ft 20/5
Maks. dohvat pri kopanju mm 10741 
ft in 35' 3" 
Maks. dubina pri kopanju mm 6818 
ft in 22' 4" 
Sila kidanja, SAE J1179 (normalna) kN 165 
lbf 37090 
Sila kidanja, SAE J1179 (pojačana)
kN 179 
lbf 40240 
Sila otkidanja, SAE J1179 (normalna) kN 133
lbf 29900
Sila otkidanja, SAE J1179 (pojačana)
kN 144 
lbf 32370 
Ukupna širina mm 3340 
ft in 10' 11" 
Poluprečnik obrtanja zadnjeg kraja mm 1900
ft in 6' 3"