Evocon DOO Srbija

Utovarivači točkaši serije H srednje veličine nude 20% manju potrošnju goriva

Nudeći do 20% ekonomičniju potrošnju goriva, dodatnu univerzalnost i niže operativne troškove, nadograđeni L60H, L70H i L90H utovarivači točkaši kompanije Volvo predstavljaju moćna multitalentovana vozila.

Volvo wheel loader L60H T4F

Teško je zamisliti da bi Volvo Construction Equipment utovarivači točkaši srednje veličine mogli da se poboljšaju, ali nadograđeni modeli L60H, L70H i L90H nude unapređenja na celom vozilu. Kao prvi proizvođač koji je popularizovao koncept utovarivača točkaša pre više od pola veka, kompanija Volvo CE je svoje inženjersko savršenstvo koristila za proizvodnju nadograđenog modela koji je lakši za upotrebu i optimizovala temelje na kojima se zasniva svaka Volvo mašina: malu potrošnju goriva, produktivnost, pouzdanost i radnu efikasnost. H serija sledeće generacije je sada vrhunski utovarivač točkaš koji demonstrira kako je kompanija Volvo CE ostala industrijski lider u ovoj oblasti.

Do 20% efikasniji

Volvo utovarivač točkaš L90H T4FJedna od oblasti u kojoj je postignuto najveće poboljšanje u odnosu na prethodnike je ekonomična potrošnja goriva - utovarivači točkaši srednje veličine troše i do 20% manje. Uz moćne motore i inteligentnu hidrauliku kao prepoznatljivim karakteristikama serije H, ključni faktor u povećanju ekonomičnosti goriva kod novih nadograđenih modela predstavlja funkcija blokiranja. Opciona funkcija eliminiše gubitke u pretvaraču obrtnog momenta kreiranjem direktnog pogona između motora i menjača, koji još efikasnije radi sa osovinama. Blokiranje pretvarača obrtnog momenta je takođe automatsko i ne zahteva unos rukovaoca, a može se prilagoditi tako da dodatno skrati vremena ciklusa i potrošnju goriva. Efikasnost svakog radnog ciklusa je poboljšana povećanom maksimalnom brzinom od 50 km/h, koju omogućava funkcija blokiranja. Sa funkcijom dostupnom na utovarivačima točkašima L70H i L90H, rukovaoci mogu da očekuju bolji odziv pogona, performanse na uzbrdici, brži utovar i prenos tereta, kao i ravnomerniju vožnju.
Za usklađivanje primene i uslova tla, rukovalac može jednostavno da podesi kontrolu sile trenja, koja ne samo da štedi gorivo već takođe smanjuje habanje pneumatika i sprečava okretanje točkova radi efikasnog punjenja korpe. Za najbolje korišćenje snage motora u svim primenama, serija H je opremljena pametnom kontrolom koja obezbeđuje primenu odgovarajućeg obrtnog momenta u svim situacijama. U međuvremenu, pedala za ekonomičnu vožnju takođe smanjuje potrošnju goriva, zahvaljujući mehaničkoj potisnoj sili koja podstiče rukovaoca da smanji gas kada postoji mogućnost da broj obrtaja motora premaši optimalni radni opseg.

Napravljen da bude produktivan

Produktivnost se unapređuje zahvaljujući izvanrednoj stabilnosti mašine. Nova optimizovana jedinica za utovar i redizajnirani protivteg za teške uslove rada obezbeđuju stabilnost, bez obzira na teren. L90H takođe karakteriše povećanje podizne visine za 73 mm i težine tereta za istovar za 3%.
Nisu samo nadograđeni L60H, L70H i L90H spremni za bilo kakav izazov - iz udobnosti i bezbednosti Volvo kabine, rukovalac je spreman za produktivnu smenu. Za još bolju produktivnost rukovaoca, Volvo kabina je prostrana, sa promenjenim položajem ključa za paljenje radi lakšeg korišćenja, ergonomskim kontrolama i dobrom vidljivošću priključaka i okolnog gradilišta. Vidljivost je dodatno poboljšana redizajniranim bočnim retrovizorima i zadnjom kamerom, kao i opcionom prednjom kamerom.
Kontrolu obezbeđuju električne servo kontrole. Opciona funkcija rukovaocu pruža totalnu kontrolu nad hidrauličnim funkcijama tako što olakšava prebacivanje između linearnih kontrola i kontrola sa jednom polugom. Dok posmatra rad, rukovalac može da izabere jedno od tri hidraulična podešavanja da bi kontrolu polugom prilagodio svojim željama. Poluga uključuje treću funkciju zadržavanja, izbacivanje strele, vraćanje u opremu, kao i funkciju nivelisanja korpe koja automatski vraća korpu iz položaja za utovar i izvijanje. Koristeći Contronics displej koji se lako očitava, rukovalac ima na raspolaganju kompletan pregled vitalnih informacija mašine i može da obavlja različita konfigurisanja iz udobnosti podesivog sedišta po svom izboru.

Multitalentovane mašine

Ne samo da su L60H, L70H i L90H utovarivači točkaši sledeće generacije efikasni, oni su takođe pogodni za širok spektar primena, zahvaljujući Torque Parallel (TP) polužnom sistemu. Kao funkcija uobičajena na utovarivačima točkašima serije H - od L60H to L220H - TP polužni sistem kombinuje pogodnosti Z poluge i paralelnog polužnog sistema da bi pružio veći obrtni moment kidanja i izvanredno paralelno kretanje u celom opsegu podizanja. Rukovalac ima punu kontrolu nad teretom, čime osigurava da ostane nivelisan tokom operacija, kako bi se postigla veća bezbednost i produktivnost.
Volvo utovarivač točkaš L90H T4F O kome god poslu da se radi, Volvo ima alate da se on obavi. Nadograđena serija H je kompatibilna sa širokim asortimanom namenskih priključaka, uključujući hvataljke, čistače, krake za rukovanje materijalom, grtalice, kao i prilagođene priključke koji odgovaraju specifičnim potrebama. Mašine su proizvedene tako da odgovaraju različitim Volvo korpama, kao što je korpa za opšte namene, korpa za ravnanje, korpa za otpatke i korpa za lake materijale, bez obzira na to li se radi o lakim materijalima ili teškim stenama. Za otključavanje korišćenja više priključaka, rukovalac može da promeni alate za nekoliko sekundi pomoću Volvo nosača priključaka koji ima vizuelni indikator koji potvrđuje da je priključak pričvršćen i spreman za upotrebu. Za korišćenje priključaka sa hidrauličnim pokretanjem, L60H, L70H i L90H mogu biti opremljeni opcionom trećom i četvrtom funkcijom. Raznovrsnost je takođe poboljšana Volvo paletnim viljuškama koje nude veću vidljivost i pogodnost TP polužnog sistema i paralelnog podizanja. Idealne za rukovanje paletama i materijalima, Volvo viljuške su dizajnirane za teške uslove rada, što mašinama omogućava da se kreću po gradilištima, kao što su dvorišta, magacini i luke.

Održavajte ga u pokretu


Vlasnici ne samo da će primetiti smanjenje računa za gorivo već će očekivati i smanjenje troškova za servisiranje i rezervne delove, zahvaljujući izdržljivom dizajnu mašine sa niskim zahtevima održavanja, što produžava dostupnost mašine i poboljšava bezbedost rukovaoca. Poznati po svojoj pouzdanosti, poboljšani utovarivači točkaši serije H su konstruisani sa jakim ramom i centralnom šarkom vodećim u industriji, koji u kombinaciji sa idealno usklađenim originalnim Volvo pogonskim sklopom postižu dugotrajne performanse. Poboljšani kapacitet hlađenja reguliše temperaturu komponente za veće iskorišćenje mašine kada se koriste priključci koji hidraulici postavljaju visoke zahteve. Zajedno sa opcijom hlađenja spoljašnje osovine, koja je idealna za teške uslove rada, ove dve funkcije udvostručuju trajanje intervala zamene ulja, što dovodi do veće radne efikasnosti i manjih troškova održavanja. U međuvremenu, habanje komponenti je smanjeno novoprojektovanom opcionom funkcijom odloženog isključivanja motora koja isključuje mašinu tek nakon što se turbopunjač ohladi na idealnu temperaturu.

Jednostavno servisiranje i podrška

Volvo utovarivač točkaš L90H T4FZa povećanje radne efikasnosti, poklopac motora poseduje opciju elektronskog upravljanja koja nudi pristup grupisanim tačkama za servisiranje i hladnjaku u nivou tla, čime omogućava da se dnevno servisiranje obavi brzo i bezbedno. Nova instalacija hladnjaka sada se klizno izvlači radi jednostavnog čišćenja, dok premeštene mlaznice smanjuju vreme za punjenje motornim uljem i uljem menjača. Rukohvati i stepenici su ofarbani narandžastom bojom da bi se osoblje za održavanje i rukovaoci lakše kretali oko mašine. Tako mašina nastavlja posao u najkraćem roku. Merdevine sa pristupom u tri tačke i neklizajući stepenici u kombinaciji sa čvrstim i strateški postavljenim rukohvatima dodatno povećavaju bezbednost.
Za smanjenje ukupnih troškova vlasništva i povećanje profitabilnosti tokom celokupnog veka trajanja mašine, Volvo isporučuje kompletan asortiman rešenja za korisnike - od originalnih Volvo delova, prilagođenih priključaka, izveštaja o efikasnosti do proaktivnog nadzora mašine. Korisnici mogu jednostavno da izaberu neku od različitih Volvo usluga i ukombinuju ih u Volvo ugovor o uslugama.
Nadograđeni utovarivači točkaši serije H su moćna proizvodna vozila projektovana da postignu najniže troškove po toni. Sa četiri ključna faktora, kao što su mala potrošnja goriva, velika produktivnost, pouzdanost i radna efikasnost, novi nadograđeni L60H, L70H i L90H utovarivači točkaši kompanije Volvo su sila na koju može da se računa.

Ključne specifikacije:

 L60H T4f
 L70H T4f
 L90H T4f
Statička težina tereta za istovar pri punom okretu kg 7 630 8 500 9 700
Kapacitet korpe 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Hvataljke za debla m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1,3–2,4
Radna težina kg
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Sila kidanja kN 84.9 96.5 137.7
Motor
D6J D6J D6J
Maks. snaga na o/min 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995 bruto kW 122 127 137
. . . ISO 9249, SAE J1349 neto kW 122 127 137
Maks. obrtni moment na o/min 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995 bruto Nm 820 853 934
. . . ISO 9249, SAE J1349 neto Nm 820 853 934
Pneumatici
17.5 R25, 20.5 R25 600/65 R25 20.5 R25 600/65 R25 20.5 R25 600/65 R25

L60H: Zasnovan na STE P BOE korpi od 2,1 m³

L70H: Zasnovan na STE P BOE korpi od 2,4 m³

L90H: Zasnovan na STE P BOE korpi od 2,8 m³

Februar 2018. godine

Napomena: slike iz ovog obaveštenja za štampu možete direktno da preuzmete kada kliknete ovde.